czekoladowe - 14735 przepisów (strona:716/983)

Ciastka musli z jagodami goji i orzechami macadamia 195

składników! W końcu zdecydowałam się na: crunchy naturalne, płatki owsiane, ekologiczne jagody goji, orzechy macadamia, orzechy belgijskie, gorzką czekoladę, przenicę w miodzie, jądra pestek moreli, żurawinę, czekoladowe perełki. Wszystko zapakowane w pięknej i praktycznej tubie. Zachęcam do stworzenia własnej mieszanki śniadaniowej. Ja postanowiłam zrobić z nich ciasteczka :)Składniki:7 łyżek sezamu4 łyżki płatków owsianych1 łyżka pestek słonecznikamieszanka  musli

Bon Appetit Małgorzaty
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 240

cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części.Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem. Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :)stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Karnawał na stole 248

beząCiastka / Torciki warszawskieCiastka francuskie z marmoladą różaną  Wafle kajmakowe  Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym  Muffinki pomarańczowo-cytrynoweMuffinki z truskawkamiMuffinki z jagodami Blok czekoladowy z bakaliamiPanna Cotta Kisielowy deser z jabłkami na zimnoKawa bananowa

Kuchnia domowa Ani
Na wielkanocnym stole 251

  Ciasta i inne słodkościMazurek królewskiBabka drożdżowa  Kokietka Kora orzechowaKruszynka Rafaello na krakersach BountyShrek  Królewiec Królewicz z jabłkami  Ciasto 3 BITCiasto

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z bananami 222

nakładamy kawałek banana, posypujemy siekaną czekoladą, zwiajmy w rulonik. Tak postępujemy z pozostałymi naleśnikami.4. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju.5. Podajemy na ciepło, można polać jakimś sosem (np. czekoladowym lub waniliowym), ale ja podaję same prosto z patelni. Dla nas są wystarczająco słodkie i syte.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Domowa nutella 312

Chyba nie ma nikogo, kto nigdy nie próbował nutelli lub przynajmniej o niej nie słyszał. Czekoladowo-orzechowy krem to słabość wielu osób, również i moja. Jednak zdrowe odżywianie wcale nie oznacza przymusowego rozstania z tym smakołykiem, a wręcz przeciwnie- możemy zajadać się nim bez większych wyrzutów sumienia, pod warunkiem, że zrobimy go samodzielnie. Jedno jest pewne. Polecane w reklamach

peanutbuttermonster
Wigilia lubelskich blogerów kulinarnych - relacja 208

kanapki z pastą z grochu i wędzonym pstrągiem, krem piernikowy, pierożki z makiem z sosem karmelowym, paszteciki z farszem jak do piroga biłgorajskiego, tartaletki z kapustą i żurawiną, rolada czekoladowo-pomarańczowa i kilka innych pyszności.Na koniec nastąpiła bardzo przyjemna część. Uznałyśmy, że skoro wigilia, to i prezenty muszą być. O nasze przedświąteczne gotowanie i pieczenie zadbali: Lubella, Appetita, Halina

Pasja Smaku
Babeczki z bałwankami 224

znaczy to, że nie można zafundować sobie śnieżnych babeczek. Dziś krótki filmik jak prosto zrobić bałwanki z masy cukrowej na babeczki lub świąteczne ciasto :) Potrzebne będą: Babeczki waniliowe lub czekoladowe Lukier np. królewski Masa cukrowa np. domowa Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
"Michałki" - cukierki z orzeszkami 307

Kolejna propozycja na domowe cukierki. Które uświetnią swoją obecnością, gości, pięknie zwisając np. z choinki. Bo czy jest coś lepszego od domowych, własnoręcznie wykonanych cukiereczków ?."Michałki" są bardzo czekoladowe z mnóstwem orzeszków w środku, oblane mleczną czekoladką.Składniki:125 g czekolady deserowejgrudka masła2 łyżki orzechówkigarść orzeszków ziemnych100 g kruchych owsianych ciasteczekłyżka kremówkiDodatkowo:100 g mlecznej czekolady 6 łyżki kremówkiWykonanie

Moje pyszne gotowanie
Piernikowa rolada z marcepanem 252

masę marcepanową, podsypując podczas wałkowania mąką.Marcepan przenieść na ciasto - ciasto ciasno zwinąć, formując roladę.Piec w 180 stopniach C przez 45 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Przygotować polewę czekoladową.Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając łyżkę oleju roślinnego. Rozpuszczoną czekoladą oblać roladę marcepanową. Przed podaniem, można oprószyć  cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Piernik staropolski 420

przełożyć na teflonową patelnię, podgrzać, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzone płaty piernika przełożyć ciepłymi powidłami. Odstawić w chłodne miejsce na 2 doby. Ciasto przekroić na 3 równe części. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 g masła Masło roztopić w garnku o grubym dnie. Dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Po wystudzeniu posmarować pierniki. Posypać pokrojonymi

kulinarnyswiatdomi
Pierniczki alpejskie z powidłami 514

Mięciutki, pachnące i nadziewane powidłami pierniczki które smakują jak alpejskie. Oblane błyszczącą i pyszną polewą czekoladową. Znikają w ekspresowym tempie i wcale się nie dziwię bo sama często po nie sięgam. Przepis na pierniczki z Domowa Cukierenka a błyszcząca polewa - glazura z Słodkie Fantazje.Składniki:250 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa100 g miodu60 g masła50 g cukru50

Ala piecze i gotuje
Angry Birds edycja świąteczna - świnka 215

Ostatnia już do kompletu postać z świątecznej edycji babeczek Angry Birds to świnka. Pozostałe postacie można zobaczyć tu i tu . Potrzebne będą: Babeczki np. waniliowe lub czekoladowe Krem np. maślany Masa cukrowa np. domowa okrągła foremka lub szklanka odrobina wody – jeśli coś nie będzie się chciało przykleić + wykrawaczka kwiatuszek (opcjonalne)   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 421

mlekaKREM PRALINOWO-MAŚLANY DO PARIS-BREST:400 g crème pâtissière (przygotowanego wcześniej z powyższych składników, prawdopodobnie będzie go trochę więcej)200 g masła, w temperaturze pokojowej200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli)DODATKOWO:3-4 łyzki uprażonych na patelni płatków migdałowychWYKONANIE:CIASTO PARZONE:W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę i masło.Na gotującą się wodę wsyp mąkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Powidła śliwkowe z czekoladą 202

moja mama, śliwkowe o wyczuwalnym smaku czekolady... pyszne!Można czekoladę pominąć,wtedy uzyskamy smak śliwki z delikatną nutą czekolady (dzięki dodatkowi  kakao), bo te z czekoladą są bardziej czekoladowe niż śliwkowe :)Powidła te świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciasta, również pasują np. do naleśników, na kromkę chleba, do przełożenia tortów czy po prostu do wyjadania prosto ze słoiczka

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania