Maggiczne placki

Maggiczne placki

Maggiczne placki

Maggi - to samo od lat rozpoznawalne logo. W babcinym kredensie stała zawsze taka buteleczka i wędrowała na stół przy prawie każdym obiedzie. Doprawiano "magą" rosół i inne zupy, gulasze, bigos i wiele innych potraw.Maggi to przyprawa w płynie nieco podobna smakiem, kolorem i konsystencją do sosu sojowego. Wymyślił ją pod  koniec XIX w., w Szwajcarii, Julius Maggi. Dzięki niemu powstał nie tylko ten charakterystyczny płyn, ale także opakowanie - kanciasta butelka z żółto czerwoną etykietą. Pierwsze szw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, sosy, gulasz, sos sojowy, rosół, warzywa, bigos, obiad, zupa

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 29 maja 2013 12:08:14

super pomysł:)

Iza Kulińska, 29 maja 2013 12:46:09

są inne niż tradycyjne placki, bardzo aromatyczne dzięki kolendrze i pyszne - moi panowie je uwielbiają

Anonymous, 29 maja 2013 15:33:11

Iza, pomysł jak zawsze rewelacyjny i do wykonania!!! Zastanawiam się jednak nad upieczeniem ich w piekarniku, nie bardzo lubię smażyć, jak myślisz?Upiekłam Twoje cebularze, smak znasz... Ja mogę tylko napisać PYSZNOŚCI!!! Cudo, farsz to poezja. Po prostu rewelacyjne.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję!, a tort upiekę dopiero zgodnie z planem, choć kusi mnie i kusi ;), MałgosiaA to moje cebularze:https://picasaweb.google.com/108104691143894682840/ObiadyINieTylko#5883358592004570146

Iza Kulińska, 29 maja 2013 15:39:07

upieczenie placków w piekarniku to całkiem fajny pomysł - trzeba tylko uważać z temperaturą żeby nie spaliły się z wierzchu a środek dopiekł :) Cebularze przepiękne ! dziękuję, Małgosiu :)

Bernadeta, 29 maja 2013 19:10:29

mniamusne, proste i pyszne. przypominają mi rosti ktore bardzo lubię.

Iza Kulińska, 29 maja 2013 20:22:19

ja chyba nawet wolę właśnie takie z grubo tartych ziemniaków - fajna tekstura jak się przysmażą :)

aronia, 31 maja 2013 23:59:08

Placki świetne , niewątpliwie zasługujące na główną nagrodę, czego z całego serca życzę. Powodzenia.

Iza Kulińska, 1 czerwca 2013 00:25:47

Aniu, pomarzyć to ja sobie mogę bo konkurencja bardzo silna - dużo fajnych i pięknie podanych dań w konkursie. Gdzie tam moje placuchy do nagrody, ale dziękuję za dobre słowo :)

Moje Kulinarne Rozterki, 10 czerwca 2013 20:01:13

Przepis fantastyczny, bardzo fajna alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych placków. Dodatek aromatycznych przypraw nadaje daniu zaskakujący charakter i pewnie niepowtarzalny smak:).Dziękuję za udział w mojej akcji.Pozdrawiam,Moje Kulinarne Rozterki

Iza Kulińska, 10 czerwca 2013 20:48:51

to prawda - są wyraziste i po prostu inne :)