się szybko i tak samo szybko zjada, gdyż jest orzeźwiający w smaku, lekko słodki, łączy w sobie różne struktury, a także ładnie prezentuje przed zjedzeniem dzięki kontrastowi między mocno czerwonym musem truskawkowym, a bielą mascarpone i bitej śmietany
Smakołyki BerenikiPost Sałatka z wędzonym kurczakiem, papryką, pomidorkami, ogórkiem i grzankami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Domowa pizza z papryką, oliwkami, rukolą i kotletem z piersi kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojewędzonym kurczakiem, papryką, pomidorkami, ogórkiem i grzankami Sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Sałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydzą Szybka i prosta sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem Sałatka jarzynowa (warzywna
Kulinarne PrzebojePost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojerabatami. A ja chwytam za stokrotki i wpinam je sobie we włosy. I coś na obiad. GRYCZAKI W SOSIE PIECZARKOWYM. (przepis autorski.) gryczaki: 300g kaszy gryczanej 2 czerwone cebule 50g masła 3 jajka szklanka bułki tartek 1/2 szklanki posiekanej natki 1/2 szklanki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Kaszę gryczaną ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Kiedy była jeszcze ciepła, wmieszałam dokładnie
W kuchni Karmel-itkibaardzo gęstego ciasta na naleśniki. Naprawdę, bardzo gęstego, jednak bez przesady. Kluseczki formowałam łyżką i kładłam na wrzątek. Gotowałam aż do ich wypłynięcia. sos paprykowy: 2 duże, dojrzałe papryki czerwone 1 zielona papryka puszka pomidorów w zalewie sól, cukier, pieprz, majeranek cebula łyżka masła Cebulę obrała, drobno posiekałam. W rondelku podsmażyłam ja na maśle, aż się zeszkliła. Dorzuciłam pokrojoną
W kuchni Karmel-itkibawiących się dzieci, plusk wody w ogrodowych basenach sąsiadów. Lato, wakacje w pełni. A ja chcąc się czymś zając, skubię. Skubię ciasto. SKUBANIEC Z AGRESTEM I CZERWONĄ PORZECZKĄ . (Babcina receptura) 500g mąki łyżka kakao 5 żółtek 5 białek + 1 łyżka cukru 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny oczyszczony agrest i porzeczki Z mąki
W kuchni Karmel-itkiśrodku sierpnia trzeba było się...rozgrzewać! KOLOROWY GORĄCY KOCIOŁEK. (inspiracja - "Pomysł na...Chłopski garnek" Winiary, przepis zmodyfikowany przeze mnie.) 400g wiejskiej kiełbasy 300g obranych ziemniaczków 1 duża czerwona papryka 200g fasolki szparagowej 300g poszatkowanej kapusty pekińskiej 1 puszka odsączonej kukurydzy 1 opakowanie przyprawy "Pomysł na... Chłopski garnek" 1 łyżka przyprawy gyros Kiełbasę pokroiłam w plastry, ziemniaki w drobną kostkę
W kuchni Karmel-itkioknem słońce. I na talerzu! Ktoś ma ochotę? NADZIEWANA CUKINIA mięsem mielonym z papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe cukinie (lub 2 większe) 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego (słoiczek) 100g żółtego sera w plastrach bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa
W kuchni Karmel-itkiSchab nieszczęsny! Dorwali go, stłukli i zwinęli! A potem? Potem było już tylko gorzej. Tortury. W zastraszającym ukropie. I śmierć przez strawienie. PAPRYKOWE ROLADKI SCHABOWE 6 plastrów schabu mała czerwona papryka 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz słodka papryka mielona Schab roztłukłam dostatecznie cienko. Każdy plaster oprószyłam solą, pieprzem i natarłam słodka papryką.Położyłam po plastrze żółtego sera
W kuchni Karmel-itkioknami lub do spiżarki, natomiast lodówka nie jest odpowiednia. Spożywa się na zimno z chlebem.składniki: CZESKIE UTOPENCE. (prasa kobieca; ) 400g cienkich, krótkich paróweczek drobiowych 1 średnia cebula 1 czerwona papryka 2-3 ogórki konserwowe 3 szklanki wody szklanka octu (10%) przyprawy: sól, pieprz ziarnisty, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe Zagotowałam wodę z octem i przyprawami, zostawiłam do ostygnięcia. Paróweczki
W kuchni Karmel-itki