cytrynowy - 2500 przepisów (strona:64/167)

Babeczki red velvet 207

idealne na Walentynki ;-) Składniki Babeczki Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki Cukier 1,5 szklanki Jajka 2 sztuki, duże Olej słonecznikowy 1,5 szklanki Maślanka truskawkowa 1 szklanka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Soda oczyszczona 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Barwnik 1 łyżeczka, czerwony (Wilton) Kakao 1 płaska łyżeczka Krem […] The post Babeczki red velvet appeared first

Kulinarne Przeboje
Drożdżowa babka cytrynowa 101

mazurków i serników zawsze na stole gości baba wielkanocna. Już mieliście okazję zapoznać się z przepisem na  czarno białą Babkę Wielkanocną , tym razem zapraszam Was na drożdżową babkę cytrynową . Składniki: 3 szkl. mąki pół szklanki mleka 60 g margaryny 30 dag drożdży 1/2 szkl cukru 1 całe jajko 2 żółtka skórka starta z 1 cytryny sok z cytryny Przygotowanie

My World by Dagmara Rek
Babka kefirowa 431

zbyt ciężkie. Ta babka jest zupełnie inna za sprawą kefiru, dzięki któremu jej wnętrze jest miękkie i mocno wilgotne. Całość udekorowałam lukrem, który potęguje wilgotność wypieku oraz wprowadza akcent cytrynowy. Przepis można wykorzystać w dużej formie babkowej z kominem (o średnicy u góry 21cm, u dołu 15cm, a wysokości 9,5cm). Babka kefirowa Składniki: 300g mąki pszennej 250g kefiru 180g

Smakołyki Bereniki
Słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym bez pieczenia 162

mleka 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 150 g masła w temperaturze pokojowej 200 wiórków kokosowych 80 g groszku ptysiowego Brześć około 300 g herbatników 1 galaretka cytrynowa 400 ml wrzątku Do garnuszka wlewamy 400 ml mleka, w pozostałych 100 ml rozrabiamy proszek budyniowy i mąkę. Do gorącego mleka wlewamy naszą mieszankę mleczną z budyniem i mąką

MamaOskarka
BABKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA 181

lekkiego przestudzenia. W misie miksera ubić żółtka z ksylitolem lub cukrem na puszystą masę. Wlać masło, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Następnie dodajemy mielone migdały, skórkę cytrynową i ekstrakt migdałowy i dokładnie miksujemy. Na samym końcu dodajemy w trzech partiach ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Baba cytrynowa-pomarańczowa 205

masło kostka cukier 3/4 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżeczka  sok z połowy pomarańcza i połowę startej skórki sok z połowy cytry i połowę startej skórki   Lukier cytrynowo pomarańczowy: połowę soku z pomarańcza połowę soku z cytryny cukier puder 1 szklanka Wykonanie: Cukier  i jaja lądują w misce. Miksujemy na największych obrotach do momentu , aż masa potroi

Różowa kuchnia
Cytrynówka / Limoncello 455

Ciasta, ciasteczka, mięso kiełbasa, a ja oprócz tamtych smakołyków na te święta nastawiłam dwie pyszne nalewki. Wczoraj zlane, czekają na przegryzienie się smaków ;) Na pierwszy rzut prezentuje nalewkę cytrynową. Rewelka! Jak się pośpieszycie to jeszcze spróbujecie nalewki w te święta.  Co prawda troszę krócej postoi ale będzie ;) Oryginalny przepis pochodzi z bloga Igraszki losu, Małgorzata dała w nim większą

Życie zaczyna się w kuchni
Drożdżowe babeczki z rodzynkami 136

mięciutkie drożdżowe babeczki w smaku przypominają delikatną brioszkę. Pachną masłem, cytrynową skórką oraz domowym ciepłem i są tak cudownie puchate: wprost rozpływają się w ustach! To wszystko za sprawą dużej ilości masła i delikatnego ciasta, które jest na tyle rzadkie, że trzeba wyrabiać je mikserem. Drożdżowe babeczki polecam szczególnie na leniwe niedzielne śniadanie (można je upiec dzień wcześniej, bo długo

Food Square
Makaron z grzybami - castellane z suszonymi grzybami 126

szczyptę soli i cukru. Dodać pokruszone grzyby i tymianek. Wlać 100 ml wody. Dusić aż grzyby będą miękkie, w razie potrzeby dolać trochę wody. Doprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym (kilka kropel) i cukrem (szczypta, dwie). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Przełożyć do grzybów. Wymieszać na patelni. Przed podanie posypać parmezanem. zastawa

królestwo garów
Truskawkowy deser na zimno / Strawberry dessert on cold 123

peel with lemon 1/2 soku z cytryny / 1/2 juice with lemon ksylitol / xylitol 360 g jogurtu greckiego gęsty / 360 g greek yogurt dense kilka kropli aromatu waniliowego i cytrynowego / a few drops of vanilla and lemon aromas mandarynki / mandarines   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 10 min, chłodzenie: ok. 1 godziny, ilość porcji: 6   Najpierw do pucharków wsypujemy pokruszone herbatniki

Projekty ze smakiem
BABKA CYTRYNOWA 148

Jest wilgotna, a zarazem puszysta i delikatna. Mocno cytrynowa. Idealny prezent na wielkanocne świętowanie. Przepis jest bardzo prosty i szybki.   Składniki na babkę: 250g mąki, 250g cukru, 4 jaja, 1 duża cytryna, 200g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na lukier: 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 wyciśniętej cytryny Ponadto: borówka do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy

Słodki Zakątek
Ciasto „Ptasie Mleczko” 939

czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju Masa: 500 ml śmietanki 30% 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150g) 1 cukier wanilinowy 2 galaretki cytrynowe Polewa: 1/2 kostki masła 1 szkl. kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl. wrzątku Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę

Smaki Na Talerzu
Tort, Torty, Torciki 153

podpisane wraz z odnośnikami do poszczególnych wpisów ;) Pyszności :) Tort Czekoladowy z Owocową Nutą Czekoladowy Tort z Chałwą Tort Mocno Czekoladowy AL'A Tiramisu Tort OREO Leśny Tort Tort cytrynowy z musem truskawkowym i wiśniowym Zawijany Tort z Powidłem Śliwkowym Tort Napoleon Tort Czekoladowo-Owocowy Tort z Frużeliną Wiśniową Tort Orzechowy Brzoskwiniowy Puch Truskawkowa Bomba w Lustrzanej Glazurze Tort Mocno Truskawkowy

Kulinarna (nie)codzienność

Proponowane wyszukiwania