studzimy. Każdą rurkę cannelloni kroimy na trzy kawałki i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym dziurką ku górze. Danie najlepiej jest przygotować w kilku małych naczyniach żaroodpornych, w których podamy je na stół i z których będziemy je jeść. Makaron napełniamy sosem mięsnym i mozzarellą. Najpierw łyżeczką nakładamy farsz, a następnie na górę nakładamy mozzarellę. Sos z nakładanego mięsa ma się
Smak mojego domuW zakładce dotyczącej dań z królika znajdziecie sporo moich przepisów na przygotowanie dań z tego delikatnego i dietetycznego mięsa. Zawiera ono ok. 2 razy
Weekendy w domu i ogrodzieZamarzyły nam się na obiad kluski, takie zwyczajne, z mięsnym farszem. Składniki 1 kg ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 300 g kapusty włoskiej 1 cebula 1
R'n'G Kitchen4 – 6 kiełbas słoiczek chrzanu 3 łyżki śmietanki 30% ( można dać więcej ) 1 marchewka 1 papryka 1 lub 2 cebule Na patelni rozgrzać masło, dodać
Moje WyrobyWszyscy kochamy "jednogarnkowce". Przede wszystkim dlatego, że zwykle są to dania dość proste w przygotowaniu. Po skończonym pichceniu nie czeka sterta garnków
PichceniomaniaNasz ulubiony brokuł trafił do kotletów mielonych. Mięsne kotleciki z dodatkiem brokuła są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można podawać z różnymi dodatkami, na ciepło
Monia miesza i gotujeJako wegetarianka ciągle poszukuje nowych przepisów alternatywnych dla przepisów mięsnych.Zrobiłam tym razem kotlety z kalafiorem pieczonym w piekarniku z pieczarkami.Wyszły przepyszne 🙂 składniki: składniki na
Ugotujmy CośDziś mam dla Was propozycję dania na Wielkanoc. Sałatkę w lżejszym, bardziej nowoczesnym wydaniu. Nie żebym miała coś przeciwko klasycznej sałatce jajeczno-warzywnej z
Quinoa Raz!Na świątecznym stole oprócz słodkości musi być coś mięsnego więc proponuję schab gotowany. Trzeba oczywiście odpowiednio wcześniej go przygotować,schłodzić w lodówce i wtedy można się
Kolorowa kuchnia ElkiJak wiecie uwielbiam wszelkie rodzaju racuchy i kotleciki.Warzywne … mięsne … z dodatkiem kasz – często goszczą w mojej kuchni!Tym razem mam dla Was przepis
Ostra na SłodkoPomysł na jesienne danie, żaden problem. Dla mnie jesień to dynia, więc jest idealnym składnikiem wszystkich zapiekanek, jednogarnkowych dań. Tym razem połączyłam ją z
Bernika - moj kulinarny pamietnikMożna robić swoje wersje łazanek – nie koniecznie klasyczne. Jarskie–mięsne–co kto lubi...ważna jest kapusta, bo to Ona jest tu w roli głównej…, a
Apetyczna babeczkawaste" były też doskonałą okazją do zapoznania się z nowymi produktami Sokołów SA. Firma kojarząca się nam głównie z wyrobami mięsnymi i doskonałymi wędlinami, wprowadziła na rynek linię produktów bezmięsnych - "Z gruntu dobre", którą teraz poszerza o dania gotowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataobiad. Tortellini to rodzaj włoskich pierożków, trochę przypominających nasze polskie uszka. Jednak trudno ich szukać z farszem mięsnym albo z kapusty kiszonej i grzybów. Często spotkamy je w wersji ze szpinakiem i ricottą, albo z serem gorgonzola, albo szynką. Zazwyczaj podaję to danie z oliwą i tartym parmezanem. Jest pyszne. Poniżej znajdziecie przepis na domowe tortellini, ale możecie kupić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!