czekoladowe - 14235 przepisów (strona:287/949)

Jaglane brownie 168

Czekoladowe, mocno czekoladowe, jaglane brownie to ciasto rewelacyjne dla wszystkich miłośników czekolady i zdrowego jedzenia. Ciasto bowiem upiekłam z samych zdrowych składników więc po zjedzeniu kawałka czy dwóch można je bezpiecznie spalić. Mnie zauroczyło bardzo i polecam serdecznie. Do wypieku ciasta użyłam foremki aluminiowej 27 x 17 Gosia - sprytne patenty. Jaglane brownie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
tort z mascarpone i malinami 192

suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto II: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na ciasto III: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej(...)świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni

Domowy Smak Jedzenia
MUS CZEKOLADOWO MALINOWY 162

posiekane orzechy- krokant orzechowy  CUKIETERIA Wykonanie: Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Do salaterek lub miseczek waflowych wykładamy mus czekoladowy. Na wierzch wykładamy maliny, posypujemy posiekanymi orzechami

Z Majeczką w kuchni
Murzynek - proste i łatwe ciasto 152

ostudzić. W międzyczasie białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wsypać cukier wanilinowy, mąkę naprzemiennie z ostudzoną masą czekoladową (uwaga: 1/5 masy należy odlać i pozostawić do dekoracji murzynka!). Całość wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Ciasto piec do suchego patyczka około(...)masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie 20 minut) Przygotowanie masy czekoladowej Murzynek oraz muffinki przed i po upieczeniu Murzynkowe muffinki Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 463

bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady  Na spód

zdrowa vege kuchnia
Puszyste czekoladowe placuszki 212

Uwielbiam puszyste czekoladowe placuszki. To idealna propozycja na niedzielne śniadanie lub kolacje, a nawet na deser. Podane z moją ukochaną białą czekoladą… no cóż, jak dla mnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella

Słodkie okruszki
Wegańskie brownie z owocami 139

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki dobrej jakości kakao w proszku 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki czekoladowych kropelek (50% kakao) 300 g malin 200 g borówek Na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Do posmarowania blachy: Odrobina oleju kokosowego Odrobina mąki Do ozdobienia: Ulubione owoce(...)moim przypadku dorodne maliny i borówki (należy część odsypać) Przepis: Do misy dodajemy mąkę, sodę, cukier, czekoladowe kropelki oraz kakao. Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. W osobnej misce mieszamy mleko oraz lekko podgrzany olej kokosowy - tylko w taki sposób aby miał lejącą konsystencję. Mleko z olejem dodajemy do suchych składników i dokładnie je mieszamy. Na koniec dodajemy umyte

Emcia Pichci
Muffinki bananowo-czekoladowe 143

bananami i czekoladą :) Składniki: 4 dobrze dojrzałe banany 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju dropsy czekoladowe lub 50g drobno posiekanej czekolady W jednej misce wymieszać składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao). W drugiej dokładnie rozgnieść banany widelcem. Dodać jajka i dobrze razem wymieszać(...)żeby połaczyły się z bananami. Następnie wlać olej i też dobrze połaczyć składniki. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać dropsy czekoladowe lub posiekaną drobno czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem. Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

kuchnia doski
Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia 84

strzał w dziesiątkę! Taki dżem przygotowałam w niedługim czasie, z jeżyn zebranych w ubiegłym tygodniu, podczas weekendowego spaceru. Idealny na nadchodzący weekend, na śniadanie jak znalazł! Słodki, owocowy i czekoladowy, z nasionami chia, które sprawiły, że konsystencja dżemu jest idealna, bez żadnych innych dodatków zagęszczających, domowy, najlepszy! Zdecydowanie muszę zrobić ten dżem ponownie! Paluszki lizać! Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia

Moja smaczna kuchnia
Surowe batoniki energetyczne :) 158

umiarkowanie, nie przesłodzony. Smakował nie tylko mnie :) RAW ENERGY COCOA & COCOA NIBS  DAKTYLE (73%) * ZIARNA KAKAOWCA (18%) * KAKAO (9%) Kakaowy baton z ziarnami kakao. Batonik pachnie mocno czekoladowo. Podczas gryzienia wyczuwalne są ziarna kakaowca, które także można bez problemu zauważyć. Jest dość słodki z intensywnie wyczuwalną goryczką charakterystyczną dla czekolad o wysokiej zawartości kakao. Ma półtwardą konsystencje. Widoczne(...)wyczuwalne. Batonik jest słodziutki, z subtelnym posmakiem kakao. Szkoda, bo myślałam, że doznam jakiejś kokosowej eksplozji smaku, a jednak dostałam coś całkowicie innego.  Podsumowując , najbardziej smakował mi baton czekoladowy oraz jabłkowy. Pozostałe niestety nie :( I choć uwielbiam kokos, batony te kompletnie mi nie podeszły. Choć mojej Mamie już tak :) Także zdania są podzielone. Przeglądając o nich informacje natrafiłam

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe muffinki 166

Dziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku

Cakes By Kejt
ciasto czekoladowe z gruszkami 161

Lekkie ciasto z dużą ilością musu czekoladowego i mięciutkimi gruszkami. Biszkopt w tym cieście jest puszysty i wilgotny, nawet nie przypomina tradycyjnego biszkoptu. A to za sprawą oleju i odrobiny coca-coli, które go spulchniły. Jeśli piekąc biszkopt mam pod reką jakiś gazowany napój to zawsze dolewam odrobinką, wtedy ciasto jest mniej suche. Polecam Wam także ten trik i zapraszam(...)szklanki kakao 3 łyżki oleju  4-5 łyżek coca-coli lub innego napoju gazowanego (może być woda gazowana, ewentualnie zwykła woda) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 500 ml śmietanki kremówki 250 g czekolady mlecznej  3 duże miękkie gruszki łyżka wody Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Następnie nadal ubijając dosypywać cukier a później

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Co przygotować na działkowe garden party? 259

działkę, to w tym roku zrezygnowałam z takiego tradycyjnego. Po pierwsze córka świętowała już torcikiem, kilka dni wcześniej w przedszkolu, a po drugie każdy w rodzinie uwielbia sernik czekoladowy, a ja miałam przy nim mniej pracy i mniej stresu, że mógłby roztopić się w upale. Sernik czekoladowo-kokosowy przygotowałam z tego przepisu —>KLIK. Z tą różnicą, że zrobiłam

Mienta blog
Brownie mocno czekoladowe 141

które smakuje cudownie nie tylko na gorąco. Chociaż jest mnóstwo zwolenników ciepłego, rozpływającego się brownie, to ja wolę wersję mocno schłodzoną. To uczucie, kiedy "wbijam" się w tę mocno czekoladową warstwę jest po prostu obłędne. Składniki: 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao(...)wolnym ogniu rozpuszczamy czekoladę ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę, konsystencja niczym mus. Mąkę oraz kakao przesiewamy. Do jajek wlewamy ostudzoną masę czekoladową, mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę z kakao, dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy przez 30 minut. Nie będzie

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania