czerwony - 5718 przepisów (strona:190/382)

PIZZA 'PIEKIELNIE DOBRA' - Szpinak, pieczarki, papryka, pomidorki... /Ciasto owsiane bezglutenowe. 301

pomidorki . A ten cały urodzaj ułożony został na bezglutenowym, owsianym cieście (tak, jest mąka owsiana w 100% bezglutenowa).  SKŁADNIKI: /FARSZ: - Szpinak świeży, 1/3 opakowania, - Pieczarki, 1/2 opakowania, - Papryka Czerwona, 1 mała - Papryka Żółta, 1 mała, - Ser Żółty, 400 g, - Wędlina z indyka, 200 g, - Cebula, 5-6 białych - Mieszanka "Pomidor, oregano, chilli" Piątnica , na smak, - Pomidorki Igiełki Piątnica

Wypisz Wymaluj
Roladki warzywno - szwarcwaldzkie z parowaru 276

nich zrobić i wyszły roladki, nazwałem je warzywno - szwarcwaldzkie :) Składniki : 8 pieczarek 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej mała cukinia 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki startej mozzarelli mała papryka czerwona   Przyprawy: pieprz czarny łyżka oliwy z oliwek Pieczarki myjemy i o ile nie są idealnie białe obieramy daszek i odrywamy im nóżki :) Myjemy cukinię i kroimy na 8 cienkich

Parowar Faceta
Sałatka gyros 1512

nigdy nie jadł?  Nie sądzę. Jeżeli będzie kupować przyprawę sprawdźcie czy nie zawiera polepszaczy smaku.     Składniki: 1 pierś z kurczaka 5 - 8 korniszonów 1 czerwona cebula ketchup puszka kukurydzy (może być niecała) Kilka łyżek majonezu (można wymieszać go z jogurtem naturalnym) pól kapusty pekińskiej przyprawa gyros olej   Wykonanie: Pierś umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki

Sto kolorów kuchni
Gulasz Wołowy alla strogonof 279

wołowina 800 g - cebula 2 szt - pieczarki 250 g - papryka czerwona 250 g - smalec 30 g - łyżka papryki słodkiej - łyżka soli - 2 łyżki śmietany kwaśnej - 50 g ogórków kiszonych - 2 ząbki czosnku, liść laurowy - 2 łyżki koncentratu pomidorowego Ja kupiłam mięso gulaszowe, już pokrojone w kostki, dosyć spore, więc je podzieliłam na pół. 10 g smalcu dobrze rozgrzej na patelni

Pasje Jolki
Tartaletki makaronowe 216

foremek. Ech… szkoda, że mało go widać. Składniki (na 5 tartaletek): 1 mała cebula około 70 g makaronu „Czarniecki” świderek 1 gruby plasterek boczku 1/2 małej czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 100 g słodkiej śmietanki 18% 5 pomidorków koktajlowych plasterek masła sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Boczek

Oryginalny smak
Bezglutenowy makaron z tuńczykiem, groszkiem i pomidorkami cherry 217

bezglutenowego tj. z mąki kukurydzianej, jaglanej, gryczanej- ja użyłam makaronu z mąki kukurydzianej 1/2 puszki groszku bądź groszek mrożony 10 pomidorków cherry 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek sól pieprz oregano Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al. dente. Na oliwie smażymy posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek, doprawiamy oregano, solą

Mango Papaja
Surówka z czerwonej kapusty z awokado 243

Chyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
WIEJSKIE RISOTTO 124

nakładem finansowym a jest pysznie ! Wedle upodobań możemy dodać do tego jeszcze swoje ulubione warzywa i będzie jeszcze smaczniej ! Składniki: 200g ryżu długoziarnistego 150 g kiełbasy np.podwawelskiej 1 papryka czerwona pół puszki kukurydzy pół puszki zielonego groszku 1 cebula 1 litr bulionu warzywnego sól , pieprz do smaku Wykonanie: Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut

Z Majeczką w kuchni
ZUPA GULASZOWA 151

stanie w kuchni wtedy przyrządzam 2 w 1 czyli zupę z mięskiem :) Dziś zapraszam na pyszną , sytą i rozgrzewającą zupę gulaszową  Składniki: 40 dag szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 1 cebula 5 ziemniaków 2, 5 litra bulionu warzywnego sól pieprz,  słodka papryka Wykonanie: Mięso kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Kiedy się zrumieni przekładamy

Z Majeczką w kuchni
CHŁOPSKI KOCIOŁEK 158

zbyt wiele :)Tak było dzis i powstało takie oto danie :) Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego łopatki 1 puszka pomidorów  w puszce 1 cukinia 2 marchwie 1 czerwona cebula 1,5 szkl bulionu warzywnego 2 garście makaronu  rurki skosne Czanieckie Makarony  ognista mieszanka przypraw Kamis młynek sól morska z piepzem Kamis młynek 2 łyzki suszonych pomidorów z czosnkiem

Z Majeczką w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 170

które robią się praktycznie same . A to czasami baaardzo ułatwia życie !   Składniki: 500g mięsa na gulasz ja użyłam szynki 300 g ziemniaków 1 cukinia puszka pomidorów 2 cebule czerwone 1,5 szkl bulionu warzywnego 1 papryka 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól morska Kamis młynek pieprz mielony Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy, podsmażamy

Z Majeczką w kuchni
PAPRYKOWE PAŁKI KURCZAKA 120

Gotuje z myślą o dzieciach ich gustach, my dorośli się temu ,, podporządkowujemy "Dzieciaki bardzo chętnie sięgają po pałeczki, więc dziś pałeczki paprykowe Składniki: 8 pałek z kurczaka 2 papryki czerwone sól, pieprz do smaku 750 ml bulionu warzywnego łyżeczka słodkiej papryki Kamis łyżka miodu Wykonanie: Pałki nacieramy solą ,zrumieniamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, podsmażamy 5 minut. oproszamy

Z Majeczką w kuchni
KREWETKI W SOSIE ŚMIETANKOWO KOPERKOWYM 178

nawet lubi i nie każdy je próbował..Ten przepis jest prosty, szybki do przygotowania i pyszny . Więc jeśli ktoś chętny to zapraszam Składniki: opakowanie krewetek tygrysich 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku pęczek koperku serek topiony śmietankowy garść makaronu spaghetti szklanka bulionu warzywnego sól morska młynek Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy. Dodajemy bulion, dokładamy obrana

Z Majeczką w kuchni
LECZO PAPRYKOWE 135

aromatycznym leczo, tym bardziej ze pogoda dziś wiosenna raczej nie jest Składniki: 60 dag kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej)  3 mięsiste pomidory 1 duża papryka żółta 1 duża papryka czerwona 1 papryczka chili 2 małe cukinie 1 cebula 7 łyżek keczupu  só, pieprz do smaku Wykonanie: Kiełbaskę kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano. Zabieramy z patelni.Na patelnię wrzucamy pokrojoną

Z Majeczką w kuchni
SAŁATA ZE SZPROTKAMI 139

mało spotykane, bo łączymy delikatność i chrupkość sałaty z tłustymi szprotkami,ale efekt jest naprawdę zadziwiający, lubię tak podane rybki Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej puszka szprotek w oliwie czerwona cebula 4 łyżeczki oliwy z rybek pieprz mielony Kamis sól morska Kamis łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Sałatę rwiemy na małe kawałki, układamy na talerzu, polewamy je oliwą

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania