88. Babka waniliowa GOTOWANA

88. Babka waniliowa GOTOWANA

88. Babka waniliowa GOTOWANA

6 jajek 1 kostka margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 olejek waniliowy (cały) Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno.  Do margaryny naprzemiennie dodawać białka i mąkę. Dokładnie wymieszać i wylać do formy. Formę włożyć do wrzącej wody w garnku i gotować przez 60 minut na słabym ogniu. Formę należy przykryć czymś ciężkim aby się nie przechyliła. Gotową babkę polać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.