Białko: 3,0 g Sól: 0,13 g Napój sojowy o smaku czekoladowym Dostępność: Carrefour Składniki: sok sojowy 90,1% (woda, nasiona soi 6,2%), cukier, czekolada w proszku 2% (cukier, proszek kakaowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku 0,5%, węglan wapnia, sól, substancje zagęszczające: guma gellan i karagen, naturalny aromat, witaminy B2, D2, B12. Wartość odżywcza(...)Błonnik: 0,6 g Białko 3,7 g Sól: 0,09 g BIO Napój sojowy czekoladowy Auchan Dostępność: Auchan Składniki: napój sojowy 90% (woda, soja 8%), cukier trzcinowy, czekolada w proszku 1%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1%, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa, naturalne aromaty. Cena: 5,99zł / 1l Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 76 kcal Tłuszcz
Zielona Kuchniapomarańczy. Miód, cynamon i orzechy cudownie dopełniają całości. Polecam! 3-4 porcje: 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu 4 kostki surowej gorzkiej czekolady lub 2 łyżki surowego kakao dodatkowo: 3 jabłka (lubimy kwaśne) brzoskwinia pomarańcza skórka starta z połowy pomarańczy łyżka miodu łyżeczka cynamonu 3 łyżki ulubionych orzechów (dodałam nerkowce i pistacje) Kaszę(...)płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej dodajemy czekoladę lub kakao, miód i mleczko kokosowe. Mieszamy i jeszcze na chwile przykrywamy. Jabłka i brzoskwinię obieramy i kroimy w kostkę. Z pomarańczy ścieramy skórkę, obieramy ją, filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Z pozostałości
Mienta blogłyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła, w temperaturze pokojowej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej 50 g masła Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać ze zmielonymi orzechami. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)Przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Na biszkopt wyłożyć cały krem budyniowo - maślany, wyrównać. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiej, jednolitej polewy. Przestudzić. Na schłodzone ciasto wylać polewę czekoladową, wyrównać. Ponownie wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia polewy. Smacznego
Opowieści z piekarnikaRoll – burgery Qba Food Truck – makarony Wing Spot Food Truck – skrzydełka i polędwiczki z kurczaka Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką Cubanos – kubańskie kanapki Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Kultowe Zapiekanki – pół metra szczęścia Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące – frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Raminio Ramen Burger – burger w japońskim makaronie ramen Pizza
Karczma Honoriettydrugie dania też były wyjątkowe, steki idealne, a hamburgery soczyste i doskonale przyprawione. Na koniec przyszedł czas na desery... DESERY Double chocolate fudgy brown - brownie wypiekane ze 100 % ciemnej czekolady oraz świeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami waniliowymi, ciepłą polewą czekoladową i karmelową oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem(...)truskawkowym Moca mud pie - mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów Na koniec na stole pojawiła się bomba kaloryczna - a co tam, żyje się raz - czyli Oreo milkshake. Były pokruszone ciasteczka, lody waniliowe i płonące pianki i mnóstwo bitej śmietany. Jakie
Kulinarne przygody Gatityowsianka może być traktowana jako lekkie, zdrowe ciasto dla całej rodziny. Uwielbiam smak pieczonych śliwek! Dla wzbogacenia smaku można dodać nieco cynamonu czy kardamonu, kakao lub mleczną czy gorzką czekoladę, bo śliwki kochają czekoladę! Orzechy też bedą dobrym pomysłwem, zwłaszcza posiekane grubo orzechy włoskie czy laskowe! Tak naprawdę wszystko zależy od naszej wyobraźni! To do dzieła! Udanych wypieków i spokojnego
Moja smaczna kuchniaściąć 2 cm wierch ciasta i pokruszyć. Ze spodu wydrążyć ciasto tak aby utworzyć miseczkę, ale nie uszkodzić dna. Krem 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 50 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Wsypać pokrojoną drobno czekoladę i wymieszać. Dodatkowo 5 bananów 2 łyżki
O kuchni z uczuciempotrzeba żadnych wyszukanych składników a przy tym rewelacyjnie smakuje. Polecam wszystkim łasuchom- małym i dużym. Składniki (tortownica 26 cm) 15 dag masła 17 dag mąki 10 dag deserowej czekolady (można użyć gorzkiej) 150 ml mleka (najlepsze będzie 3,2%) 15 dag cukru 2 dag kakao 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej ok. 10 śliwek (najlepsze węgierki) Sposób przygotowania: W małym(...)garnuszku powoli podgrzewamy mleko, cukier, kakao i połamaną czekoladę. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa odstawiamy ją do wystygnięcia. Dokładamy surowe jajko. Dokładnie mieszamy. Mąkę łączymy z sodą oczyszczoną, dokładamy do masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy (można użyć miksera). Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte śliwki przekrawamy na pół, pozbawiamy je pestek. Wykładamy na ciasto
Pobite gary Barbarymożemy zjadać na śniadanie coś innego. Pozostaje kwestia drugiego śniadania więc dziś razem z firmą Helio zaproponuję przegryzkę w formie batonu zbożowego którą można dostać w wersji: śliwka z czekoladą , banan z czekoladą , owoce leśne i polewa jogurtowa oraz 6 ziarn i miód . Batoniki te są przepyszne, słodkie wręcz idealne na drugie śniadanie zwłaszcza gdy brakuje energii. Czytaj więcej
Pychotkaaaorkiszowej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 1 łyżka śmietany 18% 2-3 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki oleju 1 jajko szczypta soli 4-6 kostek czekolady, gorzkiej lub mlecznej dodatki: 500 g zmielonego sera, jak na sernik 200 g borówek 2-3 łyżki cukru waniliowego ulubiony dżem Do miski wlać mleko oraz wodę. Dodać pozostałe składniki(...)oraz startą na drobnych oczkach czekoladę. Całość dobrze zmiksować. Usmażyć naleśniki, u mnie wyszło 11 sztuk. Zmielony ser wymieszać z cukrem waniliowym. Następnie dodać borówki i jeszcze raz wymieszać. Część naleśników posmarować serem z borówkami a resztę ulubionym dżemem. Zwinąć w kopertę lub rulon i podawać
Monia miesza i gotujeu0142uszczu. Tradycyjnie w Hiszpanii wita si\u0119 nimi Nowy Rok, a w przekroju maj\u0105 kszta\u0142t gwiazdy. Cz\u0119sto podawane s\u0105 te\u017c z gor\u0105c\u0105 czekolad\u0105. Wam proponuj\u0119 jednak churros obtoczone w cynamonowym cukrze. Koniecznie musicie spr\u00f3bowa\u0107! ","recipeIngredient":["115g mas\u0142a\r","2 \u0142y\u017cki cukru\r","1\/4 \u0142y\u017ceczki soli(...)przypominają trochę ptysie, ale są smażone na głębokim tłuszczu. Tradycyjnie w Hiszpanii wita się nimi Nowy Rok, a w przekroju mają kształt gwiazdy. Często podawane są też z gorącą czekoladą. Wam proponuję jednak churros obtoczone w cynamonowym cukrze. Koniecznie musicie spróbować! Churros Składniki 115g masła 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 120g mąki 3 duże jajka 6 łyżek cukru pudru
Mostek w kuchniSpód: 250 g herbatników kakaowych 120 g masła Masa I: 1 i 1/2 kubka ryżu preparowanego (u mnie pół na pół z miodową pszenicą) 1/4 szkl. mleka 200 g czekolady mlecznej Masa II: 500 g twarogu 300 g masła orzechowego 300 ml mleka skondensowanego słodzonego żelatyna 5 łyżeczek + mleko 1/2 szkl. 3/4 szkl. mleka Wierzch: 4 łyżki masy krówkowej(...)garnuszka i roztapiamy. Po przestudzeniu łączymy z herbatnikami. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. W rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy do niego połamaną w kostki czekoladę i mieszamy aż do jej roztopienia. Po lekkim przestudzeniu dodajemy ryż. Mieszamy i wykładamy na herbatnikowy spód. W misie miksera umieszczamy twaróg. Dodajemy mleko, mleko skondensowane i masło orzechowe. Dokładnie
Smaki Na Talerzułyżki kakao – 3/4 szkl. wiórków kokosowych – 2 łyżki syropu klonowego lub miodu – 0,5 łyżeczki soli – 150 ml wody Polewa czekoladowa: – 70g gorzkiej czekolady (min. 70%) – 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną zalewamy dzień wcześniej zimną wodą ze szczyptą soli i zostawiamy na noc. 2. Odsączoną kaszę umieszczamy w blenderze wraz(...)formy keksówki i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. Pieczemy ok. 40min do tzw. suchego patyczka. 6. Ciasto studzimy, a następnie polewamy wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z olejem kokosowym
PodwójnaporcjaDzisiaj zapraszam na pyszne mini tarty czekoladowe z solonym karmelem. Aromatyczne, mocno czekoladowe, ciekawe w smaku, na kruchym kakaowym cieście. Mnie bardzo smakowały, lubię połączenie słonego karmelu z czekoladą. Tarty możemy ozdobić owocami lub podać posypane tylko solą w płatkach. Deser proszę podawać w temperaturze pokojowej, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html(...)żółtko Karmel: 100g cukru kryształu 2 i 1/2 łyżki wody 60g masła 1/2 łyżeczki soli (użyłam soli morskiej) 2 łyżki śmietanki kremówki 36% Czekoladowy krem – ganache: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 60ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki masła (około 30g) Dodatkowo: sól w płatkach do posypania maliny do ozdoby Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać
Mała Cukierenkapieczenia - 4 łyżeczki słodziku/cukru - 3 łyżeczki kakao Dodatki - 2-3 łyżki masła orzechowego 100% - 50 rodzynek - 50 g żurawiny - 50 g orzeszków ziemnych lub innych - 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier oraz po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Kilkoma energicznymi ruchami łączymy(...)namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące. Dzięki suszonym owocom to istna bomba energetyczna. Świetnie sprawdzą się w podróży czy jako przekąska do pracy
Health-Fit-Life