Moja kolejna propozycja przyozdobienia tortu. Tym razem czerwono-czarny gorset. W środku krem czekoladowy z mocno alkoholowymi wiśniami i kakaowe biszkopty. Przepis na biszkopty i krem znajdziecie tutaj
Krakowskie smaki AniMocno czekoladowe muffinki z obłędnie jagodowym kremem. Najlepszą recenzją kremu jest chyba wyjadanie go przez domowników jeszcze podczas przygotowań:) Nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz;) Na pewno zachwycą zarówno tych młodszych jak i starszych gości. Polecam;) Składniki: Krem: 150 gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach
Krakowskie smaki Aniciasta w zimnej wodzie w której to ciasto wyrasta. Ja dzisiaj zaproponowałam te oto rogaliki z nadzieniem różanym, bardzo je lubimy;) Myślę jednak, że inne nadzienie typu krem czekoladowy, dżem, biały ser będą idealnie do nich pasowały. Rogaliki są bardzo mięciutkie a przy tym delikatnie kruche. Polecam bardzo;) Składniki: 0.5 kg mąki tortowej kostka masła szczypta soli 2 łyżki
Krakowskie smaki Anirazem tort z okazji urodzin babci mojego narzeczonego. Smak śmietankowo- czekoladowy z pysznymi malinkami, trzeba korzystać bo przecież maliny już się kończą. Polecam bardzo;) Zdjęcie tortu robocze i kiepskiej jakości ale niestety innego nie posiadam. Składniki: 6 jajek 150 gram mąki pszennej 60 gram mąki ziemniaczanej 150 gram cukru pudru Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić
Krakowskie smaki Anipiekarnika nagrzanego na 180 stopni. W między czasie do pozostałej reszty masy dodać kakao i wymieszać do połączenia się składników. Gdy kontury się upieką wyłożyć na nie masę czekoladową i całość piec przez 15 minut w 180 stopniach. W między czasie przygotować papier do pieczenia i wysmarować go olejem. Gdy ciasto się upiecze wyłożyć je na przygotowany papier i jeszcze
Krakowskie smaki Animinut. Po tym czasie mieszankę studzimy, jednak jeszcze ciepłą posypujemy posiekaną czekoladą. Stworzy się pyszny crunch. Suszoną śliwkę, morelę oraz daktyle kroimy w paski. Suszone owoce mieszamy z mieszanką czekoladową. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoju
Mango PapajaSkładniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą
A Ty Smakuj Mniepóźniej bardziej krucha. Nie zostawiajmy masy zbyt długo bez mieszania, gdyż gotując się lekko bulgocze, i może się przypalić. Blachę smarujemy masłem i wylewamy na nią gorącą, gęstą masę czekoladową. Wystawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze zastygła. Następnie kroimy ostrym nożem (jeśli będą trudności nóż moczymy w gorącej wodzie
Walijskie PichcenieDecydującym przedsięwzięciem był omlet. To zastosowanie whey'a jest jak dla mnie absolutnym strzałem w dziesiątkę. Dzięki słodkiemu smakowi nie trzeba używać dodatkowych słodzików, a całość jest pysznie czekoladowa i puszysta. Takim sposobem ostatecznie przekonałam się do odżywki i oceniam ją jak najbardziej na plus. Sam omlet to 286kcal w tym 33,3g białka , 6,9g tłuszczu oraz
peanutbuttermonsterPyszniutkie, mięciutkie, mocno czekoladowe pączki wypełnione Nutellą. A i wyrzuty sumienia są mniejsze, bo pączusie pieczemy, a nie smażymy :) Mnie smakowały baaardzo, jednak w przypadku słodyczy wyznaję zasadę, że moje desery są najmojsze, także musicie je przygotować i sami ocenić ;) Zapraszam do pieczenia! Składniki na rozczyn: 100 ml ciepłego (NIE gorącego!) mleka 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru
My Culinary Artsobotę zapraszam do siebie na pyszne wegańskie jedzenie na Eko-Targ :) Wasz ulubiony majonez, smalec z fasoli, pasta z pieczarkami, słodkości - kulki mocy, sezamella i krem daktylowy "czekoladowy", a z okazji zbliżającego się tłustego czwartku... przepyszne wegańskie pączki :) Zapraszam serdecznie od godziny 10, do SEzAMa
Co na wege obiad?Marysieńka to kolejne ciasto z przepisów Siostry Anastazji. Biszkopt czekoladowy z orzechową wkładką i pysznym kremem budyniowym. Ja oczywiście zrobiłam drobne zmiany. Biszkopt upiekłam według mojego przepisu i przede wszystkim zmniejszyłam ilość cukru i dodałam mielone migdały. Ciasto warte upieczenia. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 2 łyżeczki
Ala piecze i gotujezapiekania wysmarować masłem. W misce połączyć likier, jajka i mleko i dokładnie wymieszać. Panettone podzielić (dosłownie podrzeć) na kawałki i rozłożyć do nasmarowanych masłem foremek. Na górze posypać dropsikami czekoladowymi. Zalać miksturą z jajek i mleka. Delikatnie ugnieść palcami, tak, aby kawałki ciasta były w całości pokryte mlekiem. Piec w piekarniku ok. 35 minut do momentu, aż urosną
KUCHARNIAchocolat , tradycyjny francuski deser z czekolady, podawany w charakterystycznych petit pots , od których pochodzi jego nazwa. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc z łatwością zaprowadzi Was w krainę czekoladowej rozkoszy. Istnieje kilka wersji tego deseru, ja korzystałam z przepisu zamieszczonego w książce DESERY wydawnictwa Konemann, ale z apetytem sprawdzę wszystkie pozostałe:) P.S. Czy Wy też macie takie
KUCHARNIAodpowiednio przygotować, dziś miałabym do wyboru taki oto zestaw: "26 październik: Zupa grzybowa - Szczupak ze zrazowym sosem - Pierożki z powidłami - Ryby smażone lub polędwica z sałatą czerwoną - Blamanż czekoladowy Rosół z makaronem - Sztuka mięsa z chrzanem - Polędwica, sałata kartoflana" Szalenie podoba mi się słowa blamanż , choć musiałam się wesprzeć pomocą słownika, by wyobrazić sobie co to za deser
KUCHARNIA