czekoladowe - 14235 przepisów (strona:707/949)

Magiczne ciasteczka 157

skondensowanegocukier puder do posypania Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam.Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wiórki, mieszankę owocowo-orzechowo-czekoladową mieszam z mlekiem skondensowanym i wylewam na spód ciasta.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 30-35 min. lub aż zrobi się złote na brzegach.W orginalnym przepisie powinno

UgotujmyTo.pl
Włoskie ciasto migdałowe 243

składniki i zwycięzcą zostało ciasto migdałowe. W orginalnej wersji to lekkie ciasto migdałowe posypano cukrem pudrem… ale, że pogoda naprawdę jest taka kiepska, postanowiłam polać je kremem czekoladowym i stostowanymi płatkami migdałowymi… na samą myśl o takiej uczcie polepszył mi się nastrój… a po spróbowaniu… pogoda nie miała znaczenia! Ciasto migdałowe – składniki:3 jajka (żółtka

UgotujmyTo.pl
Muffinki – babeczki bananowe 147

rozpuszczoną w 2,5 łyżeczkach gorącej wody (ale nie wrzącej…). Na koniec stopniowo dodaję przesianą mąkę.Piekę w temp. 200 stopni ok 30 min. Po ostygnięciu dekoruję polewą czekoladową (zobacz np. tutaj) ale to niekonieczne… można tylko posypać cukrem pudrem…Smacznego:)Post Muffinki – babeczki bananowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Babka wielkanocna 189

przed wyjęciem patyczkiem czy jest suche. Po wyjęciu trzymać w formie około 15 minut a następnie wyjąć z formy i zostawić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.Smacznego Post Babka wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Brazylijska babka marchewkowa 184

nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta polewamy je ulubioną polewą (z0bacz np. tutaj) u mnie to polewa czekoladowa. Smacznego źródło: http://kuchennefascynacje.blox.pl/2013/03/Brazylijska-babka-marchewkowa.html Post Brazylijska babka marchewkowa pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik nowojorski 555

najlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny :)! Najważniejsze o czym trzeba pamiętać przygotowując go, to że WSZYSTKIE składniki muszą być w temperaturze pokojowej, bo inaczej

UgotujmyTo.pl
Brownie z buraczkami 154

/salatka-z-kurczakiem-buraczkiem-kozim-serem/) i to cudowne brownie z buraczkami :)! Jeśli zostaną Wam z obiadu jakieś buraczki to ten przepis na brownie jest idealny na ich wykorzystanie. Brownie z buraczkami wychodzi mega czekoladowe i bardzo wilgotne. Oczywiście nie czuć w nim buraczka więc nie należy się przedwcześnie zniechęcać. Myślę, że następnym razem zetrę buraki rzeczywiście na tych najmiejszych oczkach do ziemniaków

UgotujmyTo.pl
Piernik na piwie 353

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową (polewa – zobacz np. tutaj: https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/)Smacznego Post Piernik na piwie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Szybki piernik żydowski z bakaliami 368

wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny (do suchego patyczka). Studzić na kratce. 4. Polać lukrem (zobacz np. tutaj https://ugotujmyto.pl/drozdzowki-z-makiem/) lub polewą czekoladową (https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/) lub taką https://ugotujmyto.pl/ciasto-czekoladowe-z-masa-kokosowa-na-oleju-rzepakowym/ i dowolnie udekorować (u mnie karmelizowany imbir).Smacznego  Post Szybki piernik żydowski z bakaliami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik kokosowy 358

czasie pieczenia można go przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do przestudzenia a po wystudzeniu zimny sernik wstawić na noc do lodówki. Można polać polewą czekoladową (https://ugotujmyto.pl/sernik-czekoladowy-warstwowy-mokka/) i posypać wiórkami.Smacznego Post Sernik kokosowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto cukiniowe 176

postaci ciasta cukiniowego…:) Ciasto cukiniowe jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina piernik. Dla mnie rewelacja! W dodatku bardzo proste do przygotowania. Z cukiniowych wypieków przygotowałam również muffinki czekoladowe i muffinki wytrawne -które wkrótce pojawią się na blogu- jednak to ciasto cukiniowe w tej chwili jest moim Nunber 1 ! Zapraszam do wypróbowania!Ciasto cukinioweSkładniki na 2 chlebki: (wszystkie

UgotujmyTo.pl
Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy) 153

mokre składniki oddzielnie a potem je tylko połączyć. Jak przy przygotowaniu muffinek. Ciasto gruszkowe jest puszyste i wilgotne. Można oczywiście po ostygnięciu posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne. Samo w sobie, takie zwyczajne, bardzo nam smakowało. Zapraszam na chlebek gruszkowy/ciasto gruszkowe Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy)Składniki:180g mąki pszennej80g cukru2 jaja3 średniej wielkości

UgotujmyTo.pl
Pierniczki 195

wcześniejszych lat.Przepis to pierniczki jak alpejskie. Mięciutkie, pachnące, idealne. Robię z połowy porcji i tak wychodzi ok. 60 sztuk. Przerobiłam pierniczki nadziewane, z witrażykami, z glazurą czekoladową i wiem, że najlepsza zabawa, szczególnie z dziećmi to dekorowanie, ale dla mnie w smaku najlepsze są pierniczki bez lukru i różnych dodatków.Pierniczki z tego przepisu tylko nadziewane dżememSkładniki

NA MOIM TALERZU
Muffinki waniliowe z czekoladą 182

wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej esencję waniliową. Wymieszaj.Posiekaj na drobne kawałeczki czekoladę (możesz również użyć gotowych groszków czekoladowych) i wmieszaj szpatułką do ciasta.Blachę do muffinek wyłóż ozdobnymi papilotkami i nałóż do każdej z nich porcję ciasta, mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki.Babeczki piecz około

Słodko-Słony Świat Ilony
Piernik staropolski dojrzewający 400

aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym. Piernik polej polewą czekoladową lub lukrem. Odstaw do Świąt:) Smacznego! * mniej, jeśli używasz własnej domowej przyprawy do piernika

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania