czekolada - 27946 przepisów (strona:869/1864)

kostki kokosowo-twarogowe 134

cukru 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 120 ml bitej śmietany szczypta soli 2 jajka 140 gr wiórek kokosowych Na górę 60 g roztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu to czekanie na sernik ,który jest w lodówce(...)ciasto przez około 1 godzinę . Wstawić do lodówki ,co najmniej na 3 godziny, lub dłużej przed cięciem na kwadraty 4x4 ,lub jeśli wolisz większy rozmiar porcji. Do dekoracji stopić czekoladę w kąpieli wodnej ,albo w kuchence mikrofalowej.Udekorować ciastka ,wstawić na 10- 15 minut do zastygnięcia.Można posypać wiórkami po wierzchu przed podaniem

w mojej kuchni
Sernikobrownie z truskawkowym musem 200

połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku 25 cm x 35 cm x 6 cm Brownie 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty(...)cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 100 ml wody Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj cukier, kakao, a następnie jajka i zmiksuj. Na koniec przesiej mąkę i zmiksuj do połączenia składników. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, aż po brzegi. Wyłóż masę

codojedzenia
Deser z malinami i syropem klonowym 142

pektyny i kwasy organiczne. Samo zdrowie! Składniki 250 g jogurtu greckiego ~30 ml syropu klonowego 100 g malin Garść płatków kukurydzianych 2 małe wafelki w czekoladzie do dekoracji Przygotowanie Na dół pucharka/szklanki dajemy płatki kukurydziane, kilka malin i polewamy je odrobiną syropu klonowego. Kolejną warstwą jest jogurt grecki, który polewamy drugą częścią syropu klonowego. Na górze naszego deseru układamy maliny(...)całość dekorujemy wafelkiem w czekoladzie. Jeżeli nie planujesz zjedzenia deseru od razu po przygotowaniu to przechowuj go w lodówce

Programista w kuchni
Tort czekoladowo-truskawkowy 200

jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki holenderskiego kakao (niesłodzonego) 10 g cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki Dekoracja Holenderskie kakao (niesłodzone) Truskawki Biała czekolada Przygotowanie Wyciągnij wszystkie składniki na biszkopt i krem wcześniej z lodówki, tak aby miały temperaturę pokojową. Umyj miski, które będziesz wykorzystywać i dokładnie wytrzyj żeby były suche. Biszkopt Jajka i cukier(...)częścią. Cały tort (boki i górę) pokrywamy warstwą kremu. Teraz zaczyna się najfajniejszy etap robienia tortu, czyli dekorowanie. Posyp górę tortu holenderskim kakao, ułóż truskawki i dodaj potartą białą czekoladą. Oczywiście warto wykazać się kreatywnością i przygotować swój indywidualny wygląd tortu. Możecie także sięgnąć po inne owoce i dodatki, które dopasują się do czekoladowego tortu. Gdy tort będzie gotowy odstaw

Programista w kuchni
WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY TORT OKOLICZNOŚCIOWY 242

mleka kokosowego (stała część), 2 szklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze.  Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze(...)masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem. Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu i dookoła. Dekorujemy borówkami, domowymi czekoladkami i starta czekoladą

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffinki z białą czekoladą i porzeczkami 169

cukru 1 łyżka  cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.oetker 15 dag czerwonej porzeczki 50 g białej czekolady Sposób przygotowania:   Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem(...)połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
sernik z piernikową nutą 143

pszennej 15 g kako 5 g przyprawy do piernika 75 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g margaryny 1 żółtko spód piernikowy 180 g margranyny  140 g czekolady deserowej 100 g miodu 15 g przyprawy do piernika 4 jaja 40 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 10 g proszku(...)kiedy składniki się połączą, ciasto formujemy w wałek, który owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na ok 40-50 min spód piernikowy w granku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, czekoladę i miód co chwila mieszając następnie dodajemy przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy calość moćno podgrzewamy (ok 60-70 st) ale nie zagotowujemy następnie zestawiamy z ognia i studzimy

Gotowanie z pasją
PUCHAREK BUDYNIOWY Z GALARETKĄ 161

Składniki:  1 opakowanie galaretki truskawkowej (77g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g)  1/2 litra mleka 1/2 przygotowanej gorącej wody 2 łyżki cukru kryształ 4 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody. Odstawić do schłodzenia.  Budyń - z pół litra mleka odlać 1/2 szklanki mleka, wsypać do niej 1 opakowanie budyniu, dobrze wymieszać. Resztę mleka(...)Przestudzoną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie na wierzch stężonej galaretki delikatnie rozłożyć budyń, wierzch wyrównać szpatułką. Na koniec wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
Rolada drożdżowa z serkiem, marcepanem i porzeczkami 173

miałam President) 2 łyżki budyniu śmietankowego z cukrem 1 jajko 1 łyżka cukru ze  skórką cytrynową Dr.Oetker 10 dag marcepanu 15 dag czerwonej porzeczki Dodatkowo: Polewa z białej czekolady Różowa posypka Sposób przygotowania: Ciasto: Masło roztopić do płynnej konsystencji. Mąkę pszenną wymieszać w misce z suchymi drożdżami, szczyptą soli oraz cukrami, wbić jajko, dodać żółtka, wlać ciepłe mleko(...)jednej blaszce  obok siebie, zostawić na 15-20 minut aby podrosło, piec w temp 170*c przez 25-30  minut. Po upieczeniu wystudzić, polać polewą z białej czekolady i posypać różowym maczkiem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Mleczna kanapka 324

szklanki mleka w proszku Mleko z cukrem zagotować i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, wlać mleko, wsypać mleko w proszku i zmiksować. Ciasto przełożyć kremem. Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z mlekiem i wymieszać Polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce. mleczna kanapka

O kuchni z uczuciem
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem Cykoria. 184

cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao gorzkiego 1 szklanka mleka 125 g roztopionego masła 2 jajka 200 g czekolady mlecznej Milka   250 ml mleka  1 Krem do tortów truskawkowy Cykoria około szklanki wiśni do ciasta mogą być mrożone 1 szklanka wiśni do dekoracji blaszka o wymiarach 33/22(...)misce mieszamy wszystkie składniki sypkie.Czekoladę drobno siekamy. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, następnie wlewamy mleko i roztopione masło.Mieszankę przelewamy do sypkich składników i mieszamy.Następnie dodajemy czekoladę i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W 250 ml mleka ubijamy krem,następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Tort kokosowa delicja z malinami 234

kokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo: 1 słoiczek konfitury malinowej 2 opakowania delicji malinowych 350 g malin 1 tabliczka białej czekolady 100 g wiórek kokosowych listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy(...)śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Cały tort - wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu oprószamy białym kokosem. Wierzch, sam rant dekorujemy karmelizowanymi wiórkami. górę tortu oprószamy wiórkami białej czekolady. Tort chłodzimy kilka godzin w lodówce Tuz przed podaniem na środek tortu układam  delicję i dekoruję świeżymi malinami i listkami mięty

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Porzeczkowy kopiec kreta 164

łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietany 30% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Jak wykonać ? Wszystkie składniki ciasta muszą mieć temp pokojową. Jajka wbić do misy miksera, wsypać cukier(...)całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto, w powstałe wgłębienie nałożyć krem, uformować na kształt kopca, posypać zostawionymi okruchami ciasta, lekko dociskając je do kremu, włożyć

Wanilia i Kardamon
Placuszki Straciatella Na Serku Homogenizowanym 350

zaczęła by wam się warzyć czyli oddzielił by  się tłuszcz od reszty to dolewamy wtedy łyżkę zimnego mleka i mieszamy całość aż powróci do odpowiedniej konsystencji (lejącej gładkiej czekolady). Lekko przestudzone placuszki polewamy czekoladą i od razu zajadamy. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Deser lodowy caffe latte z czereśniami 171

Składniki: lody czekoladowo-śmietankowo-caffe latte firmy Koral z serii Kolorowe lato kilka czereśni kilka małych okrągłych biszkoptów bita śmietana czereśnia z ogonkiem, biszkopt i kakao lub tatra gorzka czekolada do dekoracji Sposób wykonania: 1. Owoce umyć. Przekroić na pół, wyjąć pestki. Wrzucić na dno wysokiej szklanki. 2. Na owoce wyłożyć pokruszone 3 okrągłe biszkopty. 3. Na biszkopty wyłożyć porcje(...)lodów. 4. Na lody wycisnąć bitą śmietanę. Wierzch oprószyć kakao lub gorzką czekoladą. Udekorować czereśnią z ogonkiem i biszkoptem. Podawać. Smacznego

Kuchnia domowa Ani