kiedy potrzebujemy ich kilkanaście na jedną babeczkę). Możecie wykorzystać dowolny przepis na babeczki. Może czekoladowe lub waniliowe upieczone w środku z kostką Waszej ulubionej czekolady? Przestudzone babeczki pokrywamy czerwoną masą cukrową ( jak to zrobić? ). Pozostałą masę wałkujemy na stolnicy i wycinamy małe serduszka. Jeśli masa przykleja się do stołu można podsypać ją delikatnie cukrem pudrem. Z białej masy cukrowej także
Ciastkozercyprzyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy lukrem i „maczamy” w wiórkach kokosowych. Czerwonym lukrem (wystarczy do białej wersji dodać kilka kropel barwnika spożywczego) rysujemy serduszka na babeczkach. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercydłoniach, aż zrobi się miękka i plastyczna. Rozwałkowujemy na cienki placek podsypując w razie potrzeby cukrem pudrem. Wycinamy kółko foremką. Potrzebne będą kółka w czterech kolorach: zielonym, niebieskim, czerwonym i żółtym. Z białej masy cukrowej wycinamy kółka na oczy (można też ukulać w rękach małe kulki i rozgnieść je przed przyczepieniem). Wszystkie potrzebne elementy, do stworzenia dekoracji: Ciasteczkowy Potwór: Oskar
Ciastkozercyręcę - mini pianek, czekoladowych dropsów, kolorowych cukierków) - całość to jedna z najprostszych babeczkowych dekoracji, która na pewno spodoba się maluchom :) Składniki na babeczki: waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem +czerwony barwnik spożywczy, masa cukrowa (lub cukierki) do dekoracji Po upieczeniu babeczki wyciągamy z formy i odstawiamy do ostygnięcia. Ważne, żeby dekorować zupełnie zimne babeczki, żeby nie rozpuścić kremu. Gdyby ktoś
Ciastkozercybabeczki dyniowe lub czekoladowe Przepis na krem Przepis na domową masę cukrową +barwniki spożywcze Po upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby przestygły. Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel żółtego i czerwonego barwnika. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitego koloru. Końcówkę w kształcie dużej otwartej gwiazdki wkładamy do worka cukierniczego, szprycy lub zwykłego woreczka strunowego. Na babeczkach wyciskamy duże różyczki z kremu. Masę
Ciastkozercyprzekładamy na blaszkę. Pieczemy do momentu, kiedy ciasteczka będą rumiane (około 10 min). W międzyczasie możemy przygotować lukier. Gotowy lukier przekładamy do woreczków strunowych, dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego (czerwony+żółty=pomarańczowy, zielony+żółty=jasno zielony) zamykamy szczelnie woreczek i ugniatamy w dłoniach tak długo, aż lukier będzie miał jednolity kolor. Obcinamy rożek woreczka i dekorujemy ciastka. Zanim przykleimy ozdoby
Ciastkozercycukrem pudrem. Dodajemy białka i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia się składników. Gotowe ciasto mieszamy z barwnikami spożywczymi i lub kakao: ja użyłam zielonego i czerwonego barwnika oraz kakao na ciemniejsze części wzoru. Ciasto możemy wymieszać w małych miseczkach lub przełożyć bezpośrednio do woreczków strunowych, dodać barwnik, dokładnie zamknąć i ugniatać w dłoniach aż do otrzymania
CiastkozercyWariacja na temat sosu BBQ. Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek
Moje Kuchenne Rewelacjezabieganym. Moim zdaniem z powodzeniem może zastąpić jajka w niektórych potrawach. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej 200 g Newelli naturalnej (1 opakowanie) 6 rzodkiewek 1 papryka czerwona 100 g startego sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka majonezu sól himalajska, świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem
Ze smakiem i z pasjąpokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku 2-3 gałązki natki pietruszki lub naci selera 1 l wrzątku ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry płaska łyżeczka imbiru 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% 2-3 łyżki oleju lub oliwy smakowej, najlepiej z dodatkiem czosnku 2 łyżki masła Z dyni usunąć pestki
Czerwień i błękitcygański to taka jego "dobitniejsza" smakowo odmiana. Podany z makaronem stanowi pełnowartościowe danie obiadowe i ... to jakie smaczne danie! Składniki na sos: 1 k g pomidorów 1 czerwona papryka 1 cebula oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku sól pieprz cukier ostra papryka słodka papryka łyżka kwaśnej śmietany Dodatkowo: pełnoziarnisty makaron pokrojone 3 korniszony Wykonanie: Pomidory wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem
Walijskie PichceniePokochałam ten chlebek za jego kolor i smak. Dodanie puree z dyni sprawia, że chleb ma piękny kolor. Czerwone punkty to owoce goji. Chleb jest bardzo delikatny a zarazem aromatyczny w smaku. Składniki: 1 szkl puree z dyni 125 ml letniej wody 500 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 20 g drożdży świeżych 100 ml oleju rzepakowego
Ala piecze i gotujeSmaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem SKŁADNIKI Na ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli jedno jajko Na farsz 1/2 kilograma pieczarek, 2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle
W kuchennym oknie Ewydymki (zielona część), posiekane 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu rybnego Dodatkowo: 5 maślanych bułek z sezamem 1 łyżka oleju 1 awokado, obrane, zgniecione widelcem 1 czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 pomidor, pokrojony w plastry sos Sriracha** CZAS PRZYGOTOWANIA: MAX. 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Składniki na burgery mieszamy ze sobą dokładnie, dzielimy
Tajskie smakiKOSZYCZKI OGÓRKOWE Składniki: - 3 duże zielone ogórki - 200ml serka wiejskiego - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 1 czerwona papryka - garść rukoli - przyprawa kucharek - pieprz czarny Sposób przygotowania: Obieramy ogórki, kroimy na kawałki o grubości około 4cm. Nasze przygotowane kawałki ogórków wydrążamy pozostawiając z jednej strony cienką ścianką miąższu. Przechodzimy do przygotowania farszu. Do miseczki wkładamy serek wiejski, dodajemy do niego posiekaną
Mentor Smaku