czosnek - 7003 przepisów (strona:384/467)

Pizza jako tarta ze szparagami i szynką 101

mnie mąka do pizzy * centymetrowy pasek drożdży * pół szklanki ciepłej wody * szczypta soli * szczypta cukru * łyżka oliwy z oliwek Sos : * szklanka śmietany 12 % * pół szklanki jogurtu naturalnego * 2 ząbki czosnku * sól , pieprz * ulubione zioła  dodatkowo : szparagi, szynka, ser żółty Przygotowanie  : Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn dodać do mąki

Magiczne Życie Marty
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 146

olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie : Szalotkę drobno posiekać, przesmażyć na łyżce oleju razem z posiekanymi pieczarkami. Dodać do mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem

Magiczne Życie Marty
Pieczona brukselka 138

podobnie było ze szpinakiem :) ). Dopóki nie spróbowałam, uważałam że jest ohydna :P Na szczęście zmieniłam zdanie i coraz częściej po nią sięgam :) Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zapiekany camembert 101

Cześć :) Dzisiaj chcę Wam zaproponować szybkie i pyszne danie :) Ser z chrupiącymi orzechami, aromatycznym czosnkiem, a wszystko skąpane w słodkim miodzie, czy to może źle smakować? :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Kremowa zupa z ziemniaków i porów 194

Cześć :) Jednym z głównych naszych noworocznych postanowień jest jedzenie zup. Już przy okazji innego wpisu, mówiłam Wam, że za nimi nie przepadam, ale powoli zaczynam się

Pora coś zjeść
Burgery z zieloną soczewicą 139

Cześć!Chyba każdy od czasu do czasu ma ochotę na fast fooda. Takiego obrzydliwie niezdrowego, z mnóstwem kalorii, z sieciówki na M., którą każdy zna.Tylko czy

Pora coś zjeść
Zupa krem z kukurydzy na mleczku kokosowym 133

również na zimno, w te upalne. W obu przypadkach smakuje wybornie. Dla fanów kukurydzy jest idealna, papryczka chili dodaje nieco pikanerii, ale jeśli nie lubicie jej, można ją zastąpić czosnkiem lub inną ulubioną przyprawą. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Najprostszy sos szpinakowy z serem 176

szpinaku było przygotowane przez Mateusza, jednak skończyło się zrzuceniem go z mięsa i też nie zjedzeniem :-). Dopiero sama, po wielu kombinacjach doszłam do wniosku, że szpinak zjem, ale z czosnkiem, śmietaną, ewentualnie jakimś serem i serem idealnym (po teście fety i mozzarelli) okazała się gorgonzola. Sos szpinakowy jest bardzo smaczny, prosty do zrobienia i przede wszystkim zdrowy! Zapraszam! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Czarny makaron z krewetkami 162

prostota, niewiele składników, a smak... mmm... niebo w gębie! A dodatkowo danie pachnie morzem i przypomina miłe chwile spędzone na plaży :-). Czarny makaron barwiony sepią mątwy, do tego krewetki, czosnek, chili, masło - szybki i prosty obiad. Gorąco polecam! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 211

szpinakiem i fetą Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Dietetyczny koktajl ze szpinaku i banana Przepisy na szpinak. Pomysły na szpinak. Szpinak z makaronem. Naleśniki ze szpinakiem. Szpinak z czosnkiem. Szpinak z jajkiem. Post Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Spacer. / MIELONE Z ORZECHAMI I KASZĄ MANNĄ. 160

zjeść. Koniecznie.  MIELONE Z ORZECHAMI I KASZĄ MANNĄ. (własna inwencja twórcza.) 500g mięsa mielonego szklanka posiekanych orzechów włoskich 3 jajka 1/2 szklanki bułki tartej kasza manna sól, pieprz, czosnek suszony Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie. Kaszy dałam tyle,by masa miała odpowiednią konsystencję. Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron. Osączyłam na ręczniczku papierowym. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Korzstając ze słońca - grillowanie. 174

marynaty na całą noc. trzymałam w lodówce. Przed grillowaniem odstawiłam w pokojową temperaturę na około kwadrans.   ZIOŁOWE ŻEBERKA Z GRILLA. (auotrski;) 1/3 szklanka oliwy 2 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki suszonego rozmarynu 1 łyżka suszonej mięty kilka kropel soku z cytryny łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Wszystko dokładnie połączyłam. Oczyszczone mięso natarłam marynatą, zostawiłam

W kuchni Karmel-itki
Fast food? Nie, dziękuję. No, z drobnym wyjątkiem... 227

czosnkowym. * Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera, w które owinęłam parówki nim okleiłam je ciastem drożdżowym.  ** Do ciasta dosypałam suszony granulowany czosnek - hot dogi wyszły mocno czosnkowe, zyskują tym samym na smaku i aromacie ;] Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Miejskie gołębie. I zdrowe, ziołowe mielone. 150

karmiłam oswojone, miejskie gołębie.. ******************************** ZIOŁOWE MIELONE Z SIEMIENIEM LNIANYM I OTRĘBAMI. (znów autorski;) 300g mięsa mielonego jajko 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki siemienia lnianego mielonego łyżka "jarzynki" majeranek, czosnek, koperek, suszona mięta, oregano pieprz  olej lniany do smażenia Mięso połączyłam ze wszystkimi składnikami tak, by masa była zwarta i lepka, ale nie znowu przesadnie. Doprawiłam do smaku. Smażyłam

W kuchni Karmel-itki
Kura w opałach. 251

takiego? Chociaż na gotowanie chwilę znalazłam. Musiałam. Po prostu już nie wytrzymywałam.   CZOSNKOWY KURCZAK Z PIEKARNIKA. (przepis wymyślany na szybko;) kurczak łyżka vegety łyżka mielonej słodkiej papryki łyżka czosnku granulowanego łyżka oleju łyżka suszonego oregano Wszystkie przyprawy zmieszałam z łyżką oliwy. Kurczaka porządnie sprawiłam, wyczyściłam. Natarłam powstałą pastą. Włożyłam do miski, owinęłam szczelnie folią i na 30 minut

W kuchni Karmel-itki