Składniki 2 średnie marchewki 2 małe ,lub jedna duża cytryna 3 średnie jabłka pęczek zielonej naci pietruszki opcjonalnie owoce goji Wykonanie Marchewkę oczyścić ,jabłka pokroić na ćwiartki ,a cytrynę na cząstki,liście natki wypłukać pod bieżącą wodą .Następnie wszystko po kolei , przepuścić przez wyciskarkę i cieszyć się z rana świeżym pysznym sokiem:)) Natka pietruszki ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego. Zawarta w natce pietruszki witamin... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..