czerwony - 5718 przepisów (strona:195/382)

Z cyklu dla Dzieci: Elmo 171

ręcę - mini pianek, czekoladowych dropsów, kolorowych cukierków) - całość to jedna z najprostszych babeczkowych dekoracji, która na pewno spodoba się maluchom :) Składniki na babeczki: waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem +czerwony barwnik spożywczy, masa cukrowa (lub cukierki) do dekoracji Po upieczeniu babeczki wyciągamy z formy i odstawiamy do ostygnięcia. Ważne, żeby dekorować zupełnie zimne babeczki, żeby nie rozpuścić kremu. Gdyby ktoś

Ciastkozercy
Babeczki dynie 137

babeczki dyniowe lub czekoladowe Przepis na krem Przepis na domową masę cukrową +barwniki spożywcze Po upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby przestygły. Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel żółtego i czerwonego barwnika. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitego koloru. Końcówkę w kształcie dużej otwartej gwiazdki wkładamy do worka cukierniczego, szprycy lub zwykłego woreczka strunowego. Na babeczkach wyciskamy duże różyczki z kremu. Masę

Ciastkozercy
Halloween Ciasteczka dynie 220

przekładamy na blaszkę. Pieczemy do momentu, kiedy ciasteczka będą rumiane (około 10 min). W międzyczasie możemy przygotować lukier. Gotowy lukier przekładamy do woreczków strunowych, dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego (czerwony+żółty=pomarańczowy, zielony+żółty=jasno zielony) zamykamy szczelnie woreczek i ugniatamy w dłoniach tak długo, aż lukier będzie miał jednolity kolor. Obcinamy rożek woreczka i dekorujemy ciastka. Zanim przykleimy ozdoby

Ciastkozercy
Rolada ze wzorkiem 337

cukrem pudrem. Dodajemy białka i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia się składników. Gotowe ciasto mieszamy z barwnikami spożywczymi i lub kakao: ja użyłam zielonego i czerwonego barwnika oraz kakao na ciemniejsze części wzoru. Ciasto możemy wymieszać w małych miseczkach lub przełożyć bezpośrednio do woreczków strunowych, dodać barwnik, dokładnie zamknąć i ugniatać w dłoniach aż do otrzymania

Ciastkozercy
Domowy sos barbecue 232

Wariacja na temat sosu BBQ.  Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy  4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z kaszą jaglaną i newellą 286

zabieganym. Moim zdaniem z powodzeniem może zastąpić jajka w niektórych potrawach. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej 200 g Newelli naturalnej (1 opakowanie) 6 rzodkiewek 1 papryka czerwona 100 g startego sera żółtego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka majonezu sól himalajska, świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem

Ze smakiem i z pasją
Zupa dyniowa ze śliwkami i polędwicą łososiową 131

pokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku 2-3 gałązki natki pietruszki lub naci selera  1 l wrzątku ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry płaska łyżeczka imbiru 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% 2-3 łyżki oleju lub oliwy smakowej, najlepiej z dodatkiem czosnku 2 łyżki masła Z dyni usunąć pestki

Czerwień i błękit
PEŁNOZIARNISTE PENNE Z SOSEM CYGAŃSKIM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 179

cygański to taka jego "dobitniejsza" smakowo odmiana. Podany z makaronem stanowi pełnowartościowe danie obiadowe i ... to jakie smaczne danie! Składniki na sos: 1 k g pomidorów 1 czerwona papryka 1 cebula oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku sól pieprz cukier ostra papryka słodka papryka łyżka kwaśnej śmietany Dodatkowo: pełnoziarnisty makaron pokrojone 3 korniszony Wykonanie: Pomidory wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem

Walijskie Pichcenie
Chleb dyniowy z słonecznikiem i owocami goji 236

Pokochałam ten chlebek za jego kolor i smak. Dodanie puree z dyni sprawia, że chleb ma piękny kolor. Czerwone punkty to owoce goji. Chleb jest bardzo delikatny a zarazem aromatyczny w smaku. Składniki: 1 szkl puree z dyni 125 ml letniej wody 500 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 20 g drożdży świeżych   100 ml oleju rzepakowego

Ala piecze i gotuje
Rożki z pieczarkami 150

Smaczna przystawka dobra z  czerwonym barszczykiem SKŁADNIKI Na ciasto: 1/2 kilograma mąki 1 margaryna 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli  jedno jajko Na farsz 1/2 kilograma pieczarek,  2 cebule olej do smażenia WYKONANIE Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto. Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle

W kuchennym oknie Ewy
Tajski burger 214

dymki (zielona część), posiekane 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu rybnego  Dodatkowo: 5 maślanych bułek z sezamem 1 łyżka oleju 1 awokado, obrane, zgniecione widelcem 1 czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 pomidor, pokrojony w plastry sos Sriracha** CZAS PRZYGOTOWANIA: MAX. 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Składniki na burgery mieszamy ze sobą dokładnie, dzielimy

Tajskie smaki
KOSZYCZKI OGÓRKOWE 304

KOSZYCZKI  OGÓRKOWE Składniki: - 3 duże zielone ogórki - 200ml serka wiejskiego - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 1 czerwona papryka - garść rukoli - przyprawa kucharek - pieprz czarny Sposób przygotowania: Obieramy ogórki, kroimy na kawałki o grubości około 4cm. Nasze przygotowane kawałki ogórków wydrążamy pozostawiając z jednej strony cienką ścianką miąższu. Przechodzimy do przygotowania farszu. Do miseczki wkładamy serek wiejski, dodajemy do niego posiekaną

Mentor Smaku
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI 190

leczo. Niezbyt tradycyjne ale my uwielbiamy ... z kromką świeżego pieczywa smakuje idealnie.  Polecam gorąco zwłaszcza w chłodniejsze dni. Składniki: (na duży garnek) 6 sporych cebul 400g pieczarek 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sól pieprz słodka papryka ostra papryka koncentrat pomidorowy (do smaku) olej Na klopsiki: 1/2 kg dowolnego mięsa wieprzowego lub drobiowego (ja miałam mięso gulaszowe) 1 cebula

Walijskie Pichcenie
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 183

stopni, Na ostatnie 5 minut w piekarniku posypujemy ziemniaczki startym serem żółtym.   MIESZANKA /POMIDOR+CZARNUSZKA+CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/ OD SKWORCU: /pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chilli grys, czarnuszka./ "Pomidory suszone sprowadzone ze słonecznej Italii z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz czosnku niedźwiedziego to mieszanka przyprawowa o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku. Mocno pomidorowym, słodkim, przełamanym nutą

Wypisz Wymaluj
Mój kulinarny pamiętnik z Toskanii - Kuchnia toskańska 183

właśnie tutaj. Co mogę powiedzieć, lody były bardzo dobre, dostępne w przedziwnych smakach, ale czy najlepsze na świecie? Sami oceńcie :) Wino i grappa Toskania to oczywiście wspaniałe wina, szczególnie czerwone, wytrawne Chianti Classico , powstające z winogron rosnących na wzgórzach pomiędzy Florencją i Sieną. Jednak zwiedzając miasteczka na południe od Sieny warto spróbować produkowanych tylko tam: Vino Nobile de Montepulciano (szlachetne

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania