Kurczak złocisty

Kurczak złocisty

Kurczak złocisty

   Kurczak pieczony w całości, nie dość, że prezentuje się okazale, to smakuje też inaczejniż pokrojony w części.Mięsko jest delikatne, kruchuteńkie i soczyste. Można  przyrządzić go na różne sposoby. My pokażemy nasz sposób.Najlepiej nadaje się do pieczenia kurczak o wadze ok. 1,8 kg.My do tego dodaliśmy przyprawę " złocistą" do kurczaka, rozmaryn, dwa twarde, kwaśnejabłka, kilka ząbków czosnku i odrobinę oleju.   Na co najmniej 12 godzin przed pieczeniem kurczaka, na wierzchu i od ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, kurczak, jabłka, rozmaryn, kurczak pieczony, czosnek, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, kurczak z czosnkiem, jabłka pieczone, pieczone jabłka, dania z kurczakiem, mięsa pieczone, soczysta pierś z kurczaka, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.