płynnego miodu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny kilka gałązek świeżego tymianku ok. 3/4 łyżeczki soli ok. 1/2 łyżeczki pieprzu – dałam pomarańczowy, ale równie dobry będzie cytrynowy, bądź czarny, świeżo mielony Wykonanie: Marchewki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Odcinamy nać (nie wyrzucamy, wkrótce na blogu przepis do czego można ją wykorzystać ), zostawiając krótkie, ok. 2-3 cm zielone
gutfutręcznikiem kuchennym by osączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzić na kracie kuchennej. Lukier: 2 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny 2-3 łyżki wody Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym i wodą. Polukrować zimne pączki. Smacznego :) Aronia
Wiem co jemterenie całego kraju, a do tego działa na prawdę ekspresowo . Ja swoją paczkę zamówiłam popołudniu, a kolejnego dnia rano była już u mnie Składniki na deser: ciasto francuskie lody cytrynowe 3 truskawki kawałek mango łyżeczka pokruszonego suchego lodu kieliszek z ciepłą wodą Przygotowanie deseru: Z ciasta francuskiego wycinamy pasek długi na 23cm, szerokości 5cm. Oplatamy nim obręcz wysmarowaną cienką warstwą
NiePieprz.pltorebek herbaty, która rozpieszcza nas intensywnym smakiem i aromatem,a do tego jest łatwa do użycia. Oto nowe smaki: Malina & Granat: Jagoda & Acai Żurawina & Trawa Cytrynowa Poza trzema nowymi smakami firma oferuje nam kolejne dwa wyjątkowe smaki (, o których można przeczytać pod linkiem ). A dodatkowo to wszystko znajduje się w bardzo wygodnych torebkach, które używamy
W Moim Magicznym Domuoprószyć solą i podsmażyć na oliwie około 15 minut. Dodać drobno posiekany czosnek i smażyć jeszcze 2 minuty mieszając. Dodać pomidory, chili lub harissę, ocet balsamiczny, skórkę i sok cytrynowy. Gotować na małym ogniu około 45 minut do niemal całkowitej redukcji płynów. Dodać bakłażana i paprykę, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze 5 minut. Ostudzić
zadanie-gotowanieblachę 23 x 28 cm): 14 herbatników kakaowych 200 g gęstej śmietany (użyłam 18%) 500 g sera (użyłam wiaderkowego - proponuję połowę wykorzystać w Święta, połowę w Sylwestra) 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku 12 g masła 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych 2 płaskie łyżeczki cukru Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Ja ten etap przyspieszyłam wynosząc galaretki
Weekendy w domu i ogrodziekażdym domu. Do tego nie jest w żaden sposób nudno ani monotonnie. Sami popatrzcie na ten talerz. Ile smaków! Placuszki wychodzą puszyste i wilgotne, a do tego delikatnie cytrynowe. Mają ciekawą teksturę dzięki płatkom owsianym i nasionom chia. To idealny czas na zużycie bananów, które leżą samotne i zapomniane w kuchni Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną
rabarbarowołyżki * mąka puszysta poznańska LUBELLA – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * żółtko – 4 szt * masło – 300 g DODATKOWO: * brzoskwinie w puszcie * mak do posypania * sok cytrynowy PIANA: * śmietana 30% – 600 g * cukier puder – 3 łyżki * cukier waniliowy – 1 łyżka * fix do śmietany – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT MAKOWY: Białka ubijamy na sztywno
Ostra na Słodkoprzyprawione są lepsze niż jakiekolwiek chipsy czy chrupki ze sklepu. Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka suszonego tymianku sól himalajska do smaku 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego Ciecierzycę wysypałam z puszki i zostawiłam zostawić na jakiś czas do wysuszenia Piekarnik nagrzać do 190 stopni - termoobieg Olej kokosowy przyprawy połączyłam w miseczce, dodałam ciecierzycę i dokładnie całość
Szczęśliwa kuchniaoleju 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 goździki 3 jagody jałowca po pół łyżeczki kminku , suszonego tymianku i estragonu sól i pieprz 1-2 łyżki soku cytrynowego ******************************************* Kapustę kiszoną że słoika odcisnąć i osączyć.Świeżą kapustę oczyścić ,wyciąć głąb i cienko poszatkować.Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę i czosnek obrać ,czosnek drobno posiekać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizimnej wodzie i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w piekarniku w temperaturze 180 st. około 15 minut. Pierniczki polukrować wymieszanym cytrynowym sokiem z cukrem pudrem, konsystencji gęstej śmietany (gęstość regulować cukrem pudrem). Można zastosować kolorowe posypki dostępne w sklepach lub zastosować jeszcze, oprócz lukru, polewę czekoladową, co też doda im uroku
kgwjanczewobędziemy je musieli wcześniej „wykąpać” czyli usunąć szkodliwe bakterie i pestycydy. Jak to zrobić ? - Po pierwsze trzeba przygotować litr wody z dodatkiem octu jabłkowego (pół szklanki) lub kwasku cytrynowego (2-3 łyżki). Włożyć buraki na 2-3 minuty. Wyjąć i opłukać pod bieżącą wodą. - Po drugie przygotować kolejny litr wody tym razem z dodatkiem 1 łyżki sody oczyszczonej. Włożyć buraki
Wiem co jemPieczemy całość przez kolejne 30-40 minut. Po tym czasie studzimy nasze ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na koniec możemy polać wierzch odrobiną oleju kokosowego, a następnie ozdobić skórką cytrynową i prażonymi płatkami migdałowymi. Ciasto doskonale smakuje podane z polewą z białej czekolady lub płynnym miodem. Smacznego
Kuchnia Ellieopłacało się :) Składniki na dżem z cukinii (1,5 słoiczka po 300 ml): cukinia 2 kg 2 galaretki o smaku pomarańczowym cukier 300 g łyżka żelatyny 2 łyżki kwasku cytrynowego Cukinie obrać, a następnie usunąć z nich watę z nasionami. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zasypać cukrem. Pozostawić na 12 godzin. Podsmażyć na patelni do zagęszczenia. Dodać pozostałe
Karola gotuje