czekoladowe - 14735 przepisów (strona:689/983)

Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 185

Oszukane tiramisu, na serku homogenizowanym z czekoladowym biszkoptem i mnóstwem kakao. Pyszne. W oryginale, jak dla mnie, było za dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. 'oszukane

CookYourself
Krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius 167

słodki (nie użyłam cukru, jak w oryginalnym przepisie) z lekko wyczuwalnymi grudkami ciasteczek. Polecam z czystym sumieniem.  Tym przepisem, rozpoczynam cykl korzenno-cynamonowych wypieków na blogu :) 'krem, masło czekoladowo-korzenne "Speculoos" z ciastkami Spekulatius' Składniki : (na 1 słoik) - 150g ciasteczek Spekulatius - 50g białej czekolady - 50g gorzkiej czekolady - 60g miodu - 100ml mleka - 50ml oleju Ciastka rozłożyć na blaszce i piec

CookYourself
Murzynek z konfiturą z pomarańczy i chałwy 170

smakuje. Przepis na podstawową wersję murzynka, znajduje się na blogu - klik . A ja dzisiaj, zapraszam Was na "podkręconą" wersję murzynka. Dzisiaj w wersji z konfitura z pomarańczy i chałwy. Czekoladowe ciasto z pomarańczą i chałwą to idealna kombinacja smakowa. Ani za bardzo słodkie, ani za małe. Takie w sam raz :) Konfiturę warto przygotować dzień przed pieczeniem ciasta. 'murzynek z konfiturą

CookYourself
Krem bananowy z czekoladą / czekobanan 160

jakości czekolady), możecie dodać mleczną, wtedy zrezygnujcie z cukru, lub dodajcie go tylko do smaku. Przepis jest bardzo prosty i zajmuje mało czasu. Polecam. Dobra alternatywa dla popularnego kremu czekoladowo-orzechowego ;) 'krem bananowy z czekoladą / czekobanan' Składniki (na 2 małe słoiki): - 4 dojrzałe banany - 100g gorzkiej czekolady - 2 łyżki wody - 2 łyżki cukru pudru Banany obrać i pokroić w plastry

CookYourself
Najbardziej wielkanocny deser, czyli... 327

Niedzielę. Dziś tradycje się zacierają. Ciągle się spieszymy, nie mamy czasu ich podtrzymywać. Nie każdy pamięta symbolikę wielkanocnych potraw, a wiele osób do koszyczków wkłada, nie mające żadnego znaczenia, czekoladowe zające. Jednak przygotowanie proponowanej dzisiaj paschy nie jest wcale trudne lub pracochłonne. Trzeba tylko zacząć najpóźniej wieczorem w Wielką Sobotę. Następnego dnia pozostaje już tylko udekorować i cieszyć oczy oraz

Ratunku obiad
Babeczki z kremem jaglanym, wegańskie, bezglutenowe 146

Przepis na babeczki pochodzi z bloga food2 , zmieniłam tylko zaczyn drożdżowy, i zrobiłam na wierzch jaglany krem czekoladowy. Te malutkie babeczki na ostatnim zdjęciu postanowiłam włożyć jutro do koszyczka, rozmiar tych babeczek wynika z tego, że zamawiając foremki przez internet nie przeczytałam dokładnie dołączonego opisu :) przynajmniej wyglądają uroczo :)  Składniki: Na babeczki: - 1/2 szklanki mąki jaglanej - 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

zdrowa vege kuchnia
Waniliowy zajączek wielkanocny, czyli pyszne, szybkie i mięciutkie ciasto 731

Wielkanoc - z czym poza pięknymi, kolorowymi, pisankami kojarzy nam się, to Święto? Oczywiście z zajączkiem wielkanocnym. Na świątecznym stole nie może go zabraknąć. U jednych widnieje w formie czekoladowej, a u mnie w postaci pysznego, waniliowego, puszystego ciasta. Raduje oczy i podniebienia, zwłaszcza dzieci :) A do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Spróbujcie sami. ... pięknie wygląda

Słodkie okruszki
Mazurek kokosowy 238

zastygnięcia. Czekoladę wraz ze śmietana podgrzewamy w kąpieli wodnej i bardzo szybko rozprowadzamy na konfiturę. Masa dość szybko zastyga więc trzeba się śpieszyć. Dekoracje układamy zaraz po nałożeniu masy czekoladowej. Ja użyłam suszonej żurawiny i jajeczek marcepanowych, które przekroiłam na cztery

Przysmaki Karolki
Wielkanocne gniazdka z nutellą 196

przez 20-30 minut, aż gniazdka się zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia i do każdego gniazdka dajemy w dołek 1 małą łyżeczkę nutelli dekorując trzema czekoladowymi jajeczkami.    Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 198

wypieki z mąki gryczanej więc stwierdziłam, że to coś dla mnie. Zdjęcie tym bardziej zachęciło mnie do wypróbowania więc przystąpiłam do działania :) Wypiek miło mnie zaskoczył. Wilgotny, intensywnie czekoladowy i intrygujący ponieważ czuć było smak kaszy gryczanej. Na następny dzień gdy smaki już bardziej się połączyły nie był on tak intensywny ale jednak. Dlatego jeśli ktoś nie przepada

Mienta blog
PIECZONY DORSZ POD PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 235

optymizm ładujący nam baterie po długiej zimie. Może nie powinnam się do tego przyznawać, bo dzieckiem, nie jestem już od dawna, ale uwielbiam wielkanocne zabawy...moja ulubiona, to poszukiwanie czekoladowych jajek (choć od jakiegoś czasu, to ja je ukrywam...też niezła frajda!). Coca-Cola przypomina: Razem Smakuje Lepiej Celebrując wspólne posiłki dajemy sobie coś więcej niż tylko czas - serwujemy najbliższym

Przepisy Aleksandry
Tort piwno-rumowy 226

Cześć dziś mam dla Was tort piwno-rumowy. Zdecydowanie nie jest dla dzieci. Tort miałam okazje upiec na święto urodzin mojego taty. Ciasto jest wilgotne a dzięki ciemnemu piwu czekoladowe blaty mają wyjątkowy smak. Przeplatający się z nimi krem serkowo - rumowy jest idealny dla każdego mężczyzny, ale nie tylko. Ciasto zwięczony jest kulkami z białej i ciemnej czekolady z rumem

Panda i jej świat
PANCAKES Jogurtowe 213

naleśniki na normalnej patelni. po ok 2-3 min z obu stron. Dodatki możecie dać różne. U mnie to banan, nutella, serek waniliowy i cud jaki odkryłam krem czekoladowy z cieciorki. Smacznego i miłego wstawania

Panda i jej świat
Dietetyczny mazurek pełnoziarnisty z nadzieniem śliwkowo-kakaowym 196

kakao , lekko podgrzać. Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić.   Na wystudzone ciasto wyłożyć masę śliwkowo-czekoladową i wyrównać. Ozdobić płatkami migdałowymi i całymi migdałami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Rodzinny mazurek dwukolorowy 151

samo postąpić z białą czekoladą (w osobnym garnku). Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec w 200°C przez 12-15 minut. Wyjąć, wystudzić. Wystudzony mazurek wypełnić  masami czekoladowymi i udekorować dowolnie np. migdałami, rodzynkami, skórką pomarańczową i orzechami włoskimi. Przechowywać w chłodnym miejscu.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog