pojedyncze piersi kurczaka kawałek cienkiej kiełbasy 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cienka cukinia kilka małych pieczarek 2 małe cebule boczek parzony w plastrach Umyte i oczyszczone mięso kroimy w kostkę. Do naczynia, w którym będziemy marynować mięso wlewamy oliwę, sok z cytryny oraz(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dobrze ze sobą mieszamy. Do przygotowanej marynaty wrzucamy kawałki kurczaka, mieszamy raz jeszcze i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Cukinię wraz ze skórką kroimy na plasterki, odkładamy do miseczki i posypujemy całość przyprawą uniwersalną lub ziołami prowansalskimi. Papryki kroimy w kostkę podobnej wielkości co mięso. Cebule kroimy w ósemki. Mięso wyjmujemy
Smaki Na TalerzuPopularne leczo tym razem z mięsnymi kuleczkami.Pyszna szybka potrawa dla całej rodziny :). SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego 4 średnie cukinie 2 papryki cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól,pieprz do smaku oregano jajko 2 łyżki kaszy manny ryż WYKONANIE Cukinie dokładnie umyć, odkroić końce i razem ze skórką pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę
Mała w garnku mieszaSkładniki(2 porcje): - 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na półtwardo (gotowałam ok 10 minut od zagotowania się wody) - dwie małe cukinie - kilka pomidorków koktajlowych - czerwona cebula - 6 ząbków czosnku - sól morska, świeżo mielony pieprz - liście bazylii - dwie łyżki oliwy - pojedynczy filet z kurczaka marynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól morskai pieprz czarny mielony do smaku - 2 posiekane ząbki czosnku(...)ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety. Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki rozkrajamy na pół, a ząbki czosnku rozgniatamy nożem. Tak przygotowane warzywa wkładamy do naczynia do zapiekania. Oprószamy solą morską, pieprzem, doszucamy garść
Cook&LoveJeśli lubicie cukinię, to możecie sobie zrobić pyszne rolki cukiniowe. Kiedy robiłam ją pierwszy raz to nie przypuszczałam, że są takie smaczne. Na razie korzystam z cukinii kupionej w sklepie, ale już niedługo (mam taką nadzieję) będę mogła robić swoją. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezapiekaną w piekarniku, ale w takiej formie jest również pyszna. Składniki na gulasz z białą kiełbasą: 4 białe parzone kiełbasy mała czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku mała cukinia 2 ogórki konserwowe 150 ml śmietany 30% łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, pieprz ziołowy Przygotowanie Białą kiełbasę obieramy z jelita i kroimy w grubą kostkę. Podsmażamy(...)patelni i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno czosnek. Chwilę podsmażamy, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i cukinię pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy śmietanę, koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy na niewielkim ogniu jeszcze ok 15 minut. Artykuł Gulasz z białą kiełbasą i warzywami pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne
e-PrzepisyKulinarneKrupeczek Zapraszamy na kolację, tudzież śniadanie A na obiad proponujemy : Urozmaicamy dietę niemowlaka. Schab w stylu włoskim. Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 1/2 szklanki ryżu białego 5 centymetrów kawałka cukinii 1/2 banana 1/2 kiwi 1 szklanka wody 3/4 szklanki mleka kokosowego Warzywa i owoce myjemy i obieramy. Cukinię i kiwi kroimy w drobną kosteczkę, banana rozdrabniamy widelcem. Ryż płuczemy
KrupeczkiKolejna wegetariańska propozycja na szybki i rodzinny obiad tym razem zapiekana pod kartofelkiem. Składniki: - 1 duża cukinia - 1 duża marchew - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 2 ząbki czosnku - 3 goździki - parę łyżek masła - zioła: tymianek, rozmaryn, oregano, pieprz czarny, sól himalajska, czosnek w proszku, papryka chilli - 6 większych ziemniaków - 30ml mleka W garnku podsmażamy na maśle następujące zioła(...)tymianek, rozmaryn oraz szczyptę soli, pieprz czarny, pokrojone 2 ząbki czosnku (Ja dodatkowo używam sproszkowanego Rajah - Garlic Powder bo uwielbiam czosnek) Dodajemy pokrojoną marchewkę i cukinie, podsmażamy 10 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, podsmażamy 10 minut. W osobnym garnku gotujemy ziemniaki z łyżką soli himalajskiej, gdy będą już miękkie rozgniatamy je na puree dodając łyżkę masła i 30ml mleka. Warzywa
upichconawięc może być spożywana przez diabetyków (jednak tutaj należy najpierw skonsultować się z dietetykiem). Kasza bulgur z warzywami – składniki (2 porcje) 100g kaszy bulgur 1 czerwona papryka 1 cukinia szczypta ziół prowansalskich szczypta bazylii Kasza bulgur z warzywami – przepis Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. W międzyczasie cukinię i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju kokosowego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przez co jest bardzo zdrowa, może być spożywana przez osoby z nietolerancją glutenu oraz diabetyków. Składniki: 150 gram kaszy quinoa Zdrowymarket24 200 gram pieczarek 1 brokuł 2 małe cukinie 200 gram fasoli szparagowej 1 papryka czerwona Mała puszka kukurydzy Puszka mini marchewek 1 cebula Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy w osolonej(...)przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty. Fasolkę szparagową , kroimy na mniejsze kawałki , gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego, dodajemy pokrojone warzywa
Bajeczna Kuchniasyci. Świetnie nada się na obiad, kolację. Odgrzejecie też w mikrofalówce w pracy bez większego uszczerbku na smaku i konsystencji. Do przygotowania fritaty potrzebujemy: 6 jajek 1/2 dużej cukinii lub jedna mała 3-4 pieczarki sól, pieprz ok 75 g fety Cukinię myjemy i kroimy na kawałki, pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Warzywa umieszczamy na dnie naczynia, posypujemy fetą
Szybko Tanio Smaczniewarstwę, układając je w naczyniu na tzw zakładkę) 750 g mrożonego szpinaku 2 łyżki mleka 3-4 ząbki czosnku 250 g łososia 1 – 1,5 papryki 1 cukinia 1 mała cebula ok 500g serka ricotta 220 ml śmietanki 30% 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 100 g tartej mozzarelli 2 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, gałka muszkatołowa przyprawa pomidorowo-bazyliowa(...)czosnkiem niedźwiedzim masło olej Umyte warzywa kroimy na części: paprykę w paseczki, cebulę w piórka, cukinię w słupki. Łososia kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym na patelni maśle podsmażamy szpinak. Dodajemy dwie łyżki mleka. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (ilość wg uznania), doprawiamy gałką muszkatołową oraz sporą ilością pieprzu i soli. Na drugiej patelni, na niewielkiej
Smaki Na Talerzuosób) - 2 zielone papryki - 0,5 szklanki kaszy bulgur - 1 cukinia - 1 pomidor - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty warzywnej ajvar - 1 łyżeczka soli - 1 garść bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. bulgur gotujemy(...)sypko. na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dusimy na niej cukinię i pomidora pokrojone w kostkę, dodajemy sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, ajvar i ugotowaną kaszę oraz posiekaną bazylię, mieszamy. papryki nacieramy oliwą, lekko solimy, nakładamy farsz, pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. dekorujemy listkami bazylii, konsumujemy
Gocha gotuje!łyżeczka sody - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego - 0,5 łyżeczki soli - 1 jajka - 0,5 szklanki śmietany 18% - 2 szklanki mąki pszennej - 1 cukinia (2 szklanki startej na grubych oczkach) - 60 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki cukru pudru - kilka listków mięty(...)Masło miksujemy z olejem, cały czas miksując dodajemy cukier, cukier wanilinowy, sodę, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy, sól, miksujemy, jajka, śmietanę, mąkę, cukinię i posiekaną czekoladę. Tortownicę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Odstawiamy do ostygnięcia, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty. Jest mocno kakaowe :) Inspired by: www.mojewypieki.com/post/ciasto-czekoladowe-z-cukinia
Gocha gotuje!zamrażalce…, a jejś 5 sie chce… Niy bōjcie sie- je 6 nadzieja Co potrza? 2 wōszty 7 1 boryj 8 1 małoł 9 cukinia ździebko 10 pieprzu ździebko majeranku ździebko tymianku Pokrōny 11 wōszt wciepcie 12 na patelnia i podpiyczcie, dociepcie pokrōnoł cukinia i boryj, dosmakujcie 13 i mogecie już tych Waszych dōmowikōw futrować 14 – idzie
Chop w kuchnimacie pomysłu na obiad? Dziś polecamy Wam pyszną i zdrową kaszę jaglaną z mięsem mielonym, cukinią i szpinakiem :) Składniki na kaszę jaglaną z mięsem: – 300 g mięsa mielonego wieprzowego – 60 g kaszy jaglanej – 200 g cukinii – 1 średnia marchewka – 50 g szpinaku – 200 g pomidorów z puszki
Kuchenne Wariacje