czekolada - 27946 przepisów (strona:578/1864)

Ciasta na Wielkanoc 104

puszki, które pięknie dopełnią słodką dekorację wypieku. Polecam Ci zatem mój sernik bez miksera . Wystarczy posypać go cukrem pudrem i udekorować owocami. Smakuje i wygląda rewelacyjnie. Sernik z białą czekoladą to pyszny i efektowny wypiek, słodki i zwarty. Jeden z lepszych na wielkanocnym stole. Obok szybkiego sernika bez miksera i sernika z białą czekoladą koniecznie wypróbuj mój przepis na sernik(...)mlekiem w proszku . Warte wypróbowania są także szybkie serniki jak sernik z mascarpone , który polałam polewą czekoladową i udekorowałam borówkami. Świetnie nadadzą się inne owoce, tarta czekolada, wiórki kokosowe lub bakalie. Równie pyszny z kakaowym spodem, śliwkami i kruszonką będzie sernik ze śliwkami . Pyszny kakaowy spód, owoce w środku i chrupiąca kruszonka na wierzchu. Idealny deser nie tylko w święta

Zasmakuj Kuchni
Mazurek Czterowarstwowy 90

łyżeczka) kakao (1 łyżka) Masa jabłkowa: jabłka dowolne (1,5 kg) cukier (0,5 szkl.) galaretka cytrynowa w proszku (2 opakowania.) Polewa: śmietanka kremówka 30 %  (120 ml.) czekolada deserowa (150 g) Dodatkowo: kolorowe motylki cukrowe do dekoracji Potrzebne gadżety: foremka 23x33 cm mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.  Placek 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem(...)plackiem makowym. Wyłożyć następną warstwę jabłek i przykryć plackiem kokosowym. Rozprowadzić resztę jabłek, wyrównać i położyć ostatni orzechowy placek. 7. Polewa . Kremówkę mocno podgrzać (nie gotować). Dodać do niej czekoladę deserową w kawałkach. Wymieszać dokładnie. Polewę wylać od razu na ciasto i wygładzić powierzchnię. Udekorować motylkami cukrowymi lub według gustu. Mazurek czterowarstwowy wstawić na noc do lodówki. Uwagi :  - Ciasto

RITA food channel
Babka marmurkowa – najprostsza 117

łatwo dostępnych składników. Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe babka, babka marmurkowa, ciastka czekoladowe, ciasto, ciasto marmurkowe, ciasto na święta, ciasto na Wielkanoc, ciasto ucierane, ciasto z czekoladą, potrawy wielkanocne, proste ciasto, szybkie ciasto, wielkanoc Czas przygotowania 20 min. Czas gotowania 45 min. Całkowity czas przygotowania 1 hour 5 min. Porcje 10 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt Forma(...)proszku do pieczenia 35 g ciemnego kakao 75 ml wrzątku Polewa czekoladowa 60 ml śmietany kremówki 60 g gorzkiej czekolady Kroki Nastaw piekarnik na 180 stopni (góra-dół). Formę do babki wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Za pomocą miksera utrzyj masło z drobnym cukrem

Na-talerzu.pl
Torcik warstwowy, pistacjowo - bezowy 76

cukru z prawdziwą wanilią 100 gram płatków migdałowych 100 ml mleka Masa: 300 ml śmietanki kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 2 pełne łyżki kremu pistacjowego 100 gram białej czekolady 1/2 słoiczka konfitury z owoców leśnych 1 łyżka galaretki z owoców leśnych Wykonanie: Ciasto: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę,  pod koniec ubijania dosypując 150 gram cukru. Odkładamy(...)studzimy i kroimy ostrym nożem  wzdłuż dłuższego boku na cztery równej szerokości pasy  - na wymiar szerokości keksówki, w której będziemy ciasto składać. Masa: Dzień przed pieczeniem, białą czekoladę  połamaną na kostki wkładamy do miseczki  i zalewamy mocno podgrzaną, ale nie zagotowaną śmietanką.  Mieszamy do połączenia i odkładamy do lodówki na noc. W dniu pieczenia ciasta

Kronika Piekarnika
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc 112

Mazurki z malinami Przepis tutaj (KLIK) Proste, pyszne i piękne mazurki z musem malinowo-czekoladowym, na delikatnym kruchym spodzie. Są bardzo proste w wykonaniu. Mazurki pomarańczowe z białą czekoladą Przepis tutaj (KLIK) Kruche mazurki z pysznym musem pomarańczowym z dodatkiem białej czekolady. Ciasteczka możemy dowolnie ozdobić za pomocą bakali, orzeszków czy posypek, co uwielbiają robić szczególnie dzieci. Polecam! WIELKANOCNE MAZURKI(...)CZEKOLADĄ PRZEPIS TUTAJ   6. Kremowe ciasto z owocami   Krówka z bananami – ciasto bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Proste, szybkie i niebiańsko pyszne ciasto, do przygotowania którego wcale nie potrzebujemy piekarnika. Kruche herbatniki i krakersy połączone z pyszną masą budyniową, kajmakiem, bananami i kremem śmietankowym. Niebo w ustach! Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Obłędnie pyszne i bardzo efektowne ciasto

Blog z Apetytem
Churros wg Aleex 93

ciągach pieszych oraz na dworcach, lotniskach, stacjach metra i innych ruchliwych miejscach. Jest to jedna z najpopularniejszych w Hiszpanii przekąsek śniadaniowych. Bywa zjadana samodzielnie lub po umoczeniu w filiżance czekolady i wtedy nazywa się chocolate con churros (w Katalonii xurros i xocolata). Zwykle posypuje się churros cukrem pudrem, ale w Urugwaju podaje się je także ze stopionym serem. Często churros(...)szczypta soli  • 1 szklanka mąki pszennej  • 3 jajka  • 1 litr oleju rzepakowego  • cukier puder z odrobiną cynamonu  • 50 ml śmietanki 30%  • 100 g czekolady (po 50 g deserowej i mlecznej)  Sposób przygotowania:   1. Do rondelka wlać wodę, dodać masło, sól i cukier. 2. Składniki zagotować.  3. Do garnka wsypać mąkę

W mojej kuchni
Churros 102

zwolennikiem tej drugiej metody, czyli wyciskania ciasta na papier do pieczenia i wkładania całości na olej. Po usmażeniu churros posypywane jest cukrem z dodatkiem cynamonu i podawane z gorącą czekoladą. Ja moje pierwsze w życiu churros miałam okazję zjeść kilka lat temu w Madrycie, w Chocolatería San Ginés . Podane było ono z fenomenalną gorąca czekoladą i smakowało wspaniale. Jeśli(...)wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Na talerzyku wymieszać brązowy cukier wraz cynamonem, po czym oprószyć churros. Churros podawać od razu po usmażeniu, z dodatkiem sosu czekoladowego bądź gorącej czekolady. Churros z cukrem i cynamonem Warto wiedzieć robiąc churros. Churros wyciskałam za pomocą tylki z dość małą dziurką. Najlepiej jest przetestować kilka tylek o różnej wielkości, aby zobaczyć która daje

MeCooks
Tort czekoladowy czarno - biały na biszkoptach w galaretce 95

łyżki cukru 1 łyżka żelatyny 125 gram serka mascarpone Masa czekoladowa: 300 ml śmietany 36 % 125 gram serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego  1 tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Dżem morelowy wkładamy do rondelka, podgrzewamy, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Odstawiamy. Dno tortownicy wykładamy okrągłymi biszkoptami  i pokrywamy warstwą powstałej żelki morelowej, wypełniajac dokładnie szczeliny pomiędzy ciastkami(...)niego żelatynę,  mieszamy do połączenia. Studzimy. Gdy budyń wystygnie, miksujemy go, by się rozpulchnił, dodajemy serek mascarpone  i miksujemy do połączenia w masę bez grudek. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub w mikrofalówce, studzimy. Do misy miksera wkładamy mascarpone, śmietanę  i miksujemy chwilkę - do powstania gęstego kremu.  Dodajemy krem czekoladowy, miksujemy.  Na koniec

Kronika Piekarnika
Tort rafaello z wiśniową żelką 98

sobie na 3 dni.  Składniki (tortownica 24 cm): biszkopt: jajka 6 szt mąka pszenna 156 g, mąka ziemniaczana 48 g, cukier 198 g, krem: śmietanka 36% 500 ml, czekolada biała 2 szt, wiórki kokosowe  200 g, śmietan fix 2 szt, śnieżka w proszku 1 szt, cukier puder opcjonalnie, żelka wiśniowa: wiśnie 330 g,  żelatyna(...)całkowicie rozpuści. Żelkę należy zrobić o mniejszej średnicy niż tort. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy folią spożywczą, przelewamy ostygnięte puree wiśniowe i włożyć do lodówki na całą noc. Czekolady rozpuścić w misce na parze wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika z niewielką ilością mleka. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić, ale nie całkowicie, musi pozostać lekko lejąca

kulinarne odsłony pati
Domowe ptasie mleczko 107

Masy: śmietana 30 %: 0,5 l białka jaj: 4 szt. mleko: 1/2 szklanki żelatyna: 6 łyżeczek cukier puder do smaku kakao: 2 łyżki mleko w proszku: 2 łyżki Polewa: czekolada: 50 g masło: 1 łyżka mleko: 2 łyżki Domowe ptasie mleczko Przygotowanie: Połowę śmietany ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy mleko w proszku oraz cukier puder do smaku(...)smug. Łączymy masy, dodajemy żelatynę i mieszamy. Wykładamy na związaną białą warstwę ptasiego mleczka. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy masy stężeją, przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem. Aby polewa ładnie pokryła ciasto, polecamy zrobić to w dwóch etapach. Na masy wylewamy połowę czekolady i wyrównujemy. Odstawiamy do lodówki, aby lekko stężała. Następnie kładziemy

Kuchnia Na Wypasie