czosnek - 7003 przepisów (strona:244/467)

Kurczak z curry i ananasem 166

podsmażyć kurczaka na złoty kolor. Zdjąć kurczaka z patelni, ale zostawić tłuszcz. Teraz na olej wsypać curry i imbir. Podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa i drobno poszatkowany czosnek. Smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać kurczaka, pokrojonego na kostkę ananasa i sos sojowy. Podlać niewielką ilością wody i zagęścić mąką. W dalszym ciągu wszystko razem smażyć

Świat Domowej Kuchni
Czerwone curry z kurczakiem 364

Mięso musi pozostać w marynacie co najmniej 20-30 minut.W tym czasie pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać masło a następnie usmażyć na nim cebulę wraz z wyciśniętym czosnkiem. Przełożyć na patelnię kurczaka wraz z marynatą. Dodać pastę curry i smażyć całość do czasu, aż kurczak się "zetnie" i nie będzie surowy.Następnie na patelnię wlać pomidory

Świat Domowej Kuchni
Kotlety mielone z jajkiem z sosem grzybowym 212

podsmażyć na złoty kolor. Odstawić do przestudzenia. Do większej miski przełożyć mięso mielone, wcześniej namoczoną w mleku kajzerkę (dobrze odciśniętą z mleka), podsmażoną na maśle cebulę, 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, majonez, jajka na twardo oraz przyprawy. Całość bardzo dokładnie wymieszać, aż do całkowitego połączenia  składników. Na patelnie wlać olej i rozgrzać go. Z mięsnej masy uformować średniej

Świat Domowej Kuchni
Placki zbójnickie 4011

żółtym serem :)Składniki :  kawałek piersi z indyka( około 30 dag ) 300 g sera żółtego1/2 l mleka2 jajka1 łyżeczka proszku 200 g mąki vegeta, pieprz, suszony szczypiorek , czosnek granulowany kawałek pora1 cebulka Wykonanie :Piersi umyć i pokroić w drobną kosteczkę . Ser zmielić w malakserze dodać , mleko , jajka , przyprawy , mąkę ,proszek do pieczenia , wymieszać na niskich obrotach. Dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Schab Łososiowy 166

1.Do miseczki wsypujemy sól, pieprz, cukier i mieszamy. Umyty schab wkładamy do opakowania ze szczelnym pokryciem. Wsypujemy do niego zawartość miseczki i wcieramy marynatę w mięso. Następnie kroimy drobno czosnek i wklepujemy go delikatnie w schab. Zamykamy opakowanie i wstawiamy do lodówki.2.Dzień 2-4.Każdego dnia należy "miętosić" mięso (wklepywać, masować itp.) 3.Ostatniego dnia wyjmujemy mięso z opakowania

Gotuj Z Muzyką
Słodko-ostre polędwiczki wieprzowe z soczystymi warzywami na chrupiącej pajdzie chleba 146

musztarda ostra ( ja użyłam Kamis z płatkami wędzonej papryki ) – 1 łyżka– słodki sos chili – 1 łyżka– sól , pieprz – 1 szczypta– czosnek kolorowy – 1 szczypta– tymianek – 1 szczypta– majeranek – 1 szczypta– papryczka chili – 1 szt– rozmaryn ( Kamis ) – 1 szczypta– masło – 1 łyżka– oliwa

Ostra na Słodko
Kotlety szarpane z kurczaka 308

Wszystko razem dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Smażymy okrągłe i nie bardzo grube placuszki na mocno rozgrzanym oleju.Odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z sosem czosnkowym( jogurt + majonez + czosnek + sól + pieprz ).Smacznego

Ostra na Słodko
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem 204

sycące … a taka wersja mięsa mielonego na pewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom! SKŁADNIKI:- mięso mielone wołowe – 500 g- jajko – 1 szt- cebula – 1 szt- czosnek – 1 ząbek- bułka tarta – ok. 4 łyżki- wędlina ( plastry ) – 4 szt- ser żółty ( plastry ) – 4 szt- jabłko – 1 szt- sól- pieprz- olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Lasagne z mięsem / Lazania 258

sól , pieprz , gałka muszkatałowa , papryka* sok z cytryny – 1 łyżeczka* cukier – 1 szczypta* żółtko- 1 sztMIĘSO :* mielone mięso ( np.łopatka ) – 500 g* cebula – 2 szt* czosnek – 4 ząbki* pieczarki – ok. 300 g* sól , pieprz , chili , papryka* przecier pomidorowy – 4 łyżki* olej – 100 mlDODATKOWO :*makaron lasagne – ok. 300 g* ser żółty

Ostra na Słodko
Spaghetti carbonara 169

białego wina – polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* makaron spaghetti – 300 g* wędzony boczek – ok. 100 g* śmietana 18% słodka – 200 ml* duże żółtko – 1 szt* czosnek – 2 ząbki* cebula – 1 szt* parmezan – 4 łyżki* sól , pieprz* oliwa  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Makaron gotujemy al dente.Boczek kroimy w kosteczkę , podsmażamy na odrobienie oliwy.Po

Ostra na Słodko
Krokiety z fetą i szpinakiem 153

sól – 1 szczypta**olej – 70 mlDODATKOWO :* szpinak – 500 g* feta – 150 g* sól – do smaku* pieprz – do smaku* gałka muszkatałowa – do smaku* czosnek – 2 ząbkiDODATKOWO :* jajko do panierowania* bułka tartaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI :Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ

Ostra na Słodko
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM 140

sycąca!Polecam!SKŁADNIKI :CIASTO:* mąka pszenna – 300 g* zimne masło – 100 g* sól – 1 szczypta* śmietana 18% gęsta – 3 łyżkiFARSZ:* mięso mielone – 400 g* czosnek – 3 ząbki* cebula – 2 szt* marchew – 2 szt* mleko – 200 ml* jajko – 2 szt* ser żółty – 100 g* sól* pieprz* paprykaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :CIASTO

Ostra na Słodko
Schab z wiśniami 167

ocet balsamiczny – 1 łyżka* miód – 1 łyżka* mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka* olej – 4 łyżki* ziele angielskie – 2 szt* cynamon – 1 szczypta* czosnek – 2 ząbki* rozmaryn – 1 gałązka* sól – do smaku* pieprz – do smaku* chili – do smakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto.Dodajemy wydrylowane wiśnie , podlewamy odrobiną wody

Ostra na Słodko
SZPINAKOWE PIEROGI Z KURCZAKIEM 426

będą znikać błyskawicznie!Polecam!SKŁADNIKI:FARSZ:* udka lub inne części kurczaka – ok. 400g* pieczarki – 200 g* cebula – 1 szt* sól* pieprzCIASTO:* szpinak – 80 g* czosnek – 1 ząbek* klarowane masło – 2 łyżki* mąka pszenna – 550 g* jajko – 1 szt* gorąca woda – 250 ml* olej – 2 łyżki* sól* pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:FARSZ

Ostra na Słodko
Hummus 120

pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej.Przyrządzacie? Lubicie? Smacznego!Składniki :* puszka ciecierzycy * 4 łyżeczki pasty sezamowej tahini * sok z połowy cytryny* ząbek czosnku* 2 łyżki oliwy z oliwek * sól, świeżo mielony czarny pieprzPrzygotowanie :Wszystkie składniki przekładam do malaksera i ucieram na gładką masę. Próbuję, doprawiam do smaku. Idealnie smakuje jako dip do surowych

Magiczne Życie Marty