Przepis na : deser
SKŁADNIKI (na ok. 20 ciasteczek) 300 g m ą ki pszennej 150 g masła 100 g cukru pudru 30 g gorzkiego kakao w proszku 3 żółtka 1 laska wanilii Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady 50 g kolorowej posypki **** INGREDIENTI (per circa 20 biscotti) 300 g di farina 00 150 g di burro 100 g di zucchero a velo 30 g di cacao in polvere 3 tuorli 1 bacca di vaniglia Decorazione: 100 g di cioccolato fondente 50 g di codette colorate PRZYGOTOWANIE Przesianą mąkę miksujemy z twardym masłem. Dodajemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".