Pyszny sernik czekoladowo-kokosowy powinien zachwycić podniebienie nawet najbardziej wybrednego łakomczucha :) Bardzo pasuje do sezonowych owoców, dlatego polecam podawać go w ich towarzystwie. 1 kg mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę roztapiamy(...)puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :) Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogCiężkie, wilgotne, obłędnie czekoladowe ciasto. W miejscu mąki pojawiają się mielone orzechy. Podczas pieczenia wyrasta, a potem opada. To normalne, jednak następnym razem użyję większej blaszki, żeby aż tak nie poszybowało ;) Pojawiła się za to przestrzeń na maliny ;) Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;) Euro przeszło do historii. Zdaje się, że do końca nie stało(...)Kakao rozpuścić w gorącej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać kakao, masło mielone orzechy, żółtka i cukier. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formę o boku 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez godzinę
zadanie-gotowanieMałe, słodkie i czekoladowo- kawowe, a potrafią być fantastycznym urozmaiceniem po południowej kawy. Polecam :) Trufle czekoladowo-kawowe Składniki: 2 opakowania ciastek maślanych 50g masła 4 łyżeczki kakao 1 łyżka mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki malibu Sposób wykonania: Masło rozpuszczamy wraz z 2 łyżeczkami kakao, mlekiem i kawą. Studzimy. Ciasteczka kruszymy (na pył), dodajemy ostudzone
Smaki NataliiIdealne połączanie czekoladowego ciasta, bitej śmietany i troszeczkę alkoholu, sprawia że to ciasto jest wyjątkowo pyszne. W smaku przypomina tort Czarny Las. Gorąco polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto czekoladowe z pijanymi wiśniami Składniki: (na biszkopt) 150g masła 150 g mąki 120g cukru 100 g mlecznej czekolady 1 czubata łyżka kakao 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo
Smaki Nataliisody 1 łyżka cynamonu* 1 łyżeczka zmielonych goździków ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru ¼ łyżeczki kardamonu 100 g sparzonych rodzynek 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach można zastąpić 2 łyżkami przyprawy(...)foremki. Piec około 50-60 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C (grzałka góra dół) lub 160°C (termoobieg). Upieczony piernik studzić na kratce. Przestudzony polać polewą czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (jak w przepisie na mięciutki piernik bakaliowy). Polać nią ciasto
Smaki Nataliipieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( dowolny smak) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo 2 opakowania herbatników Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Dorzucamy po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem(...)rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Pod koniec na śmietanie układamy herbatniki i wszystko zalewamy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. przepis modyfikowany na podstawie różnych stron
Smaki NataliiBardzo lubię ciasta czekoladowe, a to jest wyjątkowo pyszne dzięki masie kajmakowej. Nie jest aż tak bardzo słodkie jak wskazuje nazwa, ale idealne do dobrej kawy. Polecam! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym Składniki : Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Poncz Podwójne espresso
Smaki NataliiSzwarcwaldzki inaczej zwany Czarnym Lasem. Jest on jednym z nielicznych tortów, które lubię, ale ostatnio nie mam weny na pieczenie dlatego zrobiłam jego uproszczoną wersję w postaci deseru. Połączenie czekoladowego ciasta, czereśni i bitej śmietany (w tej wersji deseru zastąpiona jogurtem) to coś czemu trudno się oprzeć. DESER BLACK FOREST (Czarny Las) Składniki: 150 g czekoladowych ciastek 2 jogurty
Bon appetit mon amiepasek albo małe kulki i wrzucić każdemu do miseczki. To co? każda Mistrzyni Mama robi w najbliższym czasie budyń z gwiazdką. Jeśli nie widziałaś ostatniego przepisu na budyń czekoladowy to zobacz tutaj>>>> . Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe(...)lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.compolska, niewielka, bardziej manufaktura niż zakład produkcyjny. Stwierdziliśmy, że sprawdzimy, na ile powyższe recenzje były obiektywne. W sklepie firmowym Raw and Happy zakupiliśmy trzy rodzaje Gryczanek (Owoce Leśne, Czekoladowe i Miodowe), pięć opakowań pralinek Rawnello (każde o innym smaku) oraz 3 rodzaje batoników Yummy Pominęliśmy natomiast niepieczone chlebki Happy, bo nic wspólnego ze słodyczami nie miały. Daruję sobie podawanie(...)dziwadła, które nie wie co dobre dla Prawdziwych Mężczyzn. Gryczanki wyglądem przypominają posklejaną w niewielkie grudki kaszę gryczaną i podobnie jak batoniki Yummy wytwarzane są w trzech wariantach: Gryczanki Czekoladowe BIO - w smaku przypominają nieco gorzką czekoladę z.... gryczanymi chrupkami i rodzynkami. Dominuje oczywiście kasza gryczana i kakao. Dla Pawła to numer jeden tej linii produktów, choć Jego zdaniem mogłyby
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejna część czwartkowej serii wpisów. Kolejna dawka inspiracji. Dzisiaj polecam zupę klopsową. Po takiej zupie będziecie długo najedzeni, dlatego na drugie danie zróbcie sobie lekkie naleśniki. Budyń czekoladowy musicie koniecznie wypróbować i wybić z głowy kupowanie tego w torebce. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka(...)klopsowa jest bardzo syta, dlatego na drugie danie zrobiłyśmy lekkie naleśniki nadziane serem. Ciasto zrobiłam na mleku owsianym, a sos to truskawki i jogurt naturalny. Podwieczorek 17:30 Budyń czekoladowy. Najlepszy - domowy. Przepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała jajko ugotowane na twardo (zażyczyła sobie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comBardzo proste i lekkie ciasto z nutą czekoladową. Krem na bazie bitej śmietany i wilgotny biszkopt tworzą wspaniałe połączenie- nie zamulające choć dość kaloryczne. Doskonałe na lato ale należy pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce, w innym razie się roztopi. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru(...)następnie przekroić na cztery blaty. Czekoladę połamać i wrzucić do miseczki, rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek odłożyć a resztę wymieszać z czekoladą. Masę czekoladową podzielić na trzy części, przełożyć nią blaty biszkopta. Na wierzchu rozsmarować odłożoną bitą śmietanę i posypać przez sitko kakao. Schłodzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabudyniowy ze śmietanką: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 ml słodkiej śmietanki 30% 1 szklanka świeżych malin Polewa czekoladowa malinowa Sposób przygotowania: Ciasto: masło przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli i gotujemy. Gdy zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić(...)łyżce stopniowo do budyniu cały czas miksując na najniższych obrotach aż do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy świeże maliny, mieszamy już łyżką. Wykładamy masę na ciasto, dekorujemy malinową polewą czekoladową. Chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonkiedyś) deserze i zrobiłam swoją wersję dla Lilki. Jej uśmiech po zobaczeniu "ćekolady" był niesamowity. W dodatku znowu rozczuliła mnie słowami "mamo, jak ty to zrobiłaś"? Przepis na budyń czekoladowy Składniki 500 ml mleka (u nas domowe owsiane) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki syropu daktylowego / cukru trzcinowego 3 łyżki kakao żółtko (opcjonalnie) Wykonanie W garnku zagotować(...)mleka wlać zawartość miski i gotować co chwilę mieszając. Rozlać do miseczek. Smacznego Nawet sobie nie wyobrażasz jak trudno było pozować Lilce do zdjęć z miseczką budyniu czekoladowego. W pewnym momencie już nie wytrzymała i zamoczyła palca, "chciałam tylko zobaczyć". Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder
lady-och-mistrzyni.blogspot.comwielkości) 2 białka 1/2 szklanki cukru 1 filiżanka bitej śmietany kremówki 36% 1 cytryna-sok 120g serka (białego twarogu ) 1 1/2 filiżanki świeżych jagód szczypta soli dżem wiśniowo- czekoladowy tutaj Wykonanie Połowę ciasteczek pokruszyć w dłoniach ,wysypać dno formy ,lub foremek. W misce ubić białka ze szczypta soli .Gdy już będą prawie sztywne(...)następnie posypać resztą pokruszonych ciasteczek wierzch ciasta- deseru. Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .W małych foremkach po godzinie jest już dobre.Podawać z dżemem wiśniowo - czekoladowym...Pycha...Smacznego
w mojej kuchni