czekoladowe - 14735 przepisów (strona:698/983)

Biszkopty z pianką twarożkową 228

jeden biszkopt i przykrywać drugim. Odstawić w chłodne miejsce, żeby masa dobrze się zestaliła. Udekorować dowolnie lub oblać polewą czekoladową. Do dekoracji użyłam lukru z dodatkiem kakao i lukru z barwnikiem oraz srebrnych draży. Ciasteczka powinny postać przez przynajmniej kilka godzin, a najlepiej do następnego dnia... ...staną się wtedy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik nutella 363

lutego to światowy dzień Nutelli. Ten krem orzechowo — czekoladowy zna chyba każdy. Pochodzi on z Włoch i jest znakomitym połączeniem ziaren kakaowca z orzechami laskowymi. Poza tym, że Nutella cudownie smakuje na kanapkach lub wyjadana łyżeczkami ze słoika, jest też idealnym dodatkiem do ciast i kremów. Tak sobie usiadłam i pomyślałam czemu by nie dodać Nutelli do sernika

Wypieki i Rumieńce
Churros 238

papier, przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto.  Drugi sposób powoduje, że mamy większy wpływ na uformowanie pożądanych kształtów. Gotowe przekąski oprószamy cukrem pudrem. Podajemy z sosem czekoladowym lub innym ulubionym, np. toffi, truskawkowym lub nawet z Nutellą. Moje posty

Słodka Strona
874. Z serka wiejskiego. 137

mocno) Kakaowe placki z serka wiejskiego; z bananem i gorzką czekoladą Kiedyś tam była "zwykła" wersja , musiał nadejść dzień na czekoladową wariację ^^ Faceb

More food, love and dreams
ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 266

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE  Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej

w mojej kuchni
Piernik Grand Porter 174

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową

w mojej kuchni
ciasto Magic Custard 139

czyli ciasto -krem czekoladowe                          -składniki 1/2 szkl.masla roztopionego-113g

w mojej kuchni
Jabłecznik z bitą śmietaną ---- Torta di mele con panna montata 195

mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę  Tak przygotowaną masę  rozprowadzamy na warstwie jabłkowej Powierzchnię ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi i ewentualnie płatkami dekoracyjnymi. Jabłecznik schładzamy w lodówce.== Torta di mele con panna montata pan di Spagna Ingredienti      3 uova

w mojej kuchni
Ekologiczne kakao malinowe Symbio 192

Trudno przedstawić ten napój na zdjęciach, bo wygląda jak zwykłe kakao. Możemy wyobrazić sobie pyszne czekoladowe ciasto z pachnącymi malinami.... i to taka jego płynna, zdrowsza wersja. ;-) Dodatek soku okazał się bardzo dobrym pomysłem i polecam każdemu, komu znudziło się kakao w jego tradycyjnej wersji. (przepis na 3 porcje) 750ml mleka 3 łyżki ekologicznego kakao o obniżonej zawartości tłuszczu Symbio

Szefowa kuchni
Tarta bananowa 168

wyłóż na spód tarty. wierzch:  Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym

Humanistka w kuchni
Placki otrębowe: 241

smaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując  niewielkie placki. P lacki podawać  z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków

Humanistka w kuchni
Czekoladowe muffiny 156

Muffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej ulubionej. Przepis pochodzi z książki „Czekolada”. 125 g margaryny 125 g cukru 150 g mąki pszennej 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 3 łyżeczki kakao w proszku pół kostki gorzkiej czekolady

Humanistka w kuchni
Tarta dietetyczna 177

czekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko   pół szklanki mąki kukurydzianej   9 łyżek otrąb owsianych   3 łyżki słodzika   3 łyżki kakao   1,5 łyżeczki proszku   ½ olejku waniliowego   7 łyżek mleka nadzienie: 3 łyżki mąki kukurydzianej   ¼ szklanki wody   1.5 szklanki truskawek   słodzik w proszku – kilka łyżek

Humanistka w kuchni
Tartalettki czekoladowe 193

łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa

Humanistka w kuchni
Kukurydziane muffiny z morelami 197

Przepisów i odmian muf finek jest wiele. Te jednak kusza wyjątkowo delikatnym,   a zarazem czekoladowym smakiem. Pyszne.. Na 12 muffinków: 1,5 szklanki mąki kukurydzianej pół kostki margaryny  3 łyżeczki kakao 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 morele Margarynę rozpuszczamy. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kakao i proszek

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania