Maggi - to samo od lat rozpoznawalne logo. W babcinym kredensie stała zawsze taka buteleczka i wędrowała na stół przy prawie każdym obiedzie. Doprawiano "magą" rosół i inne zupy, gulasze, bigos i wiele innych potraw.Maggi to przyprawa w płynie nieco podobna smakiem, kolorem i konsystencją do sosu sojowego. Wymyślił ją pod koniec XIX w., w Szwajcarii, Julius Maggi. Dzięki niemu powstał nie tylko ten charakterystyczny płyn, ale także opakowanie - kanciasta butelka z żółto czerwoną etykietą. Pierwsze szw... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
są inne niż tradycyjne placki, bardzo aromatyczne dzięki kolendrze i pyszne - moi panowie je uwielbiają
Iza, pomysł jak zawsze rewelacyjny i do wykonania!!! Zastanawiam się jednak nad upieczeniem ich w piekarniku, nie bardzo lubię smażyć, jak myślisz?Upiekłam Twoje cebularze, smak znasz... Ja mogę tylko napisać PYSZNOŚCI!!! Cudo, farsz to poezja. Po prostu rewelacyjne.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję!, a tort upiekę dopiero zgodnie z planem, choć kusi mnie i kusi ;), MałgosiaA to moje cebularze:https://picasaweb.google.com/108104691143894682840/ObiadyINieTylko#5883358592004570146
upieczenie placków w piekarniku to całkiem fajny pomysł - trzeba tylko uważać z temperaturą żeby nie spaliły się z wierzchu a środek dopiekł :) Cebularze przepiękne ! dziękuję, Małgosiu :)
mniamusne, proste i pyszne. przypominają mi rosti ktore bardzo lubię.
ja chyba nawet wolę właśnie takie z grubo tartych ziemniaków - fajna tekstura jak się przysmażą :)
Placki świetne , niewątpliwie zasługujące na główną nagrodę, czego z całego serca życzę. Powodzenia.
Aniu, pomarzyć to ja sobie mogę bo konkurencja bardzo silna - dużo fajnych i pięknie podanych dań w konkursie. Gdzie tam moje placuchy do nagrody, ale dziękuję za dobre słowo :)
Przepis fantastyczny, bardzo fajna alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych placków. Dodatek aromatycznych przypraw nadaje daniu zaskakujący charakter i pewnie niepowtarzalny smak:).Dziękuję za udział w mojej akcji.Pozdrawiam,Moje Kulinarne Rozterki