Dziś danie z kuchni chińskiej z błyskawicznym makaronem chow mein i chrupiącymi grzybkami mun, doprawione tylko sosem sojowym. Przepis znalazłam na opakowaniu makaronu i trochę go zmodyfikowałam. składniki: 200 g makaronu chow mein 500 g piersi z kurczaka 2 garście grzybków mun 4 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego 150 g białej kapusty olej do smażenia Grzybki mun przygotować
Monia miesza i gotujeJeśli nie masz pomysłu na obiad - przygotuj chiński makaron z warzywami - danie, które nasyci Cię na długi czas! Odwiedź bloga i sprawdź przepis! Artykuł Chiński makaron z warzywami – pomysł na szybki obiad pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan TasteJeśli nie masz pomysłu na obiad - przygotuj chiński makaron z warzywami - danie, które nasyci Cię na długi czas! Odwiedź bloga i sprawdź przepis! Artykuł Chiński makaron z warzywami — pomysł na szybki obiad pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tasteserii dania błyskawiczne - przepis na kurczaka z ryżem i warzywami na ostro SKŁADNIKI podwójna pierś kurczaka 1 duża cebula 400g chińskiej mieszanki na patelnię oliwa lub olej do smażenia sól, pieprz papryka ostra w proszku chili w proszku sosu sojowy ciemnego 2 woreczki brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy(...)Jeśli ktoś nie lubi bardzo pikantnych dań - uwaga na ilość chili
Moje Kuchenne Rewelacjegotowania tego dania zabrałam się po chińsku. Najpierw znalazłam inspirujący przepis na kapustę pekińską na sposób chiński (taka surówka na ciepło). Zawsze brakowało mi pomysłu co podać do mięsa w sosie słodko-kwaśnym dlatego bez wahania postanowiłam wypróbować ale… Tym razem chciałam pójść krok dalej i zrobić sama sos, bo te ze słoiczka dla mnie zawsze
Mama z miastamleku. • obiad w godz. 12:30-14:00, - Coś dla każdego. Oczy wychodzą na widok tego wszystkiego a już bardzo wiele hoteli zjeździłam. Wykwintne dania z każdego niemalże zakątka świata. Kuchnia Chińska, Kuchnia Włoska - pyszne pasty i pizze, Owoce morza, Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki(...)zawsze z uśmiechem na twarzy. punkt wymiany walut, sejf, lobby, room service (dodatkowo płatny), restauracja główna (bufet, kuchnia międzynarodowa i turecka; dania wegetariańskie, wieczory tematyczne - włoski, turecki, chiński), disco bar, bar Aqua, bar przy basenie Kona, bar na plaży, tenis bar, bar w sali gier Basar, taras
ClauditteMissCookingWłaśnie z malutkimi miseczkami kojarzy mi się kuchnia zarówno chińska jak i japońska. Zawsze w restauracjach, programach kulinarnych czy po prostu w filmach widać jest, że dania kuchni wschodu podawane są każde w oddzielnej malutkiej miseczce - jedynie ryż - podstawa żywieniowa - zasługuje na większa misę lub talerz. Strasznie mi się podoba taki sposób podawania do stołu - to wygląda(...)Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!! Kalafior smażony po chińsku Składniki: kalafior tak ok 400g 1 łyżka posiekanego drobno imbiru 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka sosu hoisin pół szklanki bulionu drobiowego (ja użyłam kostki rosołowej
sierotka maRysia w kuchniPiersi z kurczaka z kukurydzą i szczypiorkiem to pomysł na szybkie, smaczne i lekko orientalne danie obiadowe. Po części zainspirowałam się przepisami z kuchni chińskiej, choć wiem, że moje danie na pewno nie ma nic wspólnego z Chinami :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 50 g masła czosnkowego 1 limonka szczypiorek 1 dymka
UgotowaćBardzo dobry lekko egzotyczny sos. Smaczne danie. Do woka lub na patelnię wlać olej czosnkowy, rozgrzać. Jeśli nie macie oleju czosnkowego to do mięsa dodać
Kuchnia PokoleńPrzepis na glazurowane polędwiczki znalazłam na stronie Lidla ( KLIK ) i od razu wpadł mi w oko. Zmodyfikowałam go troszkę pod moje gusta smakowe, a konkretnie zmniejszyłam
sierotka maRysia w kuchniMakaron i krewetki nigdy mi się nie znudzą. A jeżeli jest to chiński makaron- na pewno mi się nie znudzą! Azjatyckich makaronów nie brakuje. Wypróbowałam już wiele: Chow Mein, Glass Noodles (ryżowy), Udon itp, jednak Soba, z mąki gryczanej zdecydowanie jest moim numerem jeden. Sprężysty, dobrze współpracuje z pałeczkami, ładnie wygląda na talerzu i oczywiście pysznie smakuje :) Ktoś kto rozpoczyna(...)sklepie trochę pieniędzy, ale spokojnie, sos sojowy, rybny i olej sezamowy wystarczy na wiele takich dań. A gdy będą już w lodówce wystarczy tylko dokupić kilka prostych składników i orientalny, szybki obiad gotowy. U mnie wersja dla leniwych, bo z gotowej mieszanki chińskiej :) S kładniki(dla 2 osób): - pół opakowania makaronu Soba - 20 krewetek - 450 g mieszanki chińskiej
Cook&Loveugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej oregano majeranek tłuszcz do smażenia pół kulki mozzarelli świeże zioła Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną w kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również(...)mięso i warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany makaron, podgrzać potrawę mieszając , na koniec ułożyć plasterki mozzarelli i całość przykryć pokrywką. Na ogniu trzymać aż mozzarella zacznie się rozpuszczać. Całe danie zsunąć ostrożnie na półmisek lub duży talerz i posypać świeżymi ziołami. Opublikowany
Gotowanie jest łatwewyjść powinny, święto zostało uratowane! :) Dla pełnego zrozumienia tematu posłużę się zdjęciami, które znalazłem na http://www.meishichina.com . Fantastyczna strona, miliard przepisów na chińskie żarcie. Jest tylko jeden haczyk: strona jest po chińsku :) Ciasto zewnętrzne (zdjęcie powyżej): 200 g mąki krupczatki 50 g mąki orkiszowej chlebowej typ 750 30 g cukru 50 g smalcu 70 ml wody(...)cukrem na jednolitą masę. Na tych zdjęciach widać, że z masy fasolowej lepi się kulki, ale moja masa nie była aż taka zwarta żeby łatwo dało się kulki lepić. Pewnie to jakaś specjalna chińska fasola. Zatem zostawiamy fasolę w misce, zajmiemy się nią później. I teraz przechodzimy do głównej części. Znowu posłużę się zdjęciami. Ciasto zewnętrzne dzielimy na 14 kulek
Marder&Marder ManufactureDziś chciałabym zaproponować jedno z popularniejszych dań serwowanych w restauracjach z chińskim jedzeniem w USA. Obok Kurczaka Generała Tso, było to moje ulubione danie, które namiętnie zamawialiśmy razem z mężem :) Długo szukałam przepisu , który pozwolił by mi odtworzyć mojego ukochanego kurczaka. W końcu po kilku próbach efekt mnie zadowolił. Zapraszam do wypróbowania, bo jest naprawdę smaczny. Jest
Mania Gotowaniaprzepisem z kuchni mongolskiej. To danie podawane w chińsko-amerykańskich restauracjach za wielką wodą. Mimo to przepis wart jest wypróbowania. Wołowina po mongolsku łączy w sobie smaki z Azji z nutą amerykańskiej kuchni. Sos sojowy w potrawie charakterystyczny jest dla Dalekiego Wschodu. Natomiast mąka kukurydziana to zdecydowanie składnik amerykańskiej kuchni. Zaletą tego dania jest czas przygotowania. Pierwszy
Kuchennyviral.pl