papier, przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto. Drugi sposób powoduje, że mamy większy wpływ na uformowanie pożądanych kształtów. Gotowe przekąski oprószamy cukrem pudrem. Podajemy z sosem czekoladowym lub innym ulubionym, np. toffi, truskawkowym lub nawet z Nutellą. Moje posty
Słodka Stronamocno) Kakaowe placki z serka wiejskiego; z bananem i gorzką czekoladą Kiedyś tam była "zwykła" wersja , musiał nadejść dzień na czekoladową wariację ^^ Faceb
More food, love and dreamsŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej
w mojej kuchniWstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową
w mojej kuchniczyli ciasto -krem czekoladowe -składniki 1/2 szkl.masla roztopionego-113g
w mojej kuchnimieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną żelatynę Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na warstwie jabłkowej Powierzchnię ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi i ewentualnie płatkami dekoracyjnymi. Jabłecznik schładzamy w lodówce.== Torta di mele con panna montata pan di Spagna Ingredienti 3 uova
w mojej kuchniTrudno przedstawić ten napój na zdjęciach, bo wygląda jak zwykłe kakao. Możemy wyobrazić sobie pyszne czekoladowe ciasto z pachnącymi malinami.... i to taka jego płynna, zdrowsza wersja. ;-) Dodatek soku okazał się bardzo dobrym pomysłem i polecam każdemu, komu znudziło się kakao w jego tradycyjnej wersji. (przepis na 3 porcje) 750ml mleka 3 łyżki ekologicznego kakao o obniżonej zawartości tłuszczu Symbio
Szefowa kuchniwyłóż na spód tarty. wierzch: Wymieszaj mąkę, cukier i cukier waniliowy i posyp tartę na wierzchu. Piecz w temperaturze 220 C przez 10-15 minut. Polej sosem czekoladowym
Humanistka w kuchnismaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując niewielkie placki. P lacki podawać z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków
Humanistka w kuchniMuffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej ulubionej. Przepis pochodzi z książki „Czekolada”. 125 g margaryny 125 g cukru 150 g mąki pszennej 1 i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 3 łyżeczki kakao w proszku pół kostki gorzkiej czekolady
Humanistka w kuchniczekoladowa tarta to wariant dietetyczny. ciasto: 3 żółtka i 1 jajko pół szklanki mąki kukurydzianej 9 łyżek otrąb owsianych 3 łyżki słodzika 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku ½ olejku waniliowego 7 łyżek mleka nadzienie: 3 łyżki mąki kukurydzianej ¼ szklanki wody 1.5 szklanki truskawek słodzik w proszku – kilka łyżek
Humanistka w kuchniłyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa
Humanistka w kuchniPrzepisów i odmian muf finek jest wiele. Te jednak kusza wyjątkowo delikatnym, a zarazem czekoladowym smakiem. Pyszne.. Na 12 muffinków: 1,5 szklanki mąki kukurydzianej pół kostki margaryny 3 łyżeczki kakao 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 morele Margarynę rozpuszczamy. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kakao i proszek
Humanistka w kuchnitemperaturze 180 C około 15-20 minut. Możemy wierzch tarty albo same ranty oblać czekolada i posypać ozdobami. Ja do połowy nadzienia dodałam kakao. Wyszły pyszne tarty czekoladowe. Akcje
Humanistka w kuchniporcje: 0,5 kg węgierek mały, gęsty jogurt naturalny 4 łyżki cukru pudru pół paczki herbatników posypka czekoladowa lub 3 kostki czekolady do starcia ewentualnie pół szklanki mleka Śliwki blenderujemy cukrem. Dodajemy jogurt, ewentualnie mleko, blend ujemy. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut, żeby zupa się ochłodziła. Podajemy posypane czekolada i herbatnikami
Humanistka w kuchni