czekoladowe - 14235 przepisów (strona:716/949)

Ciasto Cassis 394

postanowiłam je zrobić, zwłaszcza, że moja mama bardzo lubi ciasta z kremami. Miałam intuicję, żeby je upiec, bo zniknęło w mig, więc chyba wszystkim smakowało.Składniki na biszkopt czekoladowy:5 jajek3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao50 g startej gorzkiej czekoladySposób przygotowania biszkoptu:Najpierw ubijamy 5 białek z odrobiną soli, by łatwiej się ubiły, stopniowo dodając cukier

upichcic
Trufle Czekoladowe 115

wstawiamy na około 1 h do lodówki. Wyjmujemy. Formujemy kulki. Obtaczamy w orzeszkach, migdałach lub w czym tylko chcecie. Wstawiamy do lodówki i tam tez przechowujemy.  The post Trufle Czekoladowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 212

pasowała, nie lubię słodkich ciast, ale jak ktoś woli słodsze to śmiało, może dać całą szklankę.*Sernik najlepiej smakował po 2-3 dniach, był najpyszniejszy.*Michałki można zamienić innymi czekoladowymi cukierkami, np. Bajecznymi, Pierotami

Moje pyszne gotowanie
Kostka Rocher 7273

domu i wszyscy uznali je za najlepsze ciasto wszech czasów! Smakuje rewelacyjnie, rozpływa się w ustach i jest uzależniające! Orzechowy biszkopt przełożony jest dwoma masami: czekoladowo – orzechową i śmietankową. Połączenie tych smaków sprawia, że ciasto smakuje nieziemsko! Polecam na wszelkiego rodzaju imprezy czy święta Post Kostka Rocher pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Sernik mojej mamy - "Łzy Wałęsy" 432

pozostałych z ciasta białek dodając porcjami cukier puder. Jak będzie sztywna wykładamy pianę na gorący ser. Pieczemy jeszcze około 15 minut, aż się zarumieni. Gotowe, przestygnięte ciasto polecam polać czekoladową polewą

Piekę, bo lubię
Rolada żyrafa 327

włożyć blachę ze wzorem na 3 minuty do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do ostudzenia.Do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie wymieszać łyżką. Czekoladową masę wylać na jasne podpieczone ciasto. Następnie rozprowadzić delikatnie masę, tak aby nie popsuć wzoru. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeszcze gorące ciasto zsunąć

Fabryka pomysłów
Szynka w Więzach Marynowana w Miodzie czyli ostatni świateczny post retrospektywny 235

zimę choć podobno jest wiosna. Ja mam dość, szczególnie po takiej nocy jak dzisiaj, okropnej po tylu prawie przespanych... dobra narzekać nie wypada gdy w perspektywie ma się pieczenie Czekoladowego Chleba (i to nie w samotności ale w wirtualnej kuchennej przestrzeni z wspólpiekarkami!), ślub dawno niewidzianego kolegi w dniu jutrzejszym oraz wspomnienie pieczonej szynki. Przepis

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jestem Mamą, jem francuskie Trufle na śniadanie 116

dzisiejszym dniu od zaspanego piżamowca w postaci mojej Córci dostałam prezent, dla Mamy, od niej, od Syncia pewnie też... czekoladowe trufle, francuskie i rozpływające się w ustach. Małżon zrobił kawę z pianką i takim duetem przywitałam dzień, Dzień Mamy, dla mnie szczególnie szczególny bo obchodzę go już tylko (albo AŻ) jako mama a nie córka.  Wszystkim mamusiom w tym dniu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pan Lodek czyli Mini Lody dla moich alergikow (poWeekendowe Lakocie odc.33) 155

zrobiłam Batony Figowe Musli, Małżonowi Tiramisu a sobie, sobie nic bo podjadałam powyższym :) powstały też niby czekoladki. Dlaczego NIBY? ano dlatego, że nie dostałam karobu więc nie były wcale czekoladowe ani nawet karobowe. Poza tym zamroziłam je więc dzieciaki wcinały malutkie lodziki w kształcie Ciastka. Przepis podpatrzyłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Hej czy Wy wiecie czyli Piernik dojrzewajacy 209

robiłam bo i miłośników piernika u nas jakoś nie ma ale co tam! w tym roku upiekę swój piernik, z migdałami i śliwką suszoną, a może go i przełożę czekoladowym powidłem? zobaczymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepszy PIERNIK na ziemi ! 395

margaryny 4 łyżki zmielonej kawy 4 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek przyprawy do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki mleka ulubione bakalie Dodatkowo choć niekoniecznie:  polewa czekoladowa + orzechy do posypania  Miód, wodę i kawę wlewamy do garnka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną margarynę i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Do miski wbijamy

Piekę, bo lubię
WIGILIA lubelskich blogerów kulinarnych 143

pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam !Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi pierogami z makiem i sosem karmelowym, kremem piernikowym oraz wypiekami: roladą czekoladową, piernikiem, babką z makiem. Wszystko pyszne !Wieczór zaliczam do tych udanych. Nasza blogerska grupa, jak zwykle dała mi wiele powodów do ciekawych rozmów i jeszcze więcej powodów do śmiechów :DTego dnia

kolorowotorcikowo
Likier a la Malibu 2358

zeszłym roku delektowałam się smakiem przepysznego likieru czekoladowego, a w tym roku miałam 'zachciewajkę' na kokosowe a la Malibu, które zrobiłam z myślą o zbliżającym się Nowym Roku.Likier przygotowany jest na wiórkach kokosowych- nasączonych rumem, a później zmiksowanych i wyciśniętych, dzięki czemu likier jest jeszcze bardziej aromatyczny i kokosowy- z mlekiem niesłodzonym z dodatkiem cukru i rumem, ale jak preferujecie

Kraina Miodem Płynąca
Śliwka w trufli z białej czekolady opatulona wiórkami kokosowymi 244

mąkę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki z zagnieść. Brać śliwkę i obtaczać w czekoladowej mieszance. Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić.Smacznego

Moje pyszne gotowanie