czekolada - 27946 przepisów (strona:280/1864)

Sernik truskawkowy na cukierkowym spodzie 157

zbyt gorąco by w nim siedzieć :) Miłej niedzieli Kochani! Składniki: Na tortownicę o śr 28cm Spód: 1 paczka herbatników maślanych (250g) 10 dkg fistaszków niesolonych 35 dkg cukierków w czekoladzie z miękkim nadzieniem (na wzór Michaszków) 125 ml śmietanki 30% Masa serowa: 125 ml śmietanki 30% 4 kopiaste łyżki cukru pudru 50 dkg sera twarogowego podwójnie zmielonego 300g truskawek

Kuchnia w czekoladzie
Dżem truskawkowo pomarańczowy 121

Był już dżemik z białą czekoladą, więc teraz coś bardziej orzeźwiającego- z pomarańczą. Dodatek cząstek pomarańczy oraz skórki daje lekki kwaskowy posmak, przez co dżem nie jest taki mdły.  Może zagości na Waszych spiżarnianych półkach...? Składniki: Na ok 10 słoiczków (330g) 2 kg truskawek 2 pomarańcze 550g cukru kryształu 150g drobnego cukru trzcinowego Diamant 2 opakowania np. dżemix

Kuchnia w czekoladzie
Kawowy deser "Merci" 336

łyżki kawy rozpuszczalnej 5 łyżeczek żelatyny 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanka wrzątku 50ml likieru kawowego 2 łyżeczki cukru 8 czekoladek merci kawowych lub 16 kostek zwykłej mlecznej czekolady 150ml mleka 3.2% 1 op bitej śmietany w proszku Sposób przygotowania: Serki łączymy z jogurtem i dzielimy na dwie równe części. Jedną łyżkę kawy zaparzamy 1/2 szklanki wody i pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Francuskie Kwadraciki z Czekoladą i Gruszką 138

Padło na francuskie kwadraciki z gruszkami. Gruszki zatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia. Niebo w gębie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na około 15 sztuk: 375 g ciasta francuskiego 70 g ciastek digestive w czekoladzie lub innych(...)kruchych w czekoladzie 70 g masła 60 g cukru kryształu 5 dojrzałych gruszek Ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów. Ciasteczka blendujemy z masłem i cukrem. Powstałą masę cisteczkową rozsmarujemy na każdym kwadracie, boki około 1 cm zostawiamy wolne. Gruszki obieramy. Kroimy w plasterki i układamy na masę ciasteczkową. Gotowe kwadraty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego

Made By Mom And Son
Czekoladowe muffiny 106

smakowały:) Składniki na 12 sztuk : 1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki najlepszej jakości kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2 tabliczki czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 1 jajko draże w białej czekoladzie do dekoracji   Wykonanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180° C. Do miski przesiewamy(...)roztrzepane jajko, mleko, olej, mieszamy widelcem tak od niechcenia. Zgodnie z opisem im więcej grudek tym muffinki będą lepsze po upieczeniu. Na koniec dodajemy pokrojoną na drobne kawałki jedną czekoladę mleczną. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi foremkami lub smarujemy tłuszczem. Łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy przez 25-30 minut. Czekoladę gorzką i mleczną razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej

cucinare
Czekoladki z Nadzieniem Kokosowymi Malinką, albo bez :) 165

jednej oprócz kremu włożyłam malinkę i żałuję strasznie! Żałuję strasznie, że tylko do jednej czekoladki włożyłam, bo ta z malinką była przepyszna! Owoc przełamał słodycz kokosu, do tego smak czekolady deserowej dopełnił całość. Normalnie rewelacja smakowa :) Poniżej widać jak Blondynka szukała tej jedynej z malinką, bo mi się pomieszały podczas wyciągania z foremki :) Składniki: czekolada deserowa krem kokosowy(...)kliknij nazwę wpadniesz na przepis :) opcjonalnie kilka malin Wykonanie: Czekoladę rozpuściłam  i wysmarowałam nią foremki, a że do czekoladek w foremkach wybory zbytniego nie mam postawiłam na serduszka :) Wysmarowane foremki wstawiłam do lodówki do zastygnięcia. Kiedy czekolada w foremkach zastygła, do każdego serduszka wyłożyłam krem kokosowy, ugniotłam delikatnie i zalałam czekoladą, aby zamknąć czekoladki. Jeśli dodacie malinkę, to trzeba

Blondynka Gotuje
Pacha wielkanocna strataciella 122

Składniki: 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki(...)każdej czekolady do ozdoby). Wymieszać. Sitko wyłożyć gazą. Na gazę wyłożyć masę twarogową. Sitko umieścić w misce aby serwatka mogła swobodnie ściekać do miski. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Następnego dnia wyjąć paschę przewracając sitko do góry nogami. Ozdobić pokrojoną czekoladą. Przechowywać w lodówce

Pobite gary Barbary
Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami 167

zawsze coś po swojemu. Miałyśmy zrobić ciasto  malinowe  , a mama w ostatniej chwili zmieniła zdanie i zrobiłyśmy misz masz. Biszkopt z przepisu Małej cukierenki , tylko zamieniłyśmy białą czekoladę na mleczną, mus z Cakes by Kejt , a wzorem mama się zainspirowała z Passionfruit. Ciasto zachwyciło gości. Na początku chcieli po jednym maleńkim kawałeczku podzielonym jeszcze na pół, a później(...)chcieli dokładki. Biszkopt był bardzo lekki i puszysty, ze wspaniałym posmakiem czekolady, masa delikatna i kremowa. Super się uzupełniała.         Składniki: Biszkopt:   100 g mąki tortowej 150 g cukru drobnego 5 jajek szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 130 g czekolady mlecznej Masa malinowa:   600 g malin 2 galaretki malinowe

Lili w kuchni
Pulled beef w czekoladzie na grzankach podane z Koźlakiem 151

właśnie przygotowanie dań. Myślę, że jest to świetny slow-fast food na każde przyjęcie w gronie bliskich. Z pewnością danie warte uwagi i do wypróbowania chociaż raz. Ekstrawaganckie połączenie czekolady i wołowiny wprawia liczne grono w zawrót głowy. Dla mnie, po tym występie, z pewnością trafne połączenie. Wiele przepisów przestudiowałam wcześniej zanim zdecydowałam się wrzucić kostkę i uznałam(...)decyzja jest trafiona. Strzał w dziesiątkę! Czekolada nie dominuje, nadaje jednak całości kremowej konsystencji i mocniejszego smaku. Odpowiednio dobrane piwo natomiast podkreśla smak wołowiny. Połączenie tej przystawki z piwem typu Koźlak wydało mi się wręcz oczywiste. Piwo to bowiem świetnie komponuje się z wołowiną, wieprzowiną i wszelkimi kluskami. Uznałam, że przystawka tego typu zagra z nim idealnie. Tak też

Mango Papaja
Ciasto czekoladowe z solą morską 251

Odkąd pierwszy raz spróbowałam połączenia gorzkiej czekolady z solą morską, zakochałam się w nim na zabój. Cudowne, chrzęszczące grudki podkreślają głęboki smak czekolady, a w zestawieniu z lampką (albo butelką, hyhy) białego, dobrze schłodzonego wina będą kojącym oddechem w letni wieczór. Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru szklanka mąki 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 4 łyżki kakao płaska(...)łyżeczka soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki oleju 2 łyżeczki żelatyny sól morska      Jajka miksujemy z cukrem, solą, kakaem i proszkiem do pieczenia aż do uzyskania lekkiej konsystencji musu. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy aż do połączenia się w jednolitą masę. Wrzucamy do piekarnika na 40 minut w temperaturze 175 stopni

sama złodycz
Czekoladowe ciasto z białek / Chocolate egg white cake 209

zdrowy kogel mogel z ksylitolem, czego efektem była znaczna nadwyżka białek w lodówce Postanowiłam więc zrobić niezwykle łatwe i szybkie ciasto na bazie białek, z rozsądną ilością gorzkiej czekolady i mielonymi migdałami. To ciasto jest prawie bezgrzeszne, polecam! Scroll down for recipe in English Czekoladowe ciasto z białek (tortownica o śr. 22 cm) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady(...)pieczenia 150 g cukru lub 130 g ksylitolu 25 g mąki 45 g zmielonych migdałów Przygotowanie: Natłuść i obsyp mąką tortownicę o średnicy 22 cm. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, chociaż ja wolę włożyć ją na 30 – 40 s do mikrofalówki (szybciej i mniej mycia :)) W pojemniku miksera zacznij ubijać białka i jak zaczną się pienić dodaj proszek

karmelowy
Semifreddo z białą czekoladą i borówkami 753

podawany na wpół rozmrożony jak głosi sama nazwa. We Włoszech bazę stanowią lody, zazwyczaj waniliowe lub śmietankowe. Często można spotkać je w towarzystwie owoców jagodowych, słodkich likierów czy też czekolady. Moja wersja to tak naprawdę mrożony serniczek, z cudowną masą z białej czekolady na chrupkim spodzie z herbatniczków. Całości dopełniają świeże borówki amerykańskie. Przygotowanie całego deseru zajęło mi niecałe(...)minut :) Zapraszam :)           Spód : 100 g herbatników maślanych 100 g herbatników w czekoladzie mlecznej 60 g miękkiego masła   Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Boki wykładamy folią aluminiową, aby masa

Chocolate Muffin Blog
Wegańska mleczna czekolada 144

teraz przyznać się wegusy, kto z naturalizowanych wegan nie tęskni za smakiem mlecznej czekolady, kto z Was nie wmawia sobie że czekolada 70% nie jest równie pyszna co mleczna? Ja się przyznaję, tęsknię i dlatego zrobiłam uwaga mleczną wegańską czekoladę. Tak więc to nie „białe myszki” tylko prawdziwe mleczne czekoladki (co prawda nie są tak piękne(...)zdjęciu jest forma na serduszka ale w trakcie „produkcji” doszłam do wniosku, że niestety ale nie da się zmniejszyć porcji masła, ponieważ właśnie ono daje twardość czekoladzie, więc wydłubałam serduszka, dodałam więcej masła i zrobiłam myszki. * co do mleka w proszku, natknęłam się na nie przypadkiem szukając w internecie sojowego mleka w proszku, jakież było moje zdziwienie

greenscarf

Proponowane wyszukiwania