To chyba moje pierwsze spotkanie z kuchnią indyjską bo wcześniej żadnego curry nie gotowałam, nie jadłam też nic takiego w restauracji. Gdy dostałam przepis od Kasi musiałam najpierw skompletować przyprawy bo nie wszystkie miałam w domu. Jednak właściwie wszystko udało mi się dostać w pobliskim sklepie czyli kuchnia niby odległa a składniki nie takie znowu egzotyczne :)Zastanawiałam się jakiego mięsa użyć bo miałam do wyboru wołowinę, wieprzowinę kurczaka lub rybę. Z racji szybkości przygotowania wybrałam kurcz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Super, wspaniale, że smakowało, widzisz? Nie taki diabeł straszny, za to jaki smaczny! Ha, ha! :D
"zmuszasz" mnie do eksperymentów i bardzo Ci za to dziękuję bo sama pewnie bym się nie odważyła a tak spróbowałam czegoś nowego i bardzo pysznego :)
Izo, przypomniałaś mi o vindaloo - wieki tego nie jadłam! ostatnio chodziło za mną jakieś curry, ale zawsze gdy zaczynałam przeglądać przepisy, było ich za dużo i z niezdecydowania porzucałam pomysł. Jednak chyba mnie namówiłaś :) poza tym zdjęcia są świetne, aż ślinka cieknie. pozdrawiam! :)
cieszę się w takim razie :) ja robiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni :)
Justyna, jeśli lubisz pikantne wyraziste dania to zrób sobie takie :)
Gratuluje wspanialej nowej stronki!!!! Super, mozna wydrukowac przepis, jestem zachwycona!!! Pozdrawiam serdecznie Ewa uwielbiam kuchnie indyjska , polecam jako przyprawe gorczyce zmielona na make
dzięki :) przepis można było wydrukować od dawna, to nie jest nowość chociaż może teraz lepiej tę opcję widać.
Uwielbiam kuchnie indyjska :) staram sie odkrywac coraz to nowe smaki. Polecam kurczaka Korma albo kurczaka Butter, nie sa tak pikantne ale rownie aromatyczne i kremowe. A z pikantnych to pewnie kurczak Tikka ;)
Uwielbiam kurczaka vindaloo. W knajpce indyjskiej do której chodzimy ten kurczak jest bardzo ostry :) Spróbuję go przygotować w domu tak jak Wy :)
ten mój baaaaardzo ostry nie było bo moja tolerancja ostrości utrzymuje się w dolnych stanach poziomu średniego :D, ale zawsze można dodać np. chili zamiast słodkiej papryki mielonej i będzie piekielnie :)
Ja też wieki nie jadłam! Jak zwykle narobiłaś smaku :-) I bardzo ładna miseczka, czy to Villeroy&Boch?
ta pierwsza z vindaloo to z Duki, taka duża filiżanka - bulionówka :)