cytrynowy - 2500 przepisów (strona:63/167)

Ciasto pyzie siostry Anastazji 329

zdecyduję czy zaszaleje z bitą śmietaną.       Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa  * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny  * 2 łyżki cukru(...)pieczenia. Piec około 30 minut na złoty kolor. Wystudzić.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć na maśle i do ciepłych jabłek dodać galaretkę cytrynową. Dokładnie wymieszać. Wystudzone wyłożyć na biszkopt. Ułożyć delicje czekoladą do góry. Rozpuścić żelatynę i galaretkę truskawkową w połowie szklanki wrzątku. Dodać do jogurtu i tężejący jogurt wylać na delicje. Rozpuścić żelatynę

Magiczne Życie Marty
DORSZ GOTOWANY W MLEKU Z ZIOŁAMI Z ROSZPONKĄ NA GORĄCO. 214

DORSZ GOTOWANY W MLEKU Z ZIOŁAMI I ROSZPONKĄ NA GORĄCO. /przepis własny;/ 2-4 porcje dorsz: 300g - 400g dużych, rozmrożonych filetów z dorsza ok. 3/4 litra mleka sól, pieprz cytrynowy świeże zioła: bazylia, mięta, tymianek roszponka: 2 opakowania sałaty roszponka Fit&Easy 4-5 dużych ząbków czosnku 1 paczka łuskanych ziaren słonecznika 3-5 łyżki oleju z pestek winogron(...)sól, pieprz, puree: 4 duże ziemniaki 1/2 kostki masła pęczek koperku sól, pieprz Dorsz: Rybę solę i oprószam pieprzem cytrynowym. Następnie wraz  z ziołami wkładam do rondelka, zalewam mlekiem, doprawiam solą  i odrobiną pieprzu. Stawiam na gazie. Kiedy się zagotuje, zdejmuję  z ognia, a po 8 minutach wyciagam rybę i układam na gorącej roszponce. Roszponka: Na suchej

W kuchni Karmel-itki
Pleśniak 352

lubię jak w cieście coś chrupie. ;) Do ubitych białek dodajemy kisiel lub budyń. Ja nie przepadam za wściekłymi kolorami ciasta, dlatego wybieram budyń śmietankowy lub waniliowy, kisiel zaś cytrynowy (w stonowanym kolorze). Ale co kto lubi. ;) Idealne ciasto do popołudniowej kawy czy herbaty. Pleśniak PRZEPIS Temperatura pieczenia: 170oC Czas pieczenia: ok. 1h Składniki  /blacha 25x35/ Ciasto 3 szkl. mąki(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru pudru 4 żółtka cukier waniliowy  Nadzienie powidła śliwkowe Beza 4 białka 1 budyń (np. śmietankowy, waniliowy)/1 kisiel (raczej jasny np. cytrynowy)  1 szkl. cukru orzechy włoskie Przygotowanie Składniki na ciasto posiekać i połączyć. Podzielić na 3 nierówne części, każdą porcję ciasta włożyć do torebki foliowej na 0,5 godz

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cytrynowa pianka 170

razem zjemy lekką cytrynową piankę. Ciasto jest orzeźwiające i dlatego znakomicie nadaje się na świąteczny stół. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pomidorówka z dodatkami 146

kukurydzą , papryką i imbirem. udko z kurczaka marchewka  pietruszka por kawałek papryki czerwonej i żółtej kukurydza z puszki makaron mały kawałeczek imbiru świeżego sól, pieprz listek, ziele trawa cytrynowa domowa wegeta koncentrat pomidorowy śmietana Udko wraz z obranymi i pokrojonymi warzywami :marchewką , porem i pietruszką,kawałeczkiem imbiru raz przyprawami przełożyć do garnka i gotować [ zbierając szumowiny].  Gdy udko

Moje domowe kucharzenie
Kapusta pekińska z ogórkiem konserwowym 170

Bardzo prosty dodatek do obiadu. Wystarczy do poszatkowanej kapusty dodać kilka pokrojonych ogórków konserwowych, wymieszać to z majonezowo-jogurtowym sosem o cytrynowo-pietruszkowym aromacie i pyszna, prosta, lekko kwaśna sałatka obiadowa gotowa:) 1/2 większej kapusty pekińskiej 1 duża cebula 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz, zioła

Smaki Na Talerzu
Lemon curd 138

Wspaniały krem cytrynowy. Nieoceniony w domowych wypiekach. Świetnie smakuje solo, jako wypełnienie tart czy tartaletek, komponuje się wspaniale z sernikami, biszkoptami, bezami, naleśnikami… Znają i kochają go chyba wszyscy. Pamiętam jak mój mąż zakupił kiedyś mały słoiczek i wszyscy się nim w domu zachwycaliśmy. Niestety, tani nie był… Wówczas nie sądziłam jednak, że w tak prosty sposób można

Smaki Na Talerzu
Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) ) 129

przygotowana 3 schować 4 mięso 5 przepis 6 gościa 7 pomidorach 8 podałem 9 makaronem 10 niej 11 kolega, towarzysz 12 szybko 13 gotuje 14 ô=ło 15 cytrynowej 16 powiedzieć 17 mięta 18 sok 19 dorzućcie 20 pokrojonego 21 mniejsze kawałki 22 wlać 23 jedzenie 24 gotowe Artykuł Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) ) pochodzi

Chop w kuchni
Sok z mięty babci Basi 169

orzeźwiający, doskonały do rozrobienia z wodą na upalne dni i nie tylko! Może służyć jako dodatek do drinków, herbaty itp. POLECAM ! Składniki : 25-30 gałązek mięty, 45 g kwasku cytrynowego Cykoria, 1 litr wody 1 lg cukru kryształ – dodajemy na następny dzień.   Sposób przygotowania : Pocięte gałązki i kwasek zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień wycisnąć

Pysznosci Babci Basi
Wafle kakaowo-cytrynowe 142

cukru pudru na puszystą masę, dodaj miękką margarynę i miksuj do uzyskania puszystej konsystencji. Zrób to samo w drugim garnku. Do jednego garnka dodaj sok z cytryny (bądź kwasek cytrynowy), a do drugiego kakao. Wszystko wymieszaj. Na przemian smaruj wafle po płaskiej stronie wafla. Zawiń w folię połóż deskę i coś ciężkiego, by wszystko się połączyło a wafel zmiękł Najlepiej

Misz-masz by Domi
Wafle kakaowo-cytrynowe 158

cukru pudru na puszystą masę, dodaj miękką margarynę i miksuj do uzyskania puszystej konsystencji. Zrób to samo w drugim garnku. Do jednego garnka dodaj sok z cytryny (bądź kwasek cytrynowy), a do drugiego kakao. Wszystko wymieszaj. Na przemian smaruj wafle po płaskiej stronie wafla. Zawiń w folię połóż deskę i coś ciężkiego, by wszystko się połączyło a wafel zmiękł Najlepiej

Misz-masz by Domi
Mech leśny z kremem cytrynowym 219

Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babka cytrynowo – pomarańczowa 143

obsypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 50 minut. Zostawić babkę w formie 10 minut, następnie wyjąć i położyć na raszkach do ostudzenia. Polewa cytrynowo – pomarańczowa , sok z cytryny i pomarańczy połączyć z cukrem pudrem i polać zimną babkę. Udekorować według uznania. Thermomix – do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, cukier waniliowy, utrzeć czas

Kuchnia Pokoleń
wielkanocne ciasto cytrynowe 274

składniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 3 jajka 155 g masła, miękkiego 2 łyżki śmietany sok z 1 małej cytryny *otarta skórka

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania