czekolada - 27946 przepisów (strona:890/1864)

Rolada z budyniem kokosowym 140

będą chcieli sięgać po kolejny kawałek, coś co sprawi, że nie będą ciastem znudzeni? Muszę nieskromnie przyznać, że wpadłam na naprawdę świetny pomysł. Pyszne budyniowe wnętrze z żurawiną w czekoladzie, która doskonale przełamuje smak masy kokosowej oraz biszkoptem, któremu kolor nadają lifolizowane owoce aceroli. Potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki(...)mielonej lifolizowanej aceroli (można użyć zamiennie kakao) 1/2 szklanki cukru Masa: 2 puszki mleczka kokosowego 2 budynie śmietankowe w proszku 5 łyżek cukru żurawina w czekoladzie Najlepszeprodukty.com Jaja ubijamy z cukrem na puszystą jasną masę. Mąkę mieszamy z acerolą i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jaj dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z acerolą i proszkiem do pieczenia i delikatnie

MamaOskarka
Piernik z marchewką 262

słonecznikowego 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta z jednej pomarańczy Polewa : 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka  Wykonanie: Oczyścić marchewkę, trzemy na drobnej tarce, myjemy pomarańczę, wycieramy, trzemy również na drobnej tarce, łączymy w miseczce z marchwią. Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier(...)smarujemy masłem, wysypujemy mąką i przelewamy ciasto. Piec około 1 godziny (do suchego patyczka) w piekarniku, w temperaturze 180° stopni C. Po ostudzeniu, wyjąc piernik na paterę. Rozpuszczamy czekoladę  z mlekiem, dobrze mieszamy, po wystudzeniu polewamy ciasto, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami (opcjonalnie). Smacznego

kgwjanczewo
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 285

ciasto piernikowe, nie chciałam uwierzyć Dorocie, że to najlepszy wybór na piernik lub pierniczki. Sami spróbujcie. Pierniczki wychodzą mięciutkie, pachnące i rozpływające się w ustach. Doskonałe z lukrem czy czekoladą. Równie wybornie smakują same. Można je nadziewać, łatwo z nich wykrawać przeróżne fikuśne mniej lub bardziej kształty. Pierniczki przechowujemy z puszce lub słoju, z dodatkiem jabłka lub naczynia z wodą(...)jaki sernik…a najlepiej dwa, bo lubimy ten i ten. I kto to wszystko pozjada? Jakie pierniczki lubicie najbardziej? Zwykłe, czy nadziewane. Solo czy w lukrze a może czekoladzie? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/pierniczki-dojrzewajace4.jpg","recipeIngredient":["500 g miodu (u mnie wielokwiatowy)\r","1,5 szklanki cukru (da\u0142am niewiele ponad

Mieszam w Garnku
Ciasto piernikowe z migdałami 176

jemy małymi kawałkami, ale te kęsy są tak wciągające, że trudno przestać. CIASTO PIERNIKOWE z MIGDAŁAMI Składniki: 2 jajka 180 g cukru trzcinowego Diamant 400 g mąki 100 g czekolady gorzkiej 220 g miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g płatków migdałowych 20 g przyprawy do piernika 1 słoik dżemu morelowego płatki migdałowe do dekoracji wierzchu Przygotowanie: Jajka miksujemy(...)cukrem trzcinowym i miodem na puszystą masę.   Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika oraz startą na drobnych oczkach czekoladą.  Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i wyrabiamy na gładką masę, dodajemy płatki migdałowe (100g) , mieszamy i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. (ciasto będzie bardzo gęste, więc trzeba pomóc sobie zwilżoną

Bon appetit mon amie
Tarta z ciastkami Oreo i masłem orzechowym bez pieczenia 591

gęsty krem. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód. Schłodzić. Masa śmietanowa:   150 g śmietanki 30%,  2 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki cukru pudru,  starta czekolada do dekoracji. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno w raz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Masę rozsmarować na kremie orzechowym. Posypać startą czekoladą. Przechowywać

Z miłości do słodkości
Babeczki marchewkowe 118

waniliowego 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3/4 łyżeczki cynamonu 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki opcjonalnie: 3/4 tabliczki mlecznej czekolady + 1-2 łyżki mleka na polewę    Do miski wlać olej, dodać oba rodzaje cukru, miksować przez chwilę. Nie przestając miksować dodać po jednym jajku. W drugiej misce wymieszać(...)drobnych oczkach marchewkę i dokładnie wymieszać. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C z termoobiegiem. Po upieczeniu i ostudzeniu babeczek można polać je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą

Simply Food
Gofry kakaowe 199

równie chrupiące i leciutkie jak zwykłe, jednak  daje się wyczuć smak kakaowy, idealnie w wypadku tych gofrów sprawdzi się polewa czekoladowa, co dodatkowo wzmocni smak czekolady. Pozycja dobra szczególnie dla smakoszy kakao i czekolady. Składniki: (na około 9 szt.) 2 niepełne szklanki mąki (2 szkl - 2 łyżki) 2 łyżki kakao 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku

My sweet a life
Piernik bez jajek ,na miodzie 185

oczyszczonej i szczypta soli 150 ml oleju np.słonecznkowego,rzepakowego 120 g suszonych śliwek i żurawiny ( śliwki należy drobno posiekać, żurawina może zostać w całości) Dodatkowo 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju Użyłam keksówki o długości ok.30 cm. Posiekane śliwki i żurawinę wymieszać i odłożyć na bok. W jednej misce wymieszać cukier, przyprawę do piernika,mąkę , kakao, sodę(...)patyczka około 50-60 minut. Upieczone zostawić na chwilkę w formie, aby lekko ostygło. Następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do calkowitego ostygnięcia. Międzyczasie rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę z łyżką oleju. Polać piernik. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
banoffee karmelowa rozkosz (bez glutenu) 194

duuuuużo zdrowszy od swojego cukrowego odpowiednika Ciężko się powstrzymać, aby nie wyjeść go łyżeczką prosto z blendera. Ale warto poczekać bo w połączeniu z bananami, śmietanki kokosowej i czekolady jest obłędny prawdziwa karmelowa rozkosz. To co blendujemy? Składniki: Spód: szklanka daktyli szklanka orzechów włoskich szklanka chipsów kokosowych 3 łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego) Karmel: szklanka daktyli woda (odrobina) szklanka orzechów włoskich(...)ciasta układamy banany i wylewamy karmel, potem kolejna warstwa bananów i wylewamy resztę karmelu. Ponownie odstawiamy do lodówki. Ubijamy śmietankę kokosową i wylewamy na karmel. Wszystko polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł banoffee karmelowa rozkosz (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Wilgotny czekoladowy piernik 182

Składniki: 120g czekolady 120g masła 120g miodu 80g cukru 150g mleka 200g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka cynamonu 100g miękkich suszonych śliwek(drobno posiekanych) 2 jajka 1/2 słoika dżemu śliwkowego lub truskawkowego Wykonanie: W garnku roztopić czekoladę, masło, miód i cukier. Dodać mleko, wymieszać i ostudzić. Jajka roztrzepać

Olga Piecze i Gotuje
Banany w cieście kokosowym FIT 188

wiórków kokosowych – ok. 1 niepełnej łyżki cukru/ksylitolu/miodu – 2 jajka – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 3 banany *opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia, wiórki kokosowe i gorzka czekolada do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto, prócz bananów dokładnie ze sobą mieszamy (ciasto będzie gęste). Banany kroimy na grubsze plastry. Każdy plaster maczamy w cieście i smażymy z dwóch stron(...)patelni bez tłuszczu lub delikatnie natłuszczonej olejem kokosowym. Dekorujemy wiórkami i roztopioną gorzką czekoladą. Smacznego! Artykuł Banany w cieście kokosowym FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Ciastka orzeszki z kremem i orzechami 148

wyboru słodyczy nie było i nasze mamy musiały samodzielnie je wymyślać i tworzyć. Teraz młodym osobom, aż trudno uwierzyć w to, że mogłyby zniknąć stoiska z łakociami, a za czekoladą trzeba by było stać w kolejce. W tamtym czasie czekoladę po dostawie sprzedawano w limitowanej ilości, tylko kobietom w ciąży i osobom posiadającym dzieci. Przygotowanie ciasteczek orzeszków jest dość pracochłonne

Kuchcik gotuje
Kokosowe babeczki a la bounty 159

pyszne kokosowe babeczki a la bounty . Idealne na weekend. Wielbiciele kokosowych smaków będą zachwyceni. U nas babeczki znikły bardzo szybko. Babeczki dekorujemy cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają popularne batoniki). Kokosowe babeczki podałam w towarzystwie filiżanki kawy i wspaniałego ceramicznego zestawu  – mlecznik i cukierniczka , który zachwycił moich gości równie mocno jak smak babeczek. Zestaw(...)niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki dekorujemy przed podaniem cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają bounty). Smacznego

Słodkie okruszki
Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem 113

śliwkami i cynamonem / 2 porcje Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 garść suszonych śliwek 1 łyżeczka mielonego cynamonu plus do dekoracji 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 banan starta czekolada do dekoracji (opcjonalnie) miód do smaku Przygotowanie: Jogurt przelewamy do kielicha blendera stojącego. Dodajemy śliwki i obranego banana, miód, chia i cynamon. Całość miksujemy, aż koktajl zmieni kolor i blender(...)całkowicie rozdrobni śliwki. Sprawdzamy czy odpowiada nam smak-czy  może dodać więcej miodu. Koktajl przelewamy do szklanek. Każdą porcję posypujemy cynamonem, chia i czekoladą. Gdy włożymy koktajl do lodówki, po kwadransie będzie jeszcze gęstszy,nasiona chia napęcznieją i powstanie deser, który można jeść łyżeczką, też dobra opcja

Moja smaczna kuchnia
Piernik na miodzie 593

koło 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu 120g miękkiego masła 120g jasnego brązowego cukru 2 jajka 2 łyżki powideł śliwkowych garść suszonej żurawiny lub rodzynek Polewa: 100g białej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatkowo: pierniczki do ozdoby (przepis na pierniczki tutaj: „ Pierniczki Świąteczne ” klik ) złoty prawnik spożywczy w proszku Ciasto: 1. Do rondelka wlać mleko i zagotować. Zdjąć(...)wierzchu nie spiekło. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 6. Ostygnięty piernik ostrożnie wyjąć z blaszki i zdjąć papier do pieczenia. Czekoladę z olejem kokosowym roztopić w mikrofalówce lub na parze i polać nią wierzch piernika ( patrz FILM ). Drobne pierniczki oprószyć złotym barwnikiem spożywczym w proszku ( patrz FILM ) i poukładać

Mała Cukierenka