dodatkowo kostki lodu. Moje propozycje innych lemoniad: lemoniada ogórkowa lemoniada pomarańczowo-cytrynowa (bez cukru) Lemoniada z melona jest bardzo smaczna: Składniki: 1 -2 cytryna sorbet z melona Galia listki mięty 750 ml gazowanej wody mineralnej kostki(...)lodu Przygotowanie: Do dzbanka przekładamy zmiksowany sorbet z melona (liczymy po 2-3 łyżki na szklankę), kroimy plasterki cytryny, wrzucamy też listki mięty, wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dokładnie mieszamy . Wlewamy zimną wodę gazowaną, łączymy. Gdy wlewamy lemoniadę do szklanek, dodajemy kostki lodu. Pyszna lemoniada na upały. The post Lemoniada z melona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcytryny, 1/2 kg cukier, 1 opakowanie żelfix 2:1, 2 szklanki woda jabłka umyć i obrać ze skórki i pokrojone na kostkę wrzucać do garnka z wodą z sokiem cytryny mieszając doprowadzić do zagotowania wsypać cukier i na średnim ogniu gotować z 10 minut mieszając na koniec wsypać żelfix i mieszając gotować ze 2-3 minuty od razu napełniać wyparzone
W Mojej Kuchni Lubiędzisiaj dla Was małe słodkości, idealne do kawy. Puszysty krem truskawkowo-waniliowy przykryty warstwą słodkich truskawek. Mmm, musicie spróbować;) Ciasto: 100g mąki pszennej, 50g masła, skórka z 1/2 cytryny, żółtko, łyżka wody, 30g cukru. Mąkę przesiać, dodać żółtko, wodę i cukier. Dodać posiekane masło oraz świeżo startą skórkę z cytryny. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą
Z miłości do słodkościPolecam taki napój z rana na oczyszczenie organizmu z toksyn oraz w razie przeziębienia :) Składniki: 1 ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy świeżej cytryny niecała szklanka ciepłej, ale nie gorącej wody 1 łyżeczka miodu z mniszka lekarskiego do smaku(...)można zastąpić cukrem albo czymś innym słodzącym, można także wypić bez) Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę prosto do szklanki. Dodajemy do niego sok z cytryny i zalewamy wszystko wodą. Na końcu osładzamy napój miodem, cukrem lub czymś innym, wedle uznania. Mieszamy energicznie przez chwilę i wypijamy. Zapach deszczu. Chłodny wiaterek muskający skórę ramion
Weganizm infantylnylubimy fotografować się w garnkach :) Asser Romman - afrodyzjak z granatów i wody różanej. Składniki: 5 granatów; 10 ml wody różanej; ok. 1 l wody mineralnej, dobrze schłodzonej; sok z 2 limonek lub z cytryny; opcjonalnie do smaku można dodać miód. Granaty bez skórki i pestek miksujemy za pomocą blendera(...)pozostałymi składnikami. Przelewamy do szklanek. Ot cała filozofia... Przepis z miesięcznika Kuchnia. Lemon and mint z wodą z kwiatu pomarańczy. Składniki: sok z 3 limonek i jednej cytryny; ok. 1 litra niegazowanej wody mineralnej; 5 łyżeczek brązowego cukru; świeża mięta - dużo świeżej mięty; 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy; Listki mięty i pozostałe składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy kilka
Miksturownikprzechowywana w słoiczku w lodówce około miesiąca, może być wykorzystywana do smakowitych wypieków. składniki na 1 szklankę skórek 3 pomarańcze 1 szklanka cukru kryształu 100 ml wody sok z połowy cytryny przepis Pomarańcze dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą, następnie sparzamy wrzątkiem i jak najcieniej obieramy ze skórek. Skórkę pomarańczową namaczamy przez 24 godziny w zimnej wodzie, zmieniając(...)trzykrotnie. Skórkę odcedzamy, dokładnie odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Z wody i cukry gotujemy syrop, dodajemy do niego skórki pomarańczowe i smażymy je na małym ogniu do momentu odparowania połowy syropu, aż skórka stanie się szklista, co jakiś czas mieszamy. Na samym końcu skórki skrapamy sokiem z cytryny. Wystudzone skórki przekładamy do słoika
Smakowite Daniabrzoskwinie 1 cytryna 3 łyżeczki miodu 1 litr wody mineralnej kostki lodu Brzoskwinie umyć i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć je do wysokiego naczynia. Dodać sok z cytryny, miód i 250 ml wody. Całość dokładnie zmiksować. Do naczynia wlać resztę wody, wymieszać i schłodzić w lodówce. Przed podaniem uzupełnić kostkami lodu. Na zdrowie
Domowa cukiernia EwySkładniki: śliwki 3 kg, woda 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, żelfix 2 opakowania, cukier 30 dag umyte śliwki wypestkować i włożyć połówki śliwek do szybkowara, wlać wodę i zagotować dodać sok z cytryny, wsypać żelfix 3:1 i cukru mniej niż na opakowaniu pisze - czyli po 15 dag na opakowanie, zamieszać i zamknąć szybkowar po zagotowaniu się gotować
W Mojej Kuchni Lubięupalne dni idealne połączenie smaków. Woda z dodatkiem lekko pikantnego imbiru przełamanego słodyczą miodu. Z dodatkiem pomarańczy i cytryny. Musisz go spróbować! Jeśli(...)jesteś bardzo spragniony chłodu możesz do niego wrzucić kostki lodu. Składniki: 1,5 litra niegazowanej wody łyżeczka imbiru w proszku łyżka płynnego dowolnego miodu połowa cytryny ze skórką 1 pomarańcza ze skórką Wykonanie: Wodę wlej do dzbanka, przypraw imbirem, dodaj miód, dokładnie wymieszaj. Wyszoruj dokładnie skórki pomarańczy i cytryny, pokrój w plasterki, wrzuć do napoju. Przed nalaniem wymieszaj. Miłego orzeźwienia
Zasmakuj Kuchnijest już cudownym wynalazkiem natury, więc korzystajmy z niego jak jest nam go dane latem.SKŁADNIKI :arbuz wypestkowany i bez skórki ok 400 gsok z połowy cytryny kilka kostek lodu woda gazowana (opcjonalnie zależy ile mamy kostek lodu)listki mięty SPOSÓB PRZYGOTOWANIA - przygotowany arbuz mielę w blenderze z kostkami lodu, dodaję sok z cytryny. Jeżeli chce
Basia w kuchniSkładniki : 35-40 kwiatostanów czarnego bzu 1 kg cukru 1 l wody sok z całej cytryny Sposób wykonania : Kwiatostany bzu dokładnie otrząśnij, aby pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń i owadów. Nie płucz ich, aby nie straciły aromatu. Wrzuć je do emaliowanego garnka. Przygotuj syrop z wody i cukru, troszkę przestudź, dodaj wyciśnięty sok z cytryny. Zalej syropem kwiatostany i odstaw
Przepisy i porady kulinarnecynamonu 1 cm korzenia imbiru 1/2 szklanki wody mineralnej PRZYGOTOWANIE Owoce myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki (usuwamy gniazda nasienne z gruszki). Wrzucamy do blendera, dolewamy wodę, sok z cytryny. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do koktajlu razem z cynamonem. Miksujemy i od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeLEMONIADY Lemoniada limonkowo-imbirowa - przepis: Składniki: 2 laski trawy cytrynowej 5 liści limonki kaffir 4-5 cm korzenia imbiru sok z 1 limonki sok z 1 cytryny miód do osłodzenia woda Lemoniada limonkowo-imbirowa - jak zrobić? Trawę cytrynową rozetnij na końcu i lekko spłaszcz, by wydobyć aromat, przetnij laskę na pół. Imbir pokrój w plastry. Liście limonki, trawę cytrynową(...)zalej 3 szklankami wody, zagotuj. Całość gotuj około 10 minut, by wydobyć aromat, zalewę ostudź, przecedź. Przestudzoną zalewę limonkowo-imbirową wymieszaj z około 2 litrami wody. Dodaj sok z limonki i cytryny, posłódź miodem do smaku. Lemoniadę limonkowo-imbirową podawaj schłodzoną lub z kostkami losu! Smacznego
Moje Qulinariarodzynek; 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej; szczypta soli; Wykonanie: Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, odcedzić z wody i osuszyć. Cytrynę i pomarańczę dobrze umyć, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć. Skórkę z owoców zetrzeć na drobnej tarce. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Podczas ucierania należy dodawać stopniowo po jednym(...)Składniki na lukier: 150 g cukru pudru; 1 żółtko; sok z połowy cytryny; Wykonanie: Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny i żółtkiem na gładką masę. Jeżeli masa wydaje nam się za gęsta, można dodać kilka kropli przegotowanej wody. Lukrem od razu polać jeszcze ciepłą babkę. Uwagi: Jeżeli chcesz babkę przechować kilka dni, to wskazanym jest włożyć
In my kitchenjajka, 2 duże garść rukoli, 2 duże pomidory, ogórek świeży, koperek, 150 g łososia wędzonego, oliwa z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1,5 łyżeczki soku z cytryny, 1,5 łyżeczki wody, sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo.Po wystudzeniu kroimy je w ćwiartki. 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Wykładamy po kawałeczku łososia. 4. Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy(...)łososia i jajka. 5. Przygotowujemy sos: mieszamy łyżkę oliwy z oliwek z wodą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyciskamy przez praskę ząbek czosnku. Mieszamy i polewamy przygotowaną wcześniej sałatkę oraz obsypujemy posiekanym drobno koperkiem. Sałatka ta świetnie smakuje także z sosem czosnkowym
Kuchnia Pełna Pasjiłyżki cukru pudruaromat waniliowydodatkowo;serek mascarpone 250gkolorowe cukrowe perełkiszklanka wiórek kokosowychowoce na wierzch : u mnie 2 kiwi, koszyczek truskawek, 2 plastry cytrynyponcz: 1,5 szklanki przegotowanej wody, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki cukruWykonanie:biszkopt jasny: Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po torchu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem
Z Majeczką w kuchni