jajek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: Papier do pieczenia Polewa czekoladowa Dwie formy 23 x 23 cm. Sposób przygotowania: Do rondla wlewamy wodę, dodajemy margarynę i zagotowujemy, gdy margaryna się rozpuści zdejmujemy rondel z ognia i po woli wsypujemy mąkę ciągle(...)masy śmietanowej, miksujemy. Przygotowaną masę wykładamy na jeden placek, wyrównujemy i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskamy. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, przed podaniem ciasto polewamy polewą czekoladową
Bajeczna Kuchniazerwać jabłka z drzew i zrobić mus na zimę :) Zanim będę musiała zamienić moje ulubione granatowe mokasyny na buty do kostki i wyjąć z szafy szalik, zaproszę Was na czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką. Ciasto jest mało słodkie, lecz słodycz dojrzałych węgierek i kruszonki doskonale to równoważy i uzupełnia. Czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką foremka
Posadzone i zjedzonepodwójnej porcji Takie mini serniczki możecie przygotować dla siebie na poprawę nastroju, na przyjęcie, a nawet dla koleżanek w pracy. Na spód wykorzystałam herbatniki fit&free o smaku czekoladowym Cukry Nyskie . Są delikatne, bardzo łatwo się je kruszy, a przez to wspaniale komponują się z masą serową. Polecam spróbować Składniki: (na 6 sztuk) około 150 g mascarpone około(...)białko z dużego jajka 2 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina soli 9 herbatników o smaku czekoladowym bez cukru (u mnie z serii fit&free od Cukry Nyskie – polecam) * do przygotowania serniczków możecie również użyć tradycyjnego sera sernikowego. Ja akurat wykorzystałam ser, który miałam w lodówce
Słodkie okruszkimasła 6 jajek 1,5 szkl mąki pszennej Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 opakowania cukru wanilinowego/ esencja waniliowa 2 budynie waniliowe z cukrem 400 g masła Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Ciasto parzone: Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać do powstania(...)masło utrzeć do jasności, dodawać po łyżce budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu. Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną połówkę nałożyć krem, przykryć drugą. Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone w kostkę masło i mieszać, aż się stopi. Na koniec wsypać przesiane kakao
Malinowo w kuchniŻona stwierdziła, że jestem frajerem, ponieważ nie chciałem zgodzić się na nazwę "najlepszy", "genialny", albo "niebiański" deser czekoladowy ;) W końcu przystałem na "aksamitny", ale też nie poszło to łatwo ;) Nie ma co - takiego sukcesu domowego dawno nie odniosłem! Inna sprawa, że syn zupełnie nie wykazał zainteresowania degustacją. Ten krem czekoladowy, to bez wątpienia świetny deser, ale może rzeczywiście dla dorosłych
zadanie-gotowanieDomowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkrem i dekorację: 500 g śmietany kremówki 36% (można więcej) 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan-fixy 100 g jagód lub borówki amerykańskiej 1 filiżanka kawy czekoladowa posypka + batoniki WW WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy tortowej o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)nałożyć górny biszkopt. Górę i boki tortu również posmarować śmietaną. Batoniki WW przekroić na pół i przykleić do boku tortu (całość można obwiązać dodatkowo wstążką). Górę tortu posypać czekoladową posypką (u mnie dodatkowo cukrowe biedronki i liście). Tort podawać schłodzony
Passions hobbies lifewłaśnie jest makaron z serem. Pamiętam takie makarony z dzieciństwa i smak wyborny, babcia posypywała go jeszcze cukrem, pycha. Ja trochę przepis unowocześniłam i wyszedł pyszny obiad, polecam. Makaron czekoladowy z prawdziwym kakao produkuje E.Wedel, jest ok na słodko i wytrawnie i dlatego go polecam. Czekoladowy makaron z serem i borówką amerykańską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJakiś czas temu otrzymałam do przetestowania krem Chocotella firmy EPROTEIN . Oto kilka informacji: Chocotella jest to w 100% naturalny krem orzechowo-czekoladowy. 1. W 100% naturalny 2. Niesamowity smak 3. Bez zbędnych dodatków 4. Bez oleju palmowego 5. Bez dodatku soli 6. Bez dodatku cukru 7. Słodzony stewią i ksylitolem 8. Wysoka zawartość białka, która wynika z zawartości orzechów(...)Omega 9 10. Niska zawartość tłuszczu WARTOŚCI ODŻYWCZE: SKŁAD: orzechy arachidowe prażone, substancja słodząca (ksylitol, glikozydy stewiolowe), wiórki kokosowe, kakao w proszku MOJA OPINIA: Konsystencją przypomina krem czekoladowy z prawdziwego zdarzenia, Co do smaku ośmielę się stwierdzić, że przypomina sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie), a nie umniejsza
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBlok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość ciężki wniosek nasuwa się sam... Dietetyczna wersja, którą dziś Wam przedstawiam jest o niebo lepsza (tylko 60 kcal w 100g!!!), ma identyczną konsystencję i przyjemnie(...)ziemne, żurawinę czy też pokruszone ciasteczka owsiane... będzie pysznie! Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 30 g odżywki białkowej czekoladowej* 1/2 łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki erytrolu lub innego słodzidła orzeszki ziemne rodzynki, żurawina Cukinię ugotować do miękkości (ok 15 minut). Odlać wodę, warzywo umieścić na sitku, aby odciekło (lekko
Chocolate Muffin Blogotchłanie natknęłam się na dużo zdrowszy...a na pewno mniej inwazyjny odpowiednik uwielbianej przez malców i starszych nutelli. Zaintrygowana, postanowiłam zrobić i swoją wersję daktylli ! Właśnie tak! Podstawą tego czekoladowego smarowidła są suszone daktyle, które zapewniają słodycz, co sprawia, że cukier jest absolutnie zbędny. Taki przysmak na porannym stole ściągnie każdego śpiocha z łóżka ;) Tak jak przy domowym maśle orzechowym(...)wypadku jest potrzebny mocny sprzęt w postaci dobrego blendera lub robota kuchennego. No to do dzieła, pora podnieść poziom endorfin! :D Daktylla- krem czekoladowy z suszonych daktyli Potrzebujesz: 200g suszonych daktyli 45g gorzkiego kakao 1/4 szklanki mleka Sposób przyrządzenia: 1. Daktyle umieść w misce, zalej ciepłą, przegotowaną wodą i namaczaj je przez ok. 3-4h. 2. Namoczone daktyle odsącz
Kuchnia w Słońcu Skąpanacukier puder. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy śmietan-fix i miksujemy, aż do uzyskania gęstej masy śmietanowej. Do ostudzonego budyniu dodajemy masę śmietanowa i miksujemy. Polewa czekoladowa: Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Gdy masa zacznie się gotować, polewę zdejmujemy z palnika i mieszamy do rozpuszczenia składników. Wykończenie ciasta: Jedną część ciasta(...)układamy biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewytakże ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 4 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia, wtedy(...)łatwiej przenosić je na stole i mniej się kruszą. Kawę na poncz rozpuszczamy w zimnej wodzie. Przygotowany poprzedniego dnia ganache czekoladowy ubijamy na pianę w mikserze – ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy
CiastkozercySernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)garnku rozpuszczamy margarynę i zagotowujemy z cukrem, wodą i kakao. Masę mieszamy aby nie było grudek. Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka i ponownie mieszamy. Odlewamy 1/2 szklanki masy czekoladowej. Do pozostałej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Dokładnie mieszamy. Na blaszkę, wyłożoną papierem, o wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta. Mikserem ucieramy 4 żółtka
Kulinarne Fantazje Marioli