czekoladowe - 14235 przepisów (strona:721/949)

Sernik kokosowy 349

czasie pieczenia można go przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do przestudzenia a po wystudzeniu zimny sernik wstawić na noc do lodówki. Można polać polewą czekoladową (https://ugotujmyto.pl/sernik-czekoladowy-warstwowy-mokka/) i posypać wiórkami.Smacznego Post Sernik kokosowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto cukiniowe 166

postaci ciasta cukiniowego…:) Ciasto cukiniowe jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina piernik. Dla mnie rewelacja! W dodatku bardzo proste do przygotowania. Z cukiniowych wypieków przygotowałam również muffinki czekoladowe i muffinki wytrawne -które wkrótce pojawią się na blogu- jednak to ciasto cukiniowe w tej chwili jest moim Nunber 1 ! Zapraszam do wypróbowania!Ciasto cukinioweSkładniki na 2 chlebki: (wszystkie

UgotujmyTo.pl
Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy) 140

mokre składniki oddzielnie a potem je tylko połączyć. Jak przy przygotowaniu muffinek. Ciasto gruszkowe jest puszyste i wilgotne. Można oczywiście po ostygnięciu posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne. Samo w sobie, takie zwyczajne, bardzo nam smakowało. Zapraszam na chlebek gruszkowy/ciasto gruszkowe Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy)Składniki:180g mąki pszennej80g cukru2 jaja3 średniej wielkości

UgotujmyTo.pl
Pierniczki 184

wcześniejszych lat.Przepis to pierniczki jak alpejskie. Mięciutkie, pachnące, idealne. Robię z połowy porcji i tak wychodzi ok. 60 sztuk. Przerobiłam pierniczki nadziewane, z witrażykami, z glazurą czekoladową i wiem, że najlepsza zabawa, szczególnie z dziećmi to dekorowanie, ale dla mnie w smaku najlepsze są pierniczki bez lukru i różnych dodatków.Pierniczki z tego przepisu tylko nadziewane dżememSkładniki

NA MOIM TALERZU
Muffinki waniliowe z czekoladą 175

wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej esencję waniliową. Wymieszaj.Posiekaj na drobne kawałeczki czekoladę (możesz również użyć gotowych groszków czekoladowych) i wmieszaj szpatułką do ciasta.Blachę do muffinek wyłóż ozdobnymi papilotkami i nałóż do każdej z nich porcję ciasta, mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki.Babeczki piecz około

Słodko-Słony Świat Ilony
Piernik staropolski dojrzewający 387

aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym. Piernik polej polewą czekoladową lub lukrem. Odstaw do Świąt:) Smacznego! * mniej, jeśli używasz własnej domowej przyprawy do piernika

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT CAPPUCCINO Z FRUŻELINĄ JEŻYNOWĄ 255

sobie, że zrobię z nich tort i ciasto. Dziś prezentuję Wam tort, ciacho będzie w następnym wpisie:) Torcik wyszedł świetny, połączenie kremu cappuccino i frużeliny jeżynowej było wspaniałym pomysłem! Czekoladowy biszkopt natomiast rozpływał się w ustach. Jedyne co bym zmieniła to kakaowy krem z wierzchu - powinnam była zamiast kakao dać cappuccino, ponieważ w zamierzeniu torcik miał być cappuccino a wyszedł

Słodko-Słony Świat Ilony
NAJZDROWSZE LODY BANANOWE 259

Jedne z najzdrowszych i najprostszych do zrobienia lodów jakie znam:) Przygotowane bez dodatku jajek, śmietanki czy cukru, tylko i wyłącznie z bananów i ewentualnie dodatków smakowych

Słodko-Słony Świat Ilony
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 160

Jeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne.  Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą

Słodko-Słony Świat Ilony
Arbuz z malinowym mascarpone 178

1 kg arbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka

Świat Domowej Kuchni
Rafaello 315

polewę. Na misce z gotującą się wodą ustawić miskę w której rozpusz- czamy czekoladę z masłem ucierając drewniana łyżką. Kremówkę ucierać z cukrem wani- liowym i połączyć z masą czekoladową. Wierzch ciasta polać polewą i posypać wiórkami (fot.4). Wstawić do lodówki na kilka godzin

Świat Ciasta
Ciasto marchewkowe z polewą 289

składniki będą połączone wsypać cukier waniliowy i cukier puder, nie przerywając mieszania. Kiedy już nasze ciasto dobrze wystygnie, masę serową równomiernie rozprowadzić na górze. Można je dodatkowo ozdobić polewą czekoladową... (fot.4) ale to już zostawiam indywidualnym upodobaniom

Świat Ciasta
Tarte ciasto z kokosem 209

orzechami (fot.3). Na wierzch starkować ostatni kawałek jasnego ciasta. Piec w temp. 200ºC około 45 minut. Po wyjęciu ponakłuwać całość patyczkiem do pieczenia (fot.4), tak aby później nasza polewa czekoladowa mogła wniknąć w całe ciasto. Przygotować polewę. Rozpuścić w rondelku 200 g margaryny. Wsypać szklankę cukru, 4 łyżki wody, cukier waniliowy i 3 łyżki kakao. Intensywnie mieszać aż do momentu

Świat Ciasta
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 134

masy cukrowej50 g pomarańczowej masy cukrowejposypka białe perełkiZbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki z wiedźminowym nakryciem głowy :)W małym rondelku rozpuścić masło. Wystudzić. Czekoladę drobno posiekać, albo starkować na tarce z grubymi oczkami. W misce wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie do zimnego

Świat Ciasta
Pralinki z likierem jajecznym 175

połączenia składników. Tak przygotowaną masę odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Nie dłużej, ponieważ wtedy zbyt mocno by nam zgęstniała. Zagłębienia wcześniej przygotowanej foremki z czekoladą, wypełnić masą czekoladowo-likierową (fot.1) - zostawiając 2 mm odstępu od góry. Wstawić całość na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć i pokryć pralinki resztą czekolady (ponownie rozpuszczonej w kąpieli wodnej) i "pozamykać" każdą

Świat Ciasta