czekoladowe - 14235 przepisów (strona:696/949)

Tort waflowy 362

masa będzie się lepiej przechowywała ;) Całość składamy od dołu: wafel - masa - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - biszkopt - powidło - wafel - masa - wafel - masa i starta czekolada lub czekoladowa posypka na górze. Pyszne ciasto

Lawendowe Niebo
Grasujące dinozaury czyli domowe prlinki orzechowe:) 160

dodaję mleko zagęszczane, zmielone orzechy i mleko w proszku. Dokładnie mieszam i ponownie ustawiam w kąpieli wodnej i mieszam aż do momentu kiedy masa zgęstniej.Przestudzoną masę nakładam do czekoladowych foremek. Delikatnie wstrząsam foremką aby masa równomiernie się rozprowadziła a następnie pokrywam pozostałą mleczną czekoladą.Foremkę ponownie wkładamy do lodówki na około godzinę. Teraz najtrudniejsze zdanie - pilnujemy ab dinozaury

Magiczna kuchnia Darii
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 179

okazać miks mojego ciasta dyniowego z pomarańczowym ciastem autorki :)  Jako, że moje starsze dziecię nie znosi dyni w jakiejkolwiek postaci, stwierdziłam, że aromatyczna cała pomarańcz  i polewa czekoladowa powinny przytłumić smak dyni na tle, że ciasto okaże się zjadliwe dla "dynioniejada". Efekt wyszedł rewelacyjny! Choć Młody stwierdził, że ciasto pachnie pomarańczami ale kolor jest dyniowy i na wszelki

Magiczna kuchnia Darii
Makaroniki czekoladowo-kawowe na bezie francuskiej / Chocolate and coffee macaroons on the French meringue 143

może oprzeć się małym, kruchym cudeńkom przełożonym mocno czekoladowym kremem z dodatkiem kawy? Niestety nikogo takiego nie znam:) Tym razem zapraszam na mini makaroniki przygotowane klasyczną metodą francuską. Choć makaroniki przygotowane tym sposobem nie są najłatwiejsze w przygotowaniu to warto poświęcić czas na ich pieczenie. Wysiłek i serce włożone w ich przygotowanie zostaną w stu procentach wynagrodzone efektem końcowym:) Mają

Magiczna kuchnia Darii
Sernik z musem z papai 221

możliwe zamiast tradycyjnego kruchego ciasta jako podkład do ciast robię ekspresowy spód z herbatników i masła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:)SKŁADNIKI:ciasto1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych10 dkg masłamasa serowa1 kg sera na sernik10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki3/4 szkl. cukru 2 jajkaopakowanie budyniu śmietankowegokrem z papai1 papja 2 opakowania ricotty200 ml kremówki1/2 szkl

Magiczna kuchnia Darii
Czekoladowa krówka z granatem 203

mleka skondensowanego,500 g czekolady u nas gorzkiej ale możecie użyć też mleczną,1 granatWykonanie;Czekoladę z mlekiem skondensowanym podgrzewamy do rozpuszczenia. Część owoców granatu  mieszamy z masą czekoladową.Wylewamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Pozostały granat wysypujemy na wierzch. Wkładamy do lodówki i po 2 godzinach możemy już kroić nasze krówki

Anioły w kuchni
TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM 270

masa zgęstnieje. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.Miękkie masło wraz z dodatkowymi 30g cukru ucieram na białą, puszystą masę.Dodaję następnie stopniowo zimny budyń oraz ajerkoniak, ciągle miksując.  polewa czekoladowa błyszcząca:125 g masła lub margaryny1/2 szklanki cukru pudru3–4 łyżki kakao1 łyżeczka żelatyny2–3 łyżki wrzątkuŻelatynę rozpuszczam we wrzątku. W rondelku rozpuszczam masło bądź margarynę, dodaję cukier puder

W kuchni Karmel-itki
Waniliowy miodownik, czyli kruche miodowe ciasto przekładane waniliowym kremem budyniowym 261

pozostawić suchy. Ciasto szczelnie okryć folią spożywczą i po wystygnięciu wstawić do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Potem folie zdjąć, a ciasto polać dowolną polewą czekoladową. Kruche placki miodowe chłoną wilgoć z kremu, dzięki czemu całe ciasto staje się miękkie i delikatne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Archiwalne torty urodzinowe Hani - specjalnie dla Marzenki :) 145

jestem w stanie podać przepisów na te torty... Bardzie się chyba skupiałam co na nich a nie co w środku :)Jeden był na pewno na bazie murzynka z masą czekoladową (ten ze świnkami w błocie), pomysł zaczerpnięty z galerii GW.Czerwony koszmarek na dwa latka też był z ciemnego ciasta (raczej biszkopt, ale glowy nie dam).Mam mocne postanowienie

bistro mama
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 144

wystygło dodałam mąkę wymieszaną z sodą, powidła śliwkowe i cynamon. Wymieszałam drewnianą łyżką. Osobno ubiłam pianę z Białek, następnie dodałam do niej żółtka, a na koniec delikatnie dodałam do czekoladowej masy. Piekłam ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam na dwie części.masa ze śliwkami i nutellą1 kostka masłasłoik nutelli

bistro mama
Trufle czekoladowe 143

Trufle domowej roboty.Trufle hand made.Trufle idealne.Mokre, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach. Nie wierzyłam, że kiedyś je zrobię i że wyjdą takie pyszne :)A wszystko zaczęło się od tych małych uroczych papilotek,to je najpierw kupiłam, a później musiałam je czymś wypełnić...Czytaj więcej

bistro mama
Pain-au-Chocolat Pudding 127

końcu mogę powiedzieć: zaliczone!Teraz już wiem nie tylko jak wygląda, ale i jak smakuje :)Obłędnie rozpływa się w ustach i idealnie łączy trzy smaki: maślany, waniliowy i czekoladowy. Pudding można serwować jako deser, ale chyba lepiej sprawdzi się podany na śniadanie. Zapraszam więc do słodkiego leniuchowania. W końcu po STUTYSIĘCZNYCH odwiedzinach na blogu każdemu należy się mały odpoczynek :)Dziękuję

bistro mama
Lava Cake 152

mąż z córką i ze znajomymi wylądowali - ze względu na pogodę - w Pizzy Hut. Mąż wrócił i pół dnia przeżywał jak dziecko, że jeden z kolegów zamówił TAAAKIE SUPER CZEKOLADOWE CIASTO, Z KTÓREGO WYLEWAŁA SIĘ GORĄCA CZEKOLADA! Sprawdziłam w menu on-line.Tak, to było to :) LAVA CAKE Najprawdopodobniej ;)I jeszcze coś. Mina mężczyzny pałaszującego ten deser - BEZCENNA :)Czytaj więcej

bistro mama
Brownies z truskawkami na pożegnanie sezonu 132

Małe czarne ciasto, bardzo wilgotne i mocno czekoladowe.Do tego kilka truskawek zatopionych w środku i kilka na wierzchu oprószonych cukrem pudrem.Moje małe prywatne przyjęcie pożegnalne dla

bistro mama
Czekoladowo-wiśniowe cupcakes w wafelkach 145

czego tu zacząć... :)Po pierwsze - muffinki czekoladowe z dżemem wiśniowym wg Nigelli były mi dobrze znane na długo zanim zaczęłam przygodę z blogiem.Przepis od zawsze "pożyczałam" z forum cincin.Po drugie - pozwoliłam sobie tym babeczkom nadać nazwę "cupcakes", bo jak wiadomo, cupcakes to muffinka, tylko ozdobiona czymś więcej niż cukrem pudrem czy polewą. Cupcakes to już właściwie

bistro mama

Proponowane wyszukiwania