czosnek - 7003 przepisów (strona:243/467)

Zupa krem dynia & jabłko & majeranek 164

minut w 180°C do miekkosciobrać cebulę i czosnek.Pokroić w  grubą kostkę i przysmażyć na maślejabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.Dorzucić do cebulki z czosnkiem i razem przesmażyć kilka minutdolożyć dynię i zalać całość goracą wodą (bulionem).Zagotować.Wyłowić 2 lyzki jabłuszek do przybrania zupydoprawić zupę sola,pieprzem,gałka muszkatalową i majerankiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem ze skorzonery.Czy znasz skorzonerę? 156

creme fraiche 2 łyżki oleju z dyni2 łyżki nasion dynii2 łyżki soku z cytryny-opcjonalnieWykonanie:obrać i rozdrobnić cebulę z czosnkiem.W rondlu rozgrzać masło ghee i zeszklić cebulę z czosnkiem obrać skorzonerę,najlepiej uczynić to w rękawiczkach jednorazowych i koniecznie pod bieżącą wodą.W trakcie obierania spod skórki wypływa klejący sok mleczny i nie tylko klei ,ale i farbuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przyprawy Bella - Bis ( test ) 116

Bella-Bis. Na pierwszy ogień poszedł sos czosnkowy do przygotowania którego potrzebujemy jogurt naturalny i majonez. Sos czosnkowy to mieszanka przypraw w skład której wchodzą : warzywa suszone, cukier, sól, czosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu możemy dodać świeżego ogórka

Ewa w kuchni
Makaron z boczkiem i z kapustą włoską 126

parmezanu plus odrobinę do dekoracji2-3 łyżki oliwy do smażeniasól, pieprz Kroję boczek w kostkę i podsmażam na oliwie ok. 2-3 min, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz chili pozbawione nasion i pokrojone w paseczki i smażę dalszych 5 min aż cebula zmięknie.W międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie żeby był al dente

UgotujmyTo.pl
Pieczona łopatka wieprzowa ze śliwkami 217

ziaren pieprzu1 łyżeczka paprykisól, pieprzok. 15 suszonych śliwekkilka łyżek oliwy Mięso opłukane i osuszone oprószyć solą, pieprzem i papryką. Posypać rozmarynem i dodać listki laurowe, owoce jałowca, pieprz, czosnek i skropić oliwą.Wstawić w zamkniętym naczyniu do lodówki na minimum 12 godzin. Przed pieczeniem podlać ok. pół szklanki bulionu lub wody i dodać suszone śliwki.Piec w zamkniętym naczyniu

UgotujmyTo.pl
Kurczak po marokańsku 414

łyżeczce: mielonego kminu, cynamonu i paprykiskórka otarta z jednej limonki3 łyżeczki oliwy Przygotowanie:1. Paprykę opłukać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Pałki opłukać, osuszyć i zrobić na każdej po 3 nacięcia.2. Wszystkie składniki – oprócz pałek i bulionu – dobrze wymieszać i dopiero dodać i obtoczyć

UgotujmyTo.pl
Boczek pieczony 379

domową roladę z boczku…Boczek pieczony – składniki:1 kg boczku2-3 ząbki czosnkusól, pieprz, papryka, majeranek 1. Mięso – bez skóry – opłukuję i osuszam. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Wcieram w mięso z obu stron. Posypuję solą, pieprzem, papryką i dużą ilością majeranku. Przykrywam folią i zostawiam na minimum 24 godziny. 2. Zwijam roladę

UgotujmyTo.pl
Calzone z kiełbasą 285

pieczarek  200 g pikantnej kiełbasy1 czerwona papryka10 g oregano1 czerwona cebula80 g startego sera żółtegoolej do smażeniaSos:200 g koncentratu pomidorowego 12 łyżek keczupu 2 ząbki czosnku (może być granulowany)pieprz trochę cukru do smakuZ podanych składników można uzyskać 4 sztuki calzone. Mąkę przesiać do miski, dodać sól i drożdże. Wymieszać. Zrobić w środku dołek, wlać mleko i oliwę

Świat Domowej Kuchni
Kurczak z curry i ananasem 169

podsmażyć kurczaka na złoty kolor. Zdjąć kurczaka z patelni, ale zostawić tłuszcz. Teraz na olej wsypać curry i imbir. Podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa i drobno poszatkowany czosnek. Smażyć około 5 minut. Po tym czasie dodać kurczaka, pokrojonego na kostkę ananasa i sos sojowy. Podlać niewielką ilością wody i zagęścić mąką. W dalszym ciągu wszystko razem smażyć

Świat Domowej Kuchni
Czerwone curry z kurczakiem 371

Mięso musi pozostać w marynacie co najmniej 20-30 minut.W tym czasie pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać masło a następnie usmażyć na nim cebulę wraz z wyciśniętym czosnkiem. Przełożyć na patelnię kurczaka wraz z marynatą. Dodać pastę curry i smażyć całość do czasu, aż kurczak się "zetnie" i nie będzie surowy.Następnie na patelnię wlać pomidory

Świat Domowej Kuchni
Kotlety mielone z jajkiem z sosem grzybowym 218

podsmażyć na złoty kolor. Odstawić do przestudzenia. Do większej miski przełożyć mięso mielone, wcześniej namoczoną w mleku kajzerkę (dobrze odciśniętą z mleka), podsmażoną na maśle cebulę, 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, majonez, jajka na twardo oraz przyprawy. Całość bardzo dokładnie wymieszać, aż do całkowitego połączenia  składników. Na patelnie wlać olej i rozgrzać go. Z mięsnej masy uformować średniej

Świat Domowej Kuchni
Placki zbójnickie 4014

żółtym serem :)Składniki :  kawałek piersi z indyka( około 30 dag ) 300 g sera żółtego1/2 l mleka2 jajka1 łyżeczka proszku 200 g mąki vegeta, pieprz, suszony szczypiorek , czosnek granulowany kawałek pora1 cebulka Wykonanie :Piersi umyć i pokroić w drobną kosteczkę . Ser zmielić w malakserze dodać , mleko , jajka , przyprawy , mąkę ,proszek do pieczenia , wymieszać na niskich obrotach. Dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Schab Łososiowy 173

1.Do miseczki wsypujemy sól, pieprz, cukier i mieszamy. Umyty schab wkładamy do opakowania ze szczelnym pokryciem. Wsypujemy do niego zawartość miseczki i wcieramy marynatę w mięso. Następnie kroimy drobno czosnek i wklepujemy go delikatnie w schab. Zamykamy opakowanie i wstawiamy do lodówki.2.Dzień 2-4.Każdego dnia należy "miętosić" mięso (wklepywać, masować itp.) 3.Ostatniego dnia wyjmujemy mięso z opakowania

Gotuj Z Muzyką
Słodko-ostre polędwiczki wieprzowe z soczystymi warzywami na chrupiącej pajdzie chleba 155

musztarda ostra ( ja użyłam Kamis z płatkami wędzonej papryki ) – 1 łyżka– słodki sos chili – 1 łyżka– sól , pieprz – 1 szczypta– czosnek kolorowy – 1 szczypta– tymianek – 1 szczypta– majeranek – 1 szczypta– papryczka chili – 1 szt– rozmaryn ( Kamis ) – 1 szczypta– masło – 1 łyżka– oliwa

Ostra na Słodko
Kotlety szarpane z kurczaka 313

Wszystko razem dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Smażymy okrągłe i nie bardzo grube placuszki na mocno rozgrzanym oleju.Odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z sosem czosnkowym( jogurt + majonez + czosnek + sól + pieprz ).Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania