czekoladowe - 14235 przepisów (strona:690/949)

Zebra 550

wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Wlewać naprzemiennie jasną i ciemną masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać ostudzoną babkę Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z gruszkami 187

kwaśnej śmietany 120 g margaryny 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo: 1 kg miękkich gruszek ½ łyżeczki cynamonu Gotowa masa czekoladowa do rozpuszczenia Sposób wykonania: Ser zemleć trzykrotnie.   Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać po jednym żółtku i dalej ucierać. Następnie śmietanę

Na słodko lub wytrawnie
Mazurek z płatków owsianych 165

Dzisiaj podam przepis na mazurek z płatków owsianych Składniki: 20 dag płatków owsianych 3 jajka 100 g cukru 2 łyżki mleka ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki esencji migdałowej Lukier czekoladowy: 100 g cukru 1 białko 30 g kakao sok z ½ cytryny Do przybrania: Orzechy laskowe, włoskie, Migdały, oraz inne suszone bakalie Sposób wykonania: Przygotować ciasto: Płatki zarumienić na patelni

Na słodko lub wytrawnie
Chocolate chip cookies 157

Wspaniałe kruche ciasteczka, podobne do piegusków, zarówno smakiem jak i wyglądem. Przepis wzięłam z  TEJ   strony. Składniki na 30 sztuk : 1 szklanka  gorzkich czekoladowych groszków, lub drobno pokrojonej czekolady 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 żółtko ½  łyżeczki soli 170 g zimnego masła, posiekanego 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 1/4 szklanki drobnego cukru

Na słodko lub wytrawnie
Babeczki z budyniem malinowym i malinami 157

dodatkowe ciepło, jednak zdecydowałam się na upieczenie czegoś na szybko. W numerze 2/2011 gazetki kulinarnej „Przepisy czytelników” znalazłam przepis na babeczki z budyniem. Zmodyfikowałam nieco przepis i zamiast budyniu czekoladowego dałam malinowy i dodałam do tego jeszcze mrożone maliny.  Z podanego przepisu wyszło mi 18 babeczek.    Wyszły naprawdę wspaniałe. Puszyste i delikatne z  niespodzianką w środku

Na słodko lub wytrawnie
Ciastka dukaty przekładane powidłami 198

temperaturze 180 stopni C i do chwili aż się lekko zarumienią. Upieczone ciastka wystudzić, jedno ciastko posmarować powidłami,   dokleić do niego drugie ciastko i lekko docisnąć. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej masło i śmietanę. Ciastka z nadzieniem moczyć do połowy w rozpuszczonej czekoladzie i układać na kratce aby polewa zastygła. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Babka gotowana w polewie czekoladowej 222

Pożyczyłam od rodziców foremkę do gotowania babki i od razu wzięłam się za jej zrobienie. Przepis wzięłam z  tej strony. Wspaniała, wilgotna, aromatyczna babka z dodatkiem polewy czekoladowej, to jest dokładnie tego czego mi było trzeba :-) Składniki na babkę: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 8 g cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 6 jajek 1 czubata łyżeczka

Na słodko lub wytrawnie
Malinowy sernik bez sera 183

zasmakował sernik bez sera, że po  waniliowej i  czekoladowej (pierwotna wersja pochodzi z  tej strony ) postanowiłam upiec sernik malinowy. Przez całe lato zbierałam pieczołowicie owoce, więc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało

Na słodko lub wytrawnie
Torcik cappuccino 346

jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i zmiksować.   W oddzielnym naczyniu białka ubić na sztywną pianę a następnie delikatnie wymieszać z utartą masą czekoladową. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem i podsypać bułką   tartą.   Całe ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 minut w temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Babka szampańska 147

Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową. Składniki na polewę czekoladą: 1 tabliczka czekolady. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady 164

szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru ½ opakowania cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1 jajko ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 100 g groszków czekoladowych, lub pokrojonej drobno czekolady Sposób wykonania: W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników przelać mokre i wszystko dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Papilotki

Na słodko lub wytrawnie
Pischinger przekładany masą z masłem orzechowym 237

Pamiętam, że gdy byłam małym dzieckiem tata serwował nam czas od czasu cudownego pischingera z czekoladową masą. Był to dla nas prawdziwy rarytas o który zabijałyśmy się z siostrą. Dziś kiedy dzieciaki mają wszystko nie jest to już może rarytas, ale dobry pischinger znika z talerza równie szybko jak w czasach mojego dzieciństwa. Dziś nie ta klasyczna wersja ale pyszny

Magiczna kuchnia Darii
NALEŚNIKI TIRAMISU 572

NALEŚNIKI TIRAMISU Wzięło mnie coś ostatnio na tiramisu i tak oto powstała kolejna jego wariacja:) Naleśniki tiramisu: mocno czekoladowe z delikatnym kremem z mascarpone i waniliowego serka homogenizowanego oraz odrobiny kawy oraz brandy (amaretto jakimś cudem wyparowało mi z butelki!:D). Do tego mnóstwo pysznego sosu truskawkowego, który zrobiłam z mrożonych truskawek i mamy niebo w gębie!:)) Sos podałam

Słodko-Słony Świat Ilony
Bezglutenowe i bezjajeczne prawie pierniczki 289

mogłam się powstrzymać. Wpadły mi w oko u Pomidorowej Ani , bo na zdjęciach wyglądają obłędnie, a gdy przeczytałam przepis wiedziałam, że też muszę takie mieć. Migdałowe, piernikowe, czekoladowe i w dodatku ciągnące...? Toż to musiał być hit! I był. Ciasteczka wyszły niesamowicie aromatyczne, z wierzchu chrupiące, w środku delikatnie ciągnące (trzeba uważać, żeby ich nie przepiec, bo będą po prostu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CZEKOLADOWE PRZEKĄSKI 106

Już samo słowo "czekolada" kryje w sobie tajemnicę, a jej miłośnicy zgodnie twierdzą, że ma ona niepowtarzalny i magiczny smak. W mojej kuchni dzisiaj też odrobina czekolady w postaci czekoladowych przekąsek. SKŁADNIKI NA 18 CZEKOLADEK: 125 g czekolady 50 g kolorowych pianek cukrowych (marshmallows) 25 g obranych migdałów posiekanych 25 g suszonych moreli posiekanych 2 łyżki kakao w proszku

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania