cukinia - 19036 przepisów (strona:611/1270)

Leczo wegetariańskie. PYCHA 178

cukrowym, który świetnie się sprawdza i trochę urozmaica tą potrawę. Porcja: 4 osoby Składniki: 1 cebula  3 ząbki czosnku  2 łyżki oleju papryczka chili  2 małe cukinie  2 papryki czerwona i żółta 250g groszku cukrowego 400g pomidorów z puszki w kawałkach 250g passaty pomidorowej 1/2 szklanki wody 3 łyżki posiekanego świeżego oregano 1 łyżeczka cukru(...)Rozgrzewamy głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem. Wlewamy olej i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek i chili. Smażymy około 5 minut. Następnie na patelnię dodajemy paprykę, cukinię pokrojone w grubą kostkę i groszek cukrowy w całości. Doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy pod przykryciem 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dość duży ogień. Po tym czasie zmniejszamy

Apetyt na Zielone
Bamberskie placki 4075

próbowania tej opcji poobiedniej, toalety " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Co innego placki , na nie namawiam z całej siły – warto Składniki : 1 średnia cukinia 4 duże ziemniaki 2 duże cebule 1 jajko- bamberskie-duże 3 łyżki mąki pszennej 3 ząbki czosnku sól,pieprz do smaku olej do smażenia mizeria: 1 średni ogórek 2 czubate łyżki(...)gęstego jogurtu 1 łyżeczka cukru -z czubem szczypta soli pieprz do smaku Cukinię ścieramy razem ze skórą na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach , tak samo cebulę . Do pozostałych składników dodajemy wyciśnięty praską czosnek , jajko , mąkę , sól , pieprz i wszystko dokładnie mieszamy . Placki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron

Ogrodnik w podróży
Pomarańczowy dżem z cukinii 220

trochę chłodniej, można więc znowu szaleć z przetworami. Zapraszam Was na pyszny dżem cukiniowy o smaku pomarańczy- o bardzo słonecznym kolorze, dosyć słodki i baaaardzo pyszny! ;) Składniki: 5 kg cukinii 1kg cukru 4 galaretki pomarańczowe olejek pomarańczowy 5 łyżeczek kwasku cytrynowego Cukinię obieramy i wydrążamy nasiona. Ścieramy na tarce. Smażymy aż zgęstnieje. Pod koniec smażenia, gdy dżem będzie jednolity

Czerwona Porzeczka
Pomidorowe risotto z cukinią 193

Blueberry Corner by "jagodzianka" Wspaniałe, pełne smaku risotto. Wpadłam na ten pomysł z nadmiaru działkowych warzyw – pomidorów i cukinii. Najczęściej robię makarony po … Przeczytaj cały artykuł Post Pomidorowe risotto z cukinią pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
warzywnie i prowansalsko - ratatouille 169

niemałym atutem, gdy za oknem jest ponad 30 stopni w cieniu. Składniki : 3 czerwone cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 3 ząbki czosnku 1 duży bakłażan 2 średnie cukinie 4 średnie pomidory zioła prowansalskie : tymianek, rozmaryn, cząber, szałwia, oregano, bazylia i majeranek sól, pieprz olej roślinny Sposób przyrządzenia : cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę, a następnie wrzucamy(...)smażymy aż się zeszkli pozostałe warzywa bez obierania kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli kolejno bakłażan z papryką, a następnie smażymy co jakiś czas mieszając kolejno dodajemy cukinię i dusimy kilka minut na średnim ogniu pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobniejszą kostkę - jeśli chcemy mniej płynną konsystencję to usuwamy z nich gniazda nasienne całość dusimy

zobacz ich smak
szaszłyki drobiowe z grilla 200

najbliższymi na świeżym powietrzu. Łatwe w przygotowaniu, szybkie i zawsze chętnie konsumowane przez amatorów grillowanych posiłków. Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule oliwa z oliwek marynata czosnkowa Provitus Sposób przyrządzenia : pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki pokrojoną pierś marynujemy w : marynacie i odstawiamy(...)lodówki papryki kroimy w spore kawałki, a cebulę i cukinię na 1cm krążki warzywa smarujemy oliwą z oliwek by się nie wysuszyły na przemian nabijamy wszystkie składniki na patyki (drewniane wcześniej moczymy by się nie przypalały) kładziemy na mocny żar i pieczemy obracając co 2-3 minuty z każdej z czterech stron dla równomiernego upieczenia

zobacz ich smak
makaron po chińsku 283

aromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry(...)pomidorowym warzywa kroimy w paski grzyby mun lekko podgotowujemy na 2 łyżkach oleju kolejno smażymy w woku po 2 min : mięso, cebulę, czosnek i imbir, paprykę, kiełki, pieczarki i cukinię oraz grzyby następnie wszystko dusimy razem przez 8 min. wszystko mieszamy z makaronem, posypując sezamem i kolendrą do smaku i aromatu

zobacz ich smak
Brownie bez jaj. 186

taką pogodę ^^ Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.* Patrzcie co wczoraj upolowałam *.* Przepis: 60g mąki 15-20g mocnego kakaa 1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g) ok.60-80ml mleczka kokosowego/ ew. pół na pół z naparem z kawy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej coś do posłodzenia cynamon + czekolada Startą cukinię solimy

More food, love and dreams
Sałatka z cukinii i marchewki z orzeszkami ziemnymi 182

Sałatka idealna na upały. U mnie z mięsem, ale z powodzeniem można je zastąpić tofu ( zwykłym lub wędzonym ). U mojego pana od cukinii na targu kupiłam sporo małych cukinii, nie wiem dlaczego, ale tylko w jednym miejscu na całym wielkim targowisku można kupić takie małe, a ja je właśnie lubię najbardziej

Polska Zupa
Ryż z soczewicą 224

Składniki: ryż (1 szklanka) czerwona soczewica (1/2 szklanki) marchewka (1 szt. duża) cebula (1 szt. mała) cukinia zielona (1/2 szt.) pieczarki (10 dag) sól czosnek niedźwiedzi garam masala oliwa z oliwek woda Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Do garnka wsypujemy ryż i dolewamy odrobiną oliwy. Smażymy aż się trochę zeszkli. Wtedy zalewamy go wodą na wysokość(...)ryż wchłonie wodę, a nie będzie jeszcze miękki, dolewamy trochę wody. Na koniec przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim i solą. Mieszamy. Myjemy warzywa i pieczarki. Kroimy (cebulę w paski, marchewkę i cukinie w połówki plastrów, natomiast pieczarki w plastry). Wszystko wrzucamy na patelnię. Do warzyw i pieczarek dosypujemy soczewice. zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem aż soczewica wchłonie wodę i będzie

Weganka gotuje
Obiad z patelni 320

nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia :) To co wykorzystacie do jego przygotowania oczywiście zależy od tego co znajdziecie w swoich zapasach, u mnie były to: seler naciowy resztka cukinii natka pietruszki łyżeczka oleju kokosowego jajko kilka kotlecików z soczewicy i kaszy gryczanej (przepis znajdziecie  TUTAJ ); oczywiście możecie wykorzystać inny składnik Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oleju, wrzucamy pokrojoną cukinię

Taste Of My Day
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 312

Przepis na naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym, z farszem mięsno-warzywnym. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Farsz: cukinia 250 g mięsa mielonego sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżeczka przecieru pomidorowego ząbek czosnku pół łyżeczki cukru oregano, bazylia sól i pieprz 2 łyżki oliwy Ponadto: 200 g sera żółtego   Przygotowanie(...)Smażymy z obu stron i odstawiamy do wystygnięcia. Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy blenderem. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety z soczewicy i kaszy gryczanej 263

może być smaczny, pożywny i idealnie zastąpić mięso do obiadu! A oto najlepszy tego dowód :) Składniki: 2/3 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki soczewicy zielonej 2 jajka marchewka pół małej cukinii pół cebuli  garść sezamu sól, pieprz, koperek, majeranek, opcjonalnie kminek Wykonanie: Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce, dodajemy sezam i pokrojoną w kostkę, zeszkloną cebulkę. Soczewicę i kasze gotujemy

Taste Of My Day
Łatwa zupa z curry i warzywami / Easy curry and vegetable soup 238

plasterki 150 g kalafiora pokrojonego na małe różyczki 1 czerwona papryczka chili, drobno posiekana 150 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej w 2 cm kawałki 1/2 średniej cukinii, pokrojonej w kostkę 150 g posiekanej kapusty 100 g jogurtu naturalnego 100 g śmietanki 18% sól i pieprz do smaku listki kolendry do podania Przygotowanie: W średnim garnku rozgrzej(...)zeszklenia. Dodaj imbir wraz z czosnkiem, podsmaż przez chwilę i dodaj kmin rzymski, pastę curry, bulion i marchewkę, i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj kalafior, chilli, fasolkę szparagową, cukinię i gotuj kolejne 8-10 minut. Po tym czasie dodaj kapustę i podgrzewaj kolejne kolka minut, aż zmięknie. W międzyczasie, wymieszaj śmietankę z jogurtem i wlej pod koniec gotowania

karmelowy

Proponowane wyszukiwania