czekoladowe - 14735 przepisów (strona:716/983)

Kawa ziarnista aromatyzowana- Krem. Herbaty DMG. 99

kofeiny, bo tylko między 1 a 1,7%, jednakże ich smak po zmieleniu i zaparzeniu jest znakomity. Napar jest łagodny, aromatyczny, lekko kwaskowaty (ale nie kwaśny), niekiedy z aksamitnym czekoladowym posmakiem. Robusta, którą odkryto dopiero w XIX wieku, rośnie i owocuje szybciej niż Arabika. Jest gatunkiem bardziej odpornym na warunki klimatyczne, można ją więc uprawiać w niższych i łatwiej dostępnych

ClauditteMissCooking
Mikołajkowy Renifer z lizaka 120

Chupa Chups w ulubionym smaku Waszego dziecka  1 cukierek, ja użyłam Skittles'a 1 precelek Oczka zrobić z lukru Dr. Oetker - tradycyjny Oczka i usta z lukru czekoladowego Dr. Oetker Do obtoczenia lizaka czekolada mleczna E.Wedel rozpuszczona w kąpieli wodnej

ClauditteMissCooking
Blok czekoladowy 2016

blogu jest już  biały blok  więc do kompletu dzisiaj polecam ciemny czekoladowy, który jest bardziej znany. Blok jest bardzo słodki ale od czasu do czasu musi pojawić się na naszym stole aby nas porządnie dosłodzić. Do masy zawsze dodaje bakalie co tam mam pod ręką,  mogą być rodzynkim, żurawina lub też dowolne orzechy. Do tego bloku dodałam

Monia miesza i gotuje
Tort malinowo-czekoladowy 138

konsultacji z moim Szwagierkiem i Matim :-) i tak nie wiem jaki jest ulubiony czołg mojego Pancernego :-) Więc, dziś na jego urodziny dostanie od Nas przepyszny tort malinowo-czekoladowy wykonany przez Kasię  Blog Kasi  i wierzę, że zobaczy w nim IS-4 albo m18 Hellcat

Gaździnka warzy
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 885

SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" Cudowny, aksamitny sernik zrobiony z tony czekolady:) Zużyłam aż 6 (!!!) tabliczek, także sernik zaspokoi ochotę na nią na dłuuugo:)) Sernik składa się z t rzech kuszących, rozpływających się w ustach musów z gorzką, mleczną i białą czekoladą, na bazie serka naturalnego, mascarpone i kremówki. Bez pieczenia, do przygotowania w 15 minut, potem pozostaje nam już tylko

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort czekoladowo- malinowy 143

Czekoladowo- malinowy tort na urodziny mojego Narzeczonego. Nam bardzo smakował wiec serdecznie polecam;) Składniki*: 8 jajek 312 ml mleka 266 ml oleju 586 ml cukru łyżka ekstraktu waniliowego własnego lub 8 ml kupnego 313 gram mąki pszennej 125 gram kakao 4 ml sody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia * przepis na tortownicę o średnicy 25 cm Wykonanie biszkoptu: Jajka lekko roztrzepać

Krakowskie smaki Ani
Tort gorset 247

Moja kolejna propozycja przyozdobienia tortu. Tym razem czerwono-czarny gorset. W środku krem czekoladowy z mocno alkoholowymi wiśniami i kakaowe biszkopty. Przepis na biszkopty i krem znajdziecie tutaj

Krakowskie smaki Ani
Muffinki czekoladowe z kremem jagodowym 183

Mocno czekoladowe muffinki z obłędnie jagodowym kremem. Najlepszą recenzją kremu jest chyba wyjadanie go przez domowników jeszcze podczas przygotowań:)  Nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz;) Na pewno zachwycą zarówno tych młodszych jak i starszych gości. Polecam;) Składniki: Krem: 150 gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach

Krakowskie smaki Ani
Rogaliki wodne z różą 145

ciasta w zimnej wodzie w której to ciasto wyrasta. Ja dzisiaj zaproponowałam te oto rogaliki z nadzieniem różanym, bardzo je lubimy;)  Myślę jednak, że inne nadzienie typu krem czekoladowy, dżem, biały ser będą idealnie do nich pasowały. Rogaliki są bardzo mięciutkie a przy tym delikatnie kruche. Polecam bardzo;) Składniki: 0.5 kg mąki tortowej kostka masła szczypta soli 2 łyżki

Krakowskie smaki Ani
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 196

razem tort z okazji urodzin babci mojego narzeczonego. Smak śmietankowo- czekoladowy z pysznymi malinkami, trzeba korzystać bo przecież maliny już się kończą. Polecam bardzo;) Zdjęcie tortu robocze i kiepskiej jakości ale niestety innego nie posiadam.  Składniki: 6 jajek 150 gram mąki pszennej 60 gram mąki ziemniaczanej  150 gram cukru pudru Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić

Krakowskie smaki Ani
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 282

piekarnika nagrzanego na 180 stopni. W między czasie do pozostałej reszty masy dodać kakao i wymieszać do połączenia się składników. Gdy kontury się upieką wyłożyć na nie masę czekoladową i całość piec przez 15 minut w 180 stopniach. W między czasie przygotować papier do pieczenia i wysmarować go olejem. Gdy ciasto się upiecze wyłożyć je na przygotowany papier i jeszcze

Krakowskie smaki Ani
Czekoladowa granola 171

minut. Po tym czasie mieszankę studzimy, jednak jeszcze ciepłą posypujemy posiekaną czekoladą. Stworzy się pyszny crunch. Suszoną śliwkę, morelę oraz daktyle kroimy w paski. Suszone owoce mieszamy z mieszanką czekoladową. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoju

Mango Papaja
Ciasto przekładane truskawkami w galaretce 115

Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą

A Ty Smakuj Mnie
DOMOWA BIAŁA CZEKOLADA 3048

później bardziej krucha. Nie zostawiajmy masy zbyt długo bez mieszania, gdyż gotując się lekko bulgocze, i może się przypalić. Blachę smarujemy masłem i wylewamy na nią gorącą, gęstą masę czekoladową. Wystawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze zastygła. Następnie kroimy ostrym nożem (jeśli będą trudności nóż moczymy w gorącej wodzie

Walijskie Pichcenie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję