margaryny Kasia2 żółtka 1 jajko2 łyżki jogurtu greckiego75 g drobnego cukru trzcinowego75 g cukru brązowego Deremara1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g czekolady mlecznej z bakaliami20 g czekolady mlecznej6 czekoladowych jajeczek50 g rodzynek50 g suszonych moreli50 g suszonej żurawinycukier puder do posypaniaRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczęść wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie to Im się słodkości nie znudzą.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijest nagrodą za punkty na DS. I tak mnie korciło aby go wypróbować. Na pierwszy ogień na życzenie Kamilka upiekłam właśnie babeczki. Dodałam do nich nashi i oblałam polewą czekoladową. Piekarnik sprawdzony, teraz można szaleć.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimatcha. Widziałam kiedyś z tą herbatą sernik na blogu Pyzy. Postanowiłam zrobić swoją wersję sernika. A dlaczego sernik na hicie ? A to proste, bo spód to właśnie ciastka ( markizy ) czekoladowe Hit. ogólnie serniczek wyszedł pyszny a herbata zostanie jeszcze na kolejne wypieki lub coś innego.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipierniczki. Każdy się nimi zachwyca, a ja? Ja nawet nie wiedziałam jak smakują, więc podwinęłam rękawy i zrobiłam te słynne Lebkuchen. Szczerze, to ja jednak wolę alpejskie, katarzynki i czekoladowe, choć i te Lebkuchen są całkiem smaczne ;) W tym roku w moim świątecznym pieczeniu swój wkład chciała mieć firma HELIO, do tego przepisu wykorzystałam skórkę kandyzowaną pomarańczową i cytrynową
Blondynka GotujeCię mam :) a już chciałam zamawiać przez allegro * miły początek dnia! * jedno z lepszych śniadań * tyle zapasów na zimę :) od firmy Orzech * idealna choinka na Święta - bo czekoladowa :) * mam upragnione pojemniki na wędliny i ser - do nowej lodówki jak znalazł * i grudniowe wyzwanie blogerek przeszło do historii * zapraszam wszystkich! a sama się wybiorę na pewno
Magiczne Życie Martyskondensowanegocukier puder do posypania Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam.Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wiórki, mieszankę owocowo-orzechowo-czekoladową mieszam z mlekiem skondensowanym i wylewam na spód ciasta.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 30-35 min. lub aż zrobi się złote na brzegach.W orginalnym przepisie powinno
UgotujmyTo.plskładniki i zwycięzcą zostało ciasto migdałowe. W orginalnej wersji to lekkie ciasto migdałowe posypano cukrem pudrem… ale, że pogoda naprawdę jest taka kiepska, postanowiłam polać je kremem czekoladowym i stostowanymi płatkami migdałowymi… na samą myśl o takiej uczcie polepszył mi się nastrój… a po spróbowaniu… pogoda nie miała znaczenia! Ciasto migdałowe – składniki:3 jajka (żółtka
UgotujmyTo.plrozpuszczoną w 2,5 łyżeczkach gorącej wody (ale nie wrzącej…). Na koniec stopniowo dodaję przesianą mąkę.Piekę w temp. 200 stopni ok 30 min. Po ostygnięciu dekoruję polewą czekoladową (zobacz np. tutaj) ale to niekonieczne… można tylko posypać cukrem pudrem…Smacznego:)Post Muffinki – babeczki bananowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plprzed wyjęciem patyczkiem czy jest suche. Po wyjęciu trzymać w formie około 15 minut a następnie wyjąć z formy i zostawić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.Smacznego Post Babka wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plnagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta polewamy je ulubioną polewą (z0bacz np. tutaj) u mnie to polewa czekoladowa. Smacznego źródło: http://kuchennefascynacje.blox.pl/2013/03/Brazylijska-babka-marchewkowa.html Post Brazylijska babka marchewkowa pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plnajlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny :)! Najważniejsze o czym trzeba pamiętać przygotowując go, to że WSZYSTKIE składniki muszą być w temperaturze pokojowej, bo inaczej
UgotujmyTo.pl/salatka-z-kurczakiem-buraczkiem-kozim-serem/) i to cudowne brownie z buraczkami :)! Jeśli zostaną Wam z obiadu jakieś buraczki to ten przepis na brownie jest idealny na ich wykorzystanie. Brownie z buraczkami wychodzi mega czekoladowe i bardzo wilgotne. Oczywiście nie czuć w nim buraczka więc nie należy się przedwcześnie zniechęcać. Myślę, że następnym razem zetrę buraki rzeczywiście na tych najmiejszych oczkach do ziemniaków
UgotujmyTo.plWstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową (polewa – zobacz np. tutaj: https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/)Smacznego Post Piernik na piwie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plwstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny (do suchego patyczka). Studzić na kratce. 4. Polać lukrem (zobacz np. tutaj https://ugotujmyto.pl/drozdzowki-z-makiem/) lub polewą czekoladową (https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/) lub taką https://ugotujmyto.pl/ciasto-czekoladowe-z-masa-kokosowa-na-oleju-rzepakowym/ i dowolnie udekorować (u mnie karmelizowany imbir).Smacznego Post Szybki piernik żydowski z bakaliami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pl