czekoladowe - 14235 przepisów (strona:709/949)

Kulturystyka.sklep - współpraca :) 139

otwarciu słoika można wyczuć delikatny waniliowy zapach, a po spróbowaniu wanilia jest jeszcze bardziej wyczuwalna i słodka :) Smak ten nie jest chemiczny, ani sztuczny, jak w przypadku czekoladowego białka od KFD (o którym wspominałam Wam TUTAJ ) W środku znajdziesz niezbędną i praktyczną miarkę :)   Już nie mogę się doczekać pierwszych prób z tą odzywką w kuchni, kilka pomysłów już się

Zdrowie na języku :P
Miodowe ciasto czekoladowe z kawałkami czekolady :) 124

mnie na półce i kuszą, ażeby coś z nich wyczarować w kuchni :D Nie mogąc im odmówić - powstało pyszne, ciężkie , a zarazem miękkie i rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto, z delikatnym posmakiem pysznego miodu lipowego i kawałkami gorzkiej czekolady :D Znajdzie się też mąka żytnia oraz banan :) Składniki: 150 g mąki żytniej 150 g mąki pszennej 140 g banana

Zdrowie na języku :P
Ciasto z mango i pomarańczą 194

więc postanowiliśmy połączyć te dwa i owoce i to co nam wyszło.  Ponieważ ciasto wyszło o dziwo takie nie brazylijskie bo nie diabelnie słodkie polaliśmy je polewą czekoladową.  Jeszcze słodka kawa i.... można zapomnieć o deszczu na zewnątrz. Składniki ciasta:  szklanka soku z wyciśniętej pomarańczy i miąższu z manga 3 jajka 1,5 szklanki cukru (można

Smaki Brazylii
Ciastka z lentilkami 108

otwarcie... czyli czas coś ugotować :) Na dobry początek wspomnienie dzieciństwa :) Ciastka z lentilkami  Trzeba przeszukać wszelkie zapasy cukierkowe i z kącika szafki ze słodyczami wyciągnąć opakowanie czekoladowych cukiereczków - lentilków. Ciasteczka idealne, gdy goście dzwonią, że będą za pół godziny i zawsze doceniane przez największych Słodziaków :) Składniki:150 g miękkiego masła150 g cukru300 g mąki1 jajko2

Lawendowe Niebo
Ciasteczka kakaowe 118

Coś pysznego, coś małego, coś słodkiego...Czyli COŚ do kawy, a ostatnio to tylko do herbaty :) Idealne jeśli nie zjemy ich od razu, ząb czasu

Lawendowe Niebo
Tort waflowy 355

masa będzie się lepiej przechowywała ;) Całość składamy od dołu: wafel - masa - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - wafel - masa i starta czekolada lub czekoladowa posypka na górze. Pyszne ciasto

Lawendowe Niebo
Grasujące dinozaury czyli domowe prlinki orzechowe:) 149

dodaję mleko zagęszczane, zmielone orzechy i mleko w proszku. Dokładnie mieszam i ponownie ustawiam w kąpieli wodnej i mieszam aż do momentu kiedy masa zgęstniej.Przestudzoną masę nakładam do czekoladowych foremek. Delikatnie wstrząsam foremką aby masa równomiernie się rozprowadziła a następnie pokrywam pozostałą mleczną czekoladą.Foremkę ponownie wkładamy do lodówki na około godzinę. Teraz najtrudniejsze zdanie - pilnujemy ab dinozaury

Magiczna kuchnia Darii
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 169

okazać miks mojego ciasta dyniowego z pomarańczowym ciastem autorki :)  Jako, że moje starsze dziecię nie znosi dyni w jakiejkolwiek postaci, stwierdziłam, że aromatyczna cała pomarańcz  i polewa czekoladowa powinny przytłumić smak dyni na tle, że ciasto okaże się zjadliwe dla "dynioniejada". Efekt wyszedł rewelacyjny! Choć Młody stwierdził, że ciasto pachnie pomarańczami ale kolor jest dyniowy i na wszelki

Magiczna kuchnia Darii
Makaroniki czekoladowo-kawowe na bezie francuskiej / Chocolate and coffee macaroons on the French meringue 133

może oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają

Magiczna kuchnia Darii
Sernik z musem z papai 215

możliwe zamiast tradycyjnego kruchego ciasta jako podkład do ciast robię ekspresowy spód z herbatników i masła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:)SKŁADNIKI:ciasto1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych10 dkg masłamasa serowa1 kg sera na sernik10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki3/4 szkl. cukru 2 jajkaopakowanie budyniu śmietankowegokrem z papai1 papja 2 opakowania ricotty200 ml kremówki1/2 szkl

Magiczna kuchnia Darii
Czekoladowa krówka z granatem 194

mleka skondensowanego,500 g czekolady u nas gorzkiej ale możecie użyć też mleczną,1 granatWykonanie;Czekoladę z mlekiem skondensowanym podgrzewamy do rozpuszczenia. Część owoców granatu  mieszamy z masą czekoladową.Wylewamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Pozostały granat wysypujemy na wierzch. Wkładamy do lodówki i po 2 godzinach możemy już kroić nasze krówki

Anioły w kuchni
TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM 260

masa zgęstnieje. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.Miękkie masło wraz z dodatkowymi 30g cukru ucieram na białą, puszystą masę.Dodaję następnie stopniowo zimny budyń oraz ajerkoniak, ciągle miksując.  polewa czekoladowa błyszcząca:125 g masła lub margaryny1/2 szklanki cukru pudru3–4 łyżki kakao1 łyżeczka żelatyny2–3 łyżki wrzątkuŻelatynę rozpuszczam we wrzątku. W rondelku rozpuszczam masło bądź margarynę, dodaję cukier puder

W kuchni Karmel-itki
Waniliowy miodownik, czyli kruche miodowe ciasto przekładane waniliowym kremem budyniowym 253

pozostawić suchy. Ciasto szczelnie okryć folią spożywczą i po wystygnięciu wstawić do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Potem folie zdjąć, a ciasto polać dowolną polewą czekoladową. Kruche placki miodowe chłoną wilgoć z kremu, dzięki czemu całe ciasto staje się miękkie i delikatne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Archiwalne torty urodzinowe Hani - specjalnie dla Marzenki :) 133

jestem w stanie podać przepisów na te torty... Bardzie się chyba skupiałam co na nich a nie co w środku :)Jeden był na pewno na bazie murzynka z masą czekoladową (ten ze świnkami w błocie), pomysł zaczerpnięty z galerii GW.Czerwony koszmarek na dwa latka też był z ciemnego ciasta (raczej biszkopt, ale glowy nie dam).Mam mocne postanowienie

bistro mama
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 138

wystygło dodałam mąkę wymieszaną z sodą, powidła śliwkowe i cynamon. Wymieszałam drewnianą łyżką. Osobno ubiłam pianę z Białek, następnie dodałam do niej żółtka, a na koniec delikatnie dodałam do czekoladowej masy. Piekłam ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam na dwie części.masa ze śliwkami i nutellą1 kostka masłasłoik nutelli

bistro mama