Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania krem Chocotella firmy EPROTEIN . Oto kilka informacji: Chocotella jest to w 100% naturalny krem orzechowo-czekoladowy. 1. W 100% naturalny 2. Niesamowity smak 3. Bez zbędnych dodatków 4. Bez oleju palmowego 5. Bez dodatku soli 6. Bez dodatku cukru 7. Słodzony stewią i ksylitolem 8. Wysoka zawartość białka, która wynika z zawartości orzechów(...)Omega 9 10. Niska zawartość tłuszczu WARTOŚCI ODŻYWCZE: SKŁAD: orzechy arachidowe prażone, substancja słodząca (ksylitol, glikozydy stewiolowe), wiórki kokosowe, kakao w proszku MOJA OPINIA: Konsystencją przypomina krem czekoladowy z prawdziwego zdarzenia, Co do smaku ośmielę się stwierdzić, że przypomina sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie), a nie umniejsza
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBlok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość ciężki wniosek nasuwa się sam... Dietetyczna wersja, którą dziś Wam przedstawiam jest o niebo lepsza (tylko 60 kcal w 100g!!!), ma identyczną konsystencję i przyjemnie(...)ziemne, żurawinę czy też pokruszone ciasteczka owsiane... będzie pysznie! Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 30 g odżywki białkowej czekoladowej* 1/2 łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki erytrolu lub innego słodzidła orzeszki ziemne rodzynki, żurawina Cukinię ugotować do miękkości (ok 15 minut). Odlać wodę, warzywo umieścić na sitku, aby odciekło (lekko
Chocolate Muffin Blogotchłanie natknęłam się na dużo zdrowszy...a na pewno mniej inwazyjny odpowiednik uwielbianej przez malców i starszych nutelli. Zaintrygowana, postanowiłam zrobić i swoją wersję daktylli ! Właśnie tak! Podstawą tego czekoladowego smarowidła są suszone daktyle, które zapewniają słodycz, co sprawia, że cukier jest absolutnie zbędny. Taki przysmak na porannym stole ściągnie każdego śpiocha z łóżka ;) Tak jak przy domowym maśle orzechowym(...)wypadku jest potrzebny mocny sprzęt w postaci dobrego blendera lub robota kuchennego. No to do dzieła, pora podnieść poziom endorfin! :D Daktylla- krem czekoladowy z suszonych daktyli Potrzebujesz: 200g suszonych daktyli 45g gorzkiego kakao 1/4 szklanki mleka Sposób przyrządzenia: 1. Daktyle umieść w misce, zalej ciepłą, przegotowaną wodą i namaczaj je przez ok. 3-4h. 2. Namoczone daktyle odsącz
Kuchnia w Słońcu Skąpanacukier puder. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy śmietan-fix i miksujemy, aż do uzyskania gęstej masy śmietanowej. Do ostudzonego budyniu dodajemy masę śmietanowa i miksujemy. Polewa czekoladowa: Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Gdy masa zacznie się gotować, polewę zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia składników. Wykończenie ciasta: Jedną część ciasta(...)układamy biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewytakże ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 4 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia, wtedy(...)łatwiej przenosić je na stole i mniej się kruszą. Kawę na poncz rozpuszczamy w zimnej wodzie. Przygotowany poprzedniego dnia ganache czekoladowy ubijamy na pianę w mikserze – ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy
CiastkozercySernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)garnku rozpuszczamy margarynę i zagotowujemy z cukrem, wodą i kakao. Masę mieszamy aby nie było grudek. Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka i ponownie mieszamy. Odlewamy 1/2 szklanki masy czekoladowej. Do pozostałej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Dokładnie mieszamy. Na blaszkę, wyłożoną papierem, o wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta. Mikserem ucieramy 4 żółtka
Kulinarne Fantazje Mariolisyropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy, żółtka dodajemy do zimnej masy czekoladowej , a białka do oddzielnej miski. Zimną masę czekoladową miksujemy dokładnie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Białka ubijamy na sztywno z resztą cukru i za pomocą szpatułki mieszamy
Pysznosci Babci Basizwyczajną chęć zaspokojenia słodyczowego apetytu - czekolada dobra na wszystko. I z tej wielkiej miłości do czekolady powstało właśnie takie ciasto. B rownie - słodkie, ciężkie, wilgotne i intensywnie czekoladowe! W moim wykonaniu na dodatek zdrowe i całkiem dietetyczne. ;) Coś w tylu tego brownie z tą różnicą, że ulepszone i o wieeeeele smaczniejsze. Takie ciacho możecie jeść bez wyrzutów(...)resztę składników - mąkę ryżową, kaszę jaglaną, kakao i roztopiony olej kokosowy. Doprawiamy szczyptą soli i chilli dla podkreślenia smaku. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut. Następnie przelewamy naszą czekoladową masę do blaszki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Gruszki myjemy i kroimy na plasterki. Dekorujemy nimi wierzch ciasta. Brownie pieczemy przez ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni
Kuchnia EllieDomowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.compieczenia, a nim ciężką książkę. Odstaw na około 2 godziny, aby warstwy lekko „namokły” (można schować do lodówki). Na wierzch wylałam pozostały kremem z dodatkiem kakao oraz udekorowałam kuleczkami czekoladowymi i polewą czekoladową. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćWilgotna, mocno czekoladowa słodka, taka jest moja dzisiejsza weekendowa babka. Wypieki to nie moja specjalność, ale jeśli już piekę to staram się robić to z sercem. Dodaję najlepszej jakości składniki, bo wiem, że ma to duże znaczenie. Lubię babki pieczone na oliwie z oliwek, są wyjątkowe w smaku. Do dzisiejszej dodałam wyjątkową, nagrodzoną na Expo 2015 w Mediolanie. Efekt wspaniale(...)mnie zaskoczył, babka ma w sobie wszystko to czego potrzeba. Idealna do ulubionej kawy czy herbaty, oczywiście najlepsza na drugi dzień, o ile dotrwa! Babka czekoladowa Składniki: 1 szklanka oliwy z oliwek 1 1/2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki wrzącej wody 5 jajek 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 100 g mlecznej
Moja smaczna kuchniaposmakuje na pewno z niego już nie zrezygnuje. Ciasto ze słonecznikiem właśnie takie jest: wciągające, niemalże uzależniające, można je jeść i jeść. A co się w nim kryje? Delikatny czekoladowy biszkopt, aksamitna kajmakowa masa z prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej(...)słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę
Bon appetit mon amielikieru kawowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru czekoladowe precelki płatki migdałowe Spód: Posiekane orzechy, masło i cukier dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłóż folią aluminiową i wciśnij w nią orzechowy spód. Piekarnik nagrzej(...)całą noc. Na drugi dzień, śmietankę kremową ubij na sztywno z cukrem pudrem. Posmaruj boki sernika i obłóż płatkami migdałowymi. Wierzch sernika udekoruj resztką bitej śmietany i precelkami czekoladowymi
Kuchnia bezglutenowaSKŁADNIKI: 250 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko Polewa czekoladowa lub kajmakowa Migdały i suszone owoce do przybrania Mąką z cukrem wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj jajko i całe ciasto dokładnie wyrób. Musi być gładkie i elastyczne - może się(...)uformuj mazurka lub wyłóż ciastem wysmarowana tłuszczem foremkę . Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 - 25 minut - do złotego koloru. Mazurka całkowicie wystudź. Na ciasto wylej polewę czekoladową i udekoruj migdałami i suszonymi owocami
Kuchnia bezglutenowa