czekoladowe - 14235 przepisów (strona:292/949)

PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 500

kremówki 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo     Spód: 1. Ciasteczka przełożyć do blendera i zmiksować ( patrz FILM ). Dodać(...)ciasteczek oreo i wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 6. Masę serową wyłożyć na spód w blaszce i wyrównać. Sernik wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Polewa czekoladowa: 7. Mleko wlać do rondelka, dodać łyżkę kakao i zagotować, mieszając. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać

Mała Cukierenka
Jagodowa Esmeralda 413

kakao, 1 łyżka octu, Masa kakaowa: 750ml mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka jagodowa: 250 ml śmietany 30%, 1 szklanka jagód, 2 opakowania galaretki fioletowej, Dodatkowo: bita śmietana i jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam(...)minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i kakao na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu do masy wlewam likier czekoladowy. Ucieram. Masę wykładam na jeden blat biszkoptu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem ciasta. 3. Jagody miksuję blenderem na mus. Mus przelewam na garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bezglutenowe brownies z fasoli… 222

kategorii „dietetyczne” pojawiają się u nas dość rzadko, co wcale nie znaczy, że za nimi nie przepadamy. Owszem, zdarzy się, że jakiś super zdrowy krem czekoladowy, czy inny odchudzony wynalazek zwyczajnie przez gardło przejść mi nie chce, a co za tym idzie nie mam sumienia namawiać do niego innych. Na… Continue reading Bezglutenowe brownies z fasoli

brunetkawkuchni
Krem czekoladowo-śliwkowy z awokado 148

Wydaje mi się, że większość tych produktów można przerobić na domową, zdrowszą wersję. W naszym domu od dawna nie pojawia się w kuchni żaden popularny, „sklepowy” krem czekoladowy. Nie kupuję tych produktów odkąd przyjrzałam się dokładniej ich etykietom. W zamian testuję różne […] Artykuł Krem czekoladowo-śliwkowy z awokado pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Waflowe miseczki z truskawkami, galaretką i bułeczkami maślanymi 131

proste i szybkie w przygotowaniu. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Możecie również użyć dowolnych owoców. Pycha!   miseczki waflowe truskawki galaretka cytrynowa wnętrze bułeczek maślanych Dodatkowo: bita śmietana wiórki czekoladowe   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami i galaretką. Całość(...)schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Podawać z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi

Di gotuje
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 167

owsianych bezglutenowych Incola 2 cukry z wanilią 1 łyżka masła 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki miodu czekoladowe jajeczka  Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem( lub miodem) cukrem z wanilią i masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką(...)Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 20 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Idealny biszkopt maślany 218

Poprzednio był biszkopt czekoladowy – idealny biszkopt czekoladowy , tym razem jasny biszkopt maślany. Idealna baza do różnych ciast. Na przykład dziś będzie on bazą do dwóch ciast, gdyż bardzo ładnie wyrósł a nie mam sił na podwójne pieczenie. 5 średnich jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej (zamiennik – mąka ziemniaczana) 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku

Kocham Czekoladę
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 157

przepyszne ciastka z kokosowo-waniliową nutą. Są rewelacyjne w smaku i... cudownie pachną. Idealnie komponują się ze szklanką mleka, kakao, czy chociażby herbatą. Można polać je lukrem lub polewą czekoladową, ale dla mnie wystarczył cukier puder. Pycha!   (około 25-50 sztuk, w zależności od wielkości)  380g mąki pszennej 30g wiórek kokosowych 150g miodu 150g cukru 2 łyżki cukru(...)prawdziwą wanilią 1 łyżka masła 2 jajka 1 szczypta sody oczyszczonej Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciastek Opcjonalnie: cukier puder/lukier/polewa czekoladowa  Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około

Di gotuje
10 najsmaczniejszych placuszków z owocami, Kuk Nuk 205

strawberries 3. Jaglane ze słonecznikową śmietanką i brzoskwiniami / Millet fritters with sunflower cream and peaches 4. Z  borówkami i brzoskwiniami  / With  blueberries and peaches 5. Czekoladowe z malinowym lassi  / Chocolate fritters with raspberry lassi 6. Czekoladowe z borówkowym lassi   / Chocolate fritters with blueberry lassi 7. Z  mąki ryżowej  /  Rice flour fritters

Qlinarnie i Qlinarnie
Bananowy chlebek z truskawkami, malinami i chałwą na bazie mąki orkiszowej i owsianej 141

Przepyszny, delikatnie słodki chlebek bananowy z dodatkiem sezonowych owoców takich jak truskawki i maliny. By całość nie była nudna postanowiłam dodać również kawałki chałwy czekoladowej do ciasto a całość polać przepysznym, malinowym lukrem. Ciasto wykonałam na bazie mąki orkiszowej i owsianej, które świetnie się tutaj sprawdzają. Chlebek jest delikatnie wilgotny, nie kruszy się, idealny do kawy! Polecam. Składniki (na formę(...)szklanki mąki orkiszowej typ 2000 1/4 szklanki brązowego cukru szczypta soli 75 gram roztopionego i ostudzonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka malin i truskawek 50 gram czekoladowej lub standardowej chałwy lukier: 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, garść świeżym malin świeże maliny i truskawki do dekoracji Maliny i truskawki myję, pozbawiam szypułek

Mango Papaja
DOMOWA NUTELLA 136

Moje dzieci uwielbiają Nutellę. Polecana jako idealna opcja na śniadanie dla całej rodziny jest gęsta, kremowa i pysznie orzechowo-czekoladowa. Jeśli jednak zwrócicie uwagę na skład, nie jest już tak pięknie. Sklepowa nutella zawiera najgorszy z możliwych - utwardzony olej roślinny, około 60%  cukru i tylko 13% orzechów laskowych. Polecam zatem przygotować pyszny krem orzechowo-czekoladowy domowym sposobem, używając najlepszej

cool and minty
TORCIK POKUSA 157

pokrojonymi, świeżymi figami, które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA 250 ml śmietany 30-36% (długo schładzanej) 1 łyżka cukru pudru(...)łyżkę śmietany dodajemy do płynnej, ale przestudzonej żelatyny. Mieszamy i dodajemy do ubitej śmietany . Krótko miksujemy. Bitą śmietanę mieszamy z pokruszonymi bezikami i łyżką wykładamy na krem czekoladowy. Nie wyrównujemy powierzchni. Posypujemy wiórkami czekolady. Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed samym podaniem na ubitą śmietanę wykładamy figi i polewamy miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz

cool and minty
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 156

naturalnego lub gęstej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia ¹⁄₂ sklanki posiekanych orzechów włoskich / wcześniej uprażonych na suchej patelni POLEWA CZEKOLADOWA : 70 g gorzkiej czekolady, 25 g masła, opcjonalnie 1 łyżka alkoholu (likieru, rumu, wiśniówki , brandy) WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 165℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę(...)pieczemy ok 55 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy z formy i układamy na kratce.  POLEWA CZEKOLADOWA : W szklanej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, roztapiamy połamaną na kostki czekoladę i masło oraz alkohol. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż powstanie

cool and minty
CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 236

przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g kruchych ciastek, 70 g masła, 3 łyżki wiórek kokosowych Masa czekoladowa: 1 gorzka czekolada, 3 łyżki cukru pudru, 150 ml śmietany 30%, 500 ml sera z wiaderka, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku Masa truskawkowa: 3 łyżki cukru pudru(...)WYKONANIE Spód: masło rozpuszczamy, ciastka kruszymy za pomocą blendera. Masło łączymy z ciastkami i wiórkami kokosowymi. Tak powstałą masą wykładamy formę o wymiarach 20x28 cm, wyłożoną folią aluminiową. Masa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie serek i wystudzoną czekoladę. Na końcu dodajemy żelatynę, mieszamy wylewamy na ciastka. Wkładamy

słodki bratek
Donuts, Donaty lub Oponki z serkiem 177

pszennej +do podsypania 3 żółtka 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli  olej do smażenia cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Przygotowanie:  Mąkę przesiać do miski, dodać pozostałe składniki i wyrobić na elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto na około 0,5cm. Wycinać krążki a w każdym na środku wyciąć(...)dobrze rozgrzany olej łyżką cedzakową. Smażyć na rumiano po kilka minut z każdej strony.  Wyjmować i odsączać na ręczniku papierowym. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania