czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:125/165)

Muffinki kukurydziane z czarna porzeczką 174

Szukacie propozycji na weekendowy deser? Już Wam podpowiadam. Muffinki kukurydziane z owocami, mogą to być truskawki a nawet pojawiające się czerwone i czarne porzeczki! Moja propozycja to czarna porzeczka! Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru

Życie zaczyna się w kuchni
WITARIAŃSKIE TRUFLE CZEKOLADOWE Z POMARAŃCZOWĄ NUTĄ 180

jednak pamiętać, że organiczne surowe kakao to superfood , najlepsze źródło: ANTYOKSYDANTÓW Kakao zawiera najwięcej antyoksydantów pośród wszystkich produktów żywnościowych na świecie. Ziarna kakaowca mają więcej antyoksydantów niż czerwone wino, czarna porzeczka, acai, grejpfrut lub jagody goji.  Antyoksydanty chronią nas przed dolegliwościami i chorobami związanymi z procesem starzenia się organizmu oraz rozwojem chorób cywilizacyjnych.  MAGNEZU Kakao jest produktem

Jeść, by żyć w zdrowiu
NAPÓJ WIOSENNY 177

Składniki: 25 dkg porzeczek czarnych lub czerwonych 20 dkg żurawin, malin lub wiśni 15 dkg cukru 0,9 l wody Sposób przygotowania: Owoce umyć, jagody oberwać z szypułek, wiśnie wypestkować, lekko zmiażdżyć. Owoce zalać wodą, dodać cukier i kilkakrotnie zagotować, odcedzić, płyn oziębić. Podawać w wysokich szklankach. Jeżeli napój jest mocno oziębiony, podawać go ze słomką

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kompot z letnich owoców 124

Kompot...coś na upalne dni, które nas czekają :) Kompot z letnich owoców Składniki: około 0,5kg owoców(agrest, czerwona i czarna porzeczka) 1,5 litra wody cukier Sposób przygotowania: Owoce zagotowujemy wraz z wodą, gotujemy pod przykryciem około 15 min. Doprawiamy do smaku cukrem według uznania

Smaki Natalii
Muffinki z owocami leśnymi 123

gęstej śmietanki 18% 180 ml jogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy

W Moim Magicznym Domu
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1212

kremem oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 179

śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy do 170-175 stopni C. Śmietanę ubijamy z cukrem, ziarenkami wanilii, mąką, a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy

Rozpustne gotowanie
Dżem wielowocowy "na winie" :) czyli co nam się nawinie pod rękę 129

dżem, i powiem wam szczerze że to najlepszy dżem jaki zrobiłam :) Myślę że takie właśnie są najsmaczniejsze. Gorąco namawiam do zrobienie własnej kombinacji owocowej...   Składniki: 500g agrestu czerwonego 300 g porzeczki czarnej 200 g malin 100 g poziomek 200 g truskawek 500 g cukru Owoce umyć, przełożyć do garnka z szerokim dnem, zasypujemy cukrem i gotujemy 40-60 minut

Delicious Titbits
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 114

bardzo dumni, przez kolejne sześć lat wino to otrzymywało trzy kieliszki w przewodniku  Gambero Rosso . Kolor ciemny rubin z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są bardzo ładnie wtopione. Delikatne, kompletne wino. Andrea polecał je do dań z koniny

królestwo garów
Słoneczny koktajl z żółtych owoców 354

ziemniaków (choć ziemniaki zawierają jej tylko 14 mg na 100 g produktu)? Najbogatsze w witaminę C są (w 100 g produktu): czarne porzeczki - 182 mg czerwona papryka - 144 mg znienawidzona przez wszystkich brukselka - 94 mg szpinak - 68 mg truskawki - 66 mg kiwi - 59 mg pomarańcze - 49 mg Witamina

W kuchni Katie
koktajl z ciemnych owoców 135

Dziś mam dla Was przepis na pyszniutki owocowy koktajl ;) garść jagód kilka kulek agrestu czerwonego garść czarnej porzeczki 10 szt czereśni ok szklanka maślanki Wszystko miksujemy i gotowe! Smacznego

Cukier&Puder
Sernik z sezonowymi owocami 152

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się

Słodkie Przyjemności
Świat we Frugo kolorach. Kisiel, razy pięć. 179

pomarańczy przeplatana nutką Passiflory i  cytryny.  3 . Białe Frugo. połączenie banana i kokosa, ananasa z kuszącą domieszką Liczi. 4. Czarne Frugo. czarne winogrona z dodatkiem czerwonej wiśni, czarnej porzeczki i owocu  Pitahaya. 5. Różowe Frugo.  grejpfrut, smak egzotycznego Grosse Lucum z dodatkiem cytryny.   A TY KTÓRY WYBIERASZ? SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Kompot porzeczkowy 113

sztucznych sklepowych napojów, nieco zapomniany. Gotujmy więc kompoty dla naszych rodzin, zamiast poić je kupnymi napojami. Kompot porzeczkowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 szklanki porzeczek ( u mnie białe i czerwone) 3 szklanki wody 2 łyżki cukru Wykonanie: Porzeczki obrywamy z szypułek i myjemy. Wkładamy do garnuszka, dodajemy wodę i cukier. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy na małym

Kulinarne przygody Gatity
Lody owocowe (na kefirze) 199

lata 🙂 Poniższe lody bardzo mocno zamarzną, więc trzeba je wyjąć z zamrażalnika co najmniej 30-40 minut przed podaniem.  Składniki: 2 szklanki kefiru 200 g obranych, czerwonych owoców (np. maliny, porzeczki, czereśnie) 3 brzoskwinie paraguayo do posłodzenia, np. 4 łyżeczki ksylitolu Owoce umyć, obrać i pozbawić pestek. Brzoskwiń nie trzeba obierać ze skórki. Do kielicha blendera przełożyć

Ugotować

Proponowane wyszukiwania