Zupka chińska z kurczakiem

Zupka chińska z kurczakiem

Zupka chińska z kurczakiem

To danie, które minimalnie przegrało w akcji „gotowanie za głosowanie”. Postanowiłam je jednak zrobić ze względu na duże zainteresowanie nim z Waszej strony. Tutaj też pragnę przełamać myślenie, że zupa chińska to zupa z proszku, które jest bardzo mylne. W domowych warunkach można ugotować pyszne i aromatyczne danie, które nie ma nic wspólnego z proszkowaną saszetką. Wystarczy tylko trochę bulionu, kurczaka i warzyw, a wychodzi syta zupa, która na pewno zadowoli tych, którym się znudziły się już te tradycyj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, kurczak po chińsku, grzyby, makaron, cytryna, makarony, sos sojowy, por , sosy, imbir, mielone, zupa, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, warzywa, marchewka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, piersi, pierś, czosnek, mięso, porem, sos do makaronu, kurczak z czosnkiem, sos do mielonego , dania z kurczakiem, dania chińskie, kurczak z makaronem, kurczak makaron

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
beti, 15 kwietnia 2013 11:48:12

Fajna zupka, muszę spróbować :)

domowacukierniaewy.blox.pl, 15 kwietnia 2013 12:14:57

ooo ciekawy pomysł ;) muszę kiedyś zrobić :)

galantyna.pl, 15 kwietnia 2013 12:41:22

Takie zupki mogłabym jeść codziennie!

Gosia, 15 kwietnia 2013 13:04:46

Super. Ja robię coś podobnego z mrożonki chińskiej, tylko bardziej wychodzi mi danie jednogarnkowe, coś między zupą a 2 daniem :)

blogują, 15 kwietnia 2013 13:13:03

Ciekawy przepis, pozdrawiam

Ela.M, 15 kwietnia 2013 14:19:14

Musiała być pyszna. Lubię bardzo różne zupy, ale niestety bardzo rzadko je gotuję bo domownicy nie lubią. Czym można zastąpić pędy bambusa, lub w jakim dziale je szukać:)

Karmel, 15 kwietnia 2013 14:21:18

jak dla mnie super! lubię dla odmiany zjeść czasem coś innego:)

Anula, 15 kwietnia 2013 17:15:00

Ciekawie wygląda, może być pyszna:)

Mariola, 15 kwietnia 2013 18:23:15

Uwielbiam takie zupki orientalne,robię całkiem podobne:)

toPestka!, 15 kwietnia 2013 19:04:31

ale to musi smakować, bardzo lubię takie jedzonko

Anulla, 15 kwietnia 2013 19:06:06

Ja kupiłam w dziale gdzie leżą orientalne rzeczy- większość sklepów je juz ma, np carrefour czy top market, puszka kosztuje jakieś 5 zł. Mozesz je zastąpić kiełkami- choćby bounduelle ma lub świeże:) a co do zup sama robię je bardzo rzadko (bo średnio lubię), ale ta stanowi wyjątek, tak samo jak serowa:D

Emcia Pichci!, 15 kwietnia 2013 19:33:10

wygląda smakowicie :)

Kempek, 15 kwietnia 2013 21:05:14

Od dawna mam na taka ochotę - w końcu zrobię :)

Kasia Cukier, 15 kwietnia 2013 22:21:22

Moje smaki :) Nie robiłam jeszcze takiej zupki, ale czuję, że na pewno by mi smakowała :)

Salvador Dali, 16 kwietnia 2013 00:21:45

aaaaa...! zrobiłaś ją:) Super, mam nadzieje, że uda mi się skorzystać z pomysłu:)

ola in the kitchen, 16 kwietnia 2013 00:36:52

Z chęcią zjadła bym twojej zupki :}

martawkuchni.blog.pl, 16 kwietnia 2013 10:01:40

wygląda bardzo apetycznie, na pewno smakowała wysmienicie:)

Kulinarna Ja, 16 kwietnia 2013 20:59:16

Apetyczna, lubię takie!

Łucja, 17 kwietnia 2013 00:13:39

powiem Ci że zupka bardzo fajna :) spróbuję :D

Natalia, 17 kwietnia 2013 02:01:44

Przypomina mi PHO :)

Kaś, 17 kwietnia 2013 19:38:56

orientalnie i smakowicie - świetny pomysł na zupkę

Nemi, 17 kwietnia 2013 20:45:44

Intrygujący przepis:)

kruszyna, 17 kwietnia 2013 23:49:37

No taką zupkę chińską to ja rozumiem, pychota! :)

madzka, 18 kwietnia 2013 01:12:59

Jak tylko zobaczyłam ten przepis to musiałam go wypróbować. Pyszna ta zupa:)

Anulla, 18 kwietnia 2013 01:41:09

Cieszę sie że smakowało:)

cooking-for-pleasure, 20 kwietnia 2013 18:23:35

wygląda zachęcająco :) przyznam szczerze, że nigdy do kuchni chińskiej nie mogłam się przekonać ale ta zupka brzmi (i wygląda też) na tyle smakowicie, że chyba się skuszę i wypróbuję ;)

Słonko, 22 kwietnia 2013 15:26:15

Mleko kokosowe idealnie by do tej zupy pasowało!

Anulla, 22 kwietnia 2013 19:01:41

to prawda, też przez chwilę przeszła mi ta myśl:)

marta-gotuje.pl, 22 kwietnia 2013 19:47:13

Fajny pomysł :)