cukinia - 18701 przepisów (strona:612/1247)

Cukiniowe ciasteczka czekoladowe 103

będą to chrupiące i lekko twarde krążki. Tymczasem po upieczeniu okazało się, że cukiniowe wypieki są niezwykle mięciutkie i “mięsiste”. W smaku nie da się w żaden sposób wyczuć cukinii, za to mocno wyczuwalna jest czekolada. […] Artykuł Cukiniowe ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Placki cukiniowo - marchewkowe z kozim serkiem 134

składzie ziemniaków - ale z pewnością będą pyszną alternatywą dla wszystkich plackożerców :) Podanie ich z kozim, lekko słonym serkiem sprawia - że to połączenie tworzy razem pyszną kompozycję! Składniki: 2 młode cukinie 6 młodych marchewek 4 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki mąki pełnoziarnistej sól pieprz olej 125 g koziego sera szczypiorek natka pietruszki Przygotowanie: Cukinie i marchewki obieramy ze skóry

Taste Therapy
Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem 168

Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 4 Składniki 500g makaron (u mnie bezglutenowy) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 2 papryki średnie 1 cukinia garść listków świeżego oregano 1 łyżka kozieradki ½ łyżeczki papryki ostrej 500g passaty pomidorowej (u mnie Napoli) garść szpinaku pieprz, sól do smaku Wykonanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na głęboką(...)patelnię dodać olej kokosowy i krótko podsmażyć posiekaną cebulę oraz starty czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, a także listki oregano, kozieradkę i paprykę. Smażyć wszystko razem do miękkości warzyw czyli ok. 15 minut. Patelnię zdjąć z ognia i blenderem zmiksować ok. 1 minuta. Dodać do rozdrobnionych warzyw passatę pomidorową, szpinak i gotować na małym ogniu jeszcze kilka

Apetyt na Zielone
Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb 183

Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 cukinia 1 jajko kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki otrąb żytnich sól pieprz 1. Grzyby mielimy w młynku do kawy, mieszamy z … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cukinia z papryką i cebulą (do słoików) 108

sałatkę robiłam już kilka lat z rzędu, więc podczas sezonu cukiniowo-paprykowego - warto zaopatrzyć się w te warzywa i podczas zimy zajadać się pysznym dodatkiem do obiadu. 3 kg cukinii (już obranej, bez pestek) 1/2 kg cebuli 1 kg papryki   4 łyżeczki gorczycy Zalewa: 3 szklanki cukru   2 szklanki octu 4 łyżki soli   2 łyżki soli czosnkowej(...)łyżeczki kurkumy Cukinię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a następnie umieścić w większej miski. Składniki zalewy zagotować. Gorącą zalewę połączyć z warzywami i gorczycą. Całość wymieszać i odstawić minimum na 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie sałatkę przełożyć do słoików i zalać sokiem (który się wytworzył). Duże słoiki (powyżej 500 ml) pasteryzować 20 minut, małe

Di gotuje
OMLET, SZPINAK, CUKINIA - LUNCHBOX 127

serka wiejskiego lekkiego 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 45 g) 2 łyżki mąki pszennej (ok. 25 g) 7 kosteczek mrożonego szpinaku (ok. 140 g) 12 cienkich plasterków cukinii (ok. 70 g) 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g) 2 plasterki cebuli (ok. 20 g) 50 g jogurtu naturalnego Serek wiejski zblendować razem z jajkami, dodać obie mąki (całe(...)pełnoziarnistej też dobrze wychodzą próbowałam). Wylać na minimalnie natłuszczoną patelnię i smażyć pod przykryciem. W międzyczasie cukinię pokroić w ćwiartki, cebulkę posiekać, wrzucić na patelnię razem ze szpinakiem, podlać wodą, poddusić, dosłownie na koniec dodać oliwy, aby cała woda się wyparowała, ale nic się nie przypaliło. Ja nie doprawiam niczym warzywek (nawet solą) w takim połączeniu najlepiej

Vroblewska-fitlife
Jarmuż z kaszą jaglaną i grillowaną cukinią 134

prostych warzyw i pysznej kaszy jaglanej powstał pyszny i bardzo szybki obiad. Cukinię grillowałam na patelni grillowej a jarmuż kupiłam porwany, umyty więc było bardzo szybko. Polecam serdecznie pyszne danie. Jarmuż a kaszą jaglaną i grillowaną cukinią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z warzywami i ziemniakami (Involtini di pollo con verdure e patate al forno) 195

meravigliosamente gli odori. Buon appetito :) SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 100 gr pomidork ów 1 kg ziemniak ó w  2 czerwone papryki 2 żółte papryki 2 cukinie 2 marchewki 2 szalotki 2 ząbki czosnku suszone oregano świeży rozmaryn listki świeżej szałwii oliwa z oliwek s ó l, pieprz     **** INGREDIENTI 2 petto(...)listek szałwii. Doprawiamy solą i pieprzem.   Mięso z farszem zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.   Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Wykładamy cukinię i paprykę pokrojoną w kawałki, szalotkę w plastry. Warzywa posypujemy solą, pieprzem, suszonym oregano i układamy gałązki świeżego oregano

La grande e la piccola cuoca
Kwiaty cukinii z truskawkami 100

kwiatów cukinii, 5 łyżek kaszy kuskus, 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 200 g truskawek, 100 g młodego słodkiego groszku w strączkach, sól, pieprz, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki ziemniaczanej, zimna woda gazowana (ok. 150 ml), Kuskus włożyć do miski, wymieszać z olejem, zalać wrzącą wodą, około 0,5 cm ponad poziom kaszy. Przykryć, odstawić(...)smaku solą i pieprzem (mniej więcej szczypta pieprzu). Tempura: wymieszać w misce obie mąki z solą i dolewać zimną wodę – powinniśmy otrzymać masę o konsystencji płynnej śmietany. Kwiaty cukinii lekko rozchylić , wyrwać słupek (nie koniecznie). Wypełnić kwiaty farszem, płatki na końcach zakręcać. Zanurzać całe kwiaty w cieście i delikatnie wkładać (nie wrzucać) do gorącego oleju. Chwilę smażyć, wyjmować na ręcznik

królestwo garów
Kotleciki warzywne z kaszą jaglaną podane z sałatą, sosem jogurtowym i świeżymi ziołami 196

jeśli macie ochotę na wersję ze zdjęciami krok po kroku - serdecznie zapraszamy Was na Smaczną Stronę Tesco . Dodatkowo znajdziecie tam kilka informacji o stylizacji tego dania! :) Składniki 2 mniejsze cukinie, 150 g zielonego groszku, 1/4 szklanki kaszy jaglanej, 125 g riccoty, 40 g fety, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, świeże liście mięty i bazylii, 1 duży ząbek czosnku, sól, pieprz(...)suszone płatki chili, olej Dodatkowo: 300 g jogurtu naturalnego, 50 g mascarpone, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, zielenina - sałata, rukiew wodna, rukola Cukinię myjemy i osuszamy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach i posoloną pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. W niedużym garnuszku z lekko osoloną i osłodzoną wodą podgotowujemy zielony groszek przez kilka minut, a następnie przelewamy

Plate of Joy
Spaghetti z dorszem i cukinią 150

zarazem pyszny i zdrowy letni obiad. My zajadaliśmy się nim wczoraj. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba :) 200 g fileta z dorsza kilka suszonych pomidorów w zalewie mała cukinia ok 200 g makaronu spaghetti sól, pieprz przyprawa do ryb w młynku zioła prowansalskie Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z pomidorków(...)usmażyć rybę. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki za pomocą obieraczki do jarzyn. Pomidorki pokroić. Dodać do ryby, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Smażyć kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Makaron odcedzić i dodać do ryby i warzyw, wymieszać. Przed podaniem udekorować danie bazylią

Smakołyki Asi
Zapiekanka dla leniwych 153

żółtego sera 500 g mięsa z kurczaka (u mnie – mięso z uda) 220 g makaronu (u mnie – mieszanka Rigatoni i Radiatori) 1 duża papryka 1 średni pomidor 1-2 cukinie 1 por Błyskawiczny sos czosnkowy według TEGO przepisu Ja na dwa naczynia żaroodporne zużyłem całą miseczkę. Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Zapiekanka dla leniwych(...)listonic_content='400 g pieczarek 400 g żółtego sera 500 g mięsa z uda kurczaka 220 g makaronu 1 duża papryka 1 średni pomidor 1-2 cukinie 1 por Sos czosnkowy Sól Pieprz'; document.write(" "); Gotujemy makaron, skracając sugerowany czas podany na opakowaniu o parę minut – w końcu będzie on jeszcze zapiekany. Myjemy i kroimy warzywa i mięso. Ser ścieramy

Proste-przepisy.pl
CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER 135

Choć cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w Polsce,... Artykuł CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Filolożkowy Zestaw Obiadowy II 120

wersja dla wegetarian. Mięsożercy mogą dołożyć do tego Kotlet z piersi kurczaka . Pożywne, ciepłe i zdrowe . Zainspirujcie się i.....do Kuchni!:) Filolożkowy Zestaw Obiadowy II Warzywne Leczo Składniki: 3 cukinie (umyte i pokrojone w półplastry), 3 cebule (pokrojone w kostkę), 3 pomidory (parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w większe cząstki), pieczarki 300g - 500g (umyć, obrać i pokroić(...)umyć, oskrobać i pokroić w paski lub w większą kostkę). Olej. Przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, sól, vegeta, majeranek, tymianek, cząber, kminek. 1. Na oleju smażymy cukinię 2. Dodajemy pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, pokrojoną cebulę, kolendrę. 3. Następnie dodajemy sól i vegetę. 4. Wrzucamy pokrojone pomidory. 5. Doprawiamy do majerankiem, tymiankiem, cząbrem. 6. Dorzucamy pieczarki

Kuchnia smaków