Obiad w bardzo letnim stylu. Mloda cukinia, ostatnie już szparagi, botwinka, pierś kurczaka i pyszny drobny makaron razem z delikatnym sosem na bazie sera ricotta. Uwielbiam takie połączenia a to jest wybitnie smaczne. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które zasmakuje każdemu, jestem przekonana. Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka drobnego makaronu MINI Lubella 5 warzyw(...)szparag pęczek botwinki bez korzenia 5-6 mini cukinii 200 gram sera ricotta 400 gram piersi kurczaka 1 szalotka 1 ząbek czonku rozmaryn świeży natka pietruszki sólo i pieprz oliwa z oliwek 1 lampka białego wina Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną szalotkę i czosnek
Mango Papajapodałam go z makaronem Lubella Mini Rurki 5 warzyw. Polecam Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Mini 5 warzyw pęczek botwinki łyżka soku z cytryny szczypta cukru 1 średnia cukinia 4 małe ogórki gruntowe 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka pokrojonego koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Botwinkę oczyszczamy, myjemy i drobno kroimy. Przekładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny(...)cukier i szklankę wody. Gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostudzenia. Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a potem obieramy ze skórek. Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię i ogórki przekładamy do miski. Dodajemy jogurt naturalny, koperek i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowaną botwinkę i mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki
słodkie i nie tylko historie kulinarnepomysł na pyszne warzywa z ryżowym makaronem w tajskim sosie z sezamem. 15 minut o obiad masz gotowy! SKŁADNIKI: - 1 opakowanie ryżowego makaronu typu wstążki- TaoTao - 1 mała cukinia - 1 szalotka - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chilli - 2 łyżki sezamu - dymka - 1/3 brokuła - kawałek części pora - garść zielonego groszku cukrowego - 2 łyżki marynaty w sosie tajskim TaoTao - 2 łyżki(...)sosu chilli czosnkowego TaoTao - 4 łyżki sosu sojowego TaoTao - 4 łyżki oleju rzepakowego - sól Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Cukinię kroimy na cienkie wstążki, jak makaron. Brokuł dzielimy na małe różyczki. W woku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną szalotkę, czosnek, pora, groszek cukrowy i brokuła. Po 2-3 minutach dodaj przyprawy sos sojowy, marynatę, cukinię
SMYKWKUCHNIuwielbiacie tarty tak samo jak my? To jeden z... Artykuł TARTA FRANCUSKA Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESkładniki: ok. 70 dag chudego mięsa z dzika 3 marchewki 2 cebule średnia cukinia 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka ostra mielona, wino czerwone, tymianek, cząber, kilka ziaren jałowca tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, obrane warzywa ( marchew, cebula ) również pokroić, a cukinię jeśli młoda nie obieramy Czosnek obrać Mięso wyłożyć na gorący tłuszcz- smażyć, kiedy będzie(...)prawie miękkie dołożyć marchew, cebulę, podlać winem, później dołożyć pokrojony czosnek i pokrojoną w dość grube plastry cukinię, przykryć- smażyć do miękkości Doprawić do smaku ziołami, solą
Proste PotrawyWitajcie :-) Dziś przepis na szybki obiad, kolację jak kto woli. Salami, papryka, cukinia, suszony pomidor i mozzarella. To wszystko zawinięte w ciasto filo. To ciasto robiłam i próbowałam po raz pierwszy, szczerze francuskie dużo lepsze, to inne, trzeba spróbować :-) Miłego dnia :-) Składniki: opakowanie ciasta filo 10 plasterków salami mała cukinia kilka suszonych pomidorów kulka mozzarelli papryka zielona 1. Piekarnik nagrzewamy(...)stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy na nim ciasto filo. 2. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, pomidory w paski, paprykę też. Mozzarellę również kroimy w plasterki. Wszystkie składniki rozkładamy na cieście, na samym wierzchu mozzarellę. Zawijamy tak jak zwijamy roladę. Wkładamy do piekarnika. Ciasto pieczemy około 30 - 35 minut. Powinno ładnie się zarumienić. Smacznego
kruche babeczkiLetni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek.może być w wersji na obiad, albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem. 1/2 główki młodej kapusty 20 dkg pieczarek małych 200 g cieciorki z puszki 1 cukinia mała 1 cebula biała 2 kiełbasy słąskie 15 dkg boczku wędzonego sól, pieprz(...)solę, pieprzę, wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojony boczek i kiełbasę, dodaję obrane i pokrojone pomidory, paprykę wędzoną i razem smażę. Przekładam do kapusty, dodaję pokrojoną cukinię na kawałki i duszę jeszcze około pięć minut. Na końcu dodaję pieczarki, cieciorkę, doprawiam według uznania, dodaję pokrojony koperek
wesoła kuchniaŻółte i zielone, kolory świeżości, czyli makaron z dodatkami, same pyszności. Składniki: 250 g makaronu farfalle, 1 młode małe cebulki ze szczypiorkiem, 100 g świeżego kalafiora, ½ małej żółtej cukinii (ok. 150 g), garść groszku cukrowego, 1 filet z kurczaka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka kurkumy, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska świeżo mielona do smaku(...)mielona, do smaku (pieprz czarny, chili, kolendra, gorczyca biała, czosnek). Przygotowanie: Filet z kurczaka, oczyszczamy, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w prążki, cukinię na połowę, a następnie na plasterki, kalafiora dzielimy na małe różyczki. W woku rozgrzewamy oleje, dodajemy mięso i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy cebulkę, kalafiora i cukinię, całość smażymy, często mieszając
Moniki SmakołykiWitajcie :-) Poniedziałek zaczynamy od przepisu na obiad, taki z makaronem, bobem, cukinią i suszonym pomidorem. Przepis prosty, a danie szybkie w przygotowaniu :-) Polecam i miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu u mnie bezglutenowy 10 suszonych pomidorów 500 g bobu mała cukinia 1 ząbek czosnku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Bób(...)gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut (sprawdzamy widelcem, czy jest miękki). Odcedzamy, studzimy i obieramy. Makaron gotujemy al'dente. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, cukinię kroimy w plasterki, ja te plasterki przekroiłam jeszcze na pół. Wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy solą, dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory i pod koniec bób, przyprawę suszone pomidory z bazylią
kruche babeczkiZdrowa, prosta i dietetyczna zupa z botwinki, buraków z dodatkiem cukinii, ogórka, rzodkiewek, szczypiorku i koperku. Doskonała na wiosenny i letni obiad. Podana z jajkiem smakuje doskonale. Czas przygotowania i ilość porcji 45 minut, 1 garnek. Produkty 1 litr wody, młoda botwinka, 4 buraki, 1 ogórek, 1 cukinia, pęczek rzodkiewek, szczypiorek, koperek, 200 ml jogurtu, 2 ząbki czosnku, jajka sól(...)pieprz. Przygotowanie Do garnka wlej litr wody i ugotuj w niej umyte, obrane i pokrojone w kostkę buraki. Cukinie oraz botwinkę również umyj, obierz, pokrój w kostkę, dorzuć do buraków, gdy będą już ugotowane. Całość gotuj przez około 15 minut na małym ogniu. Następnie umyj pozostałe warzywa. Ogórek obierz i pokrój w kostkę, rzodkiewkę i szczypiorek drobno posiekaj. Gdy warzywa
Fit&Fast Kitchensezon na maksa trwa na grillowanie wszystkiego. Bardzo lubimy takie żarło <3 Już umówiliśmy się na kolejne ;) tym razem bardziej ogniskowe ;) oczywiście pyry z żaru będą ;) Składniki 2 cukinie 2 pętka białej kaszanki 1 czerwona papryka 100 g boczniaków maggi majeranek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół(...)osłonki, mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką. Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. No i zdeka maggi ;) Boczniaki kroimy w paski, kładziemy w miejsce usuniętych gniazd nasiennych, cukinii…dodajemy kaszankę. Grillujemy 20-25 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G KitchenLubicie faszerowane warzywa? Dzisiaj polecam kalarepę faszerowaną kaszą bulgur podaną w sosie pomidorowym. Syte smaczne danie. Na blogu znajdziecie również faszerowane pieczarki, pomidory, nadziewany kalafior, bakłażany, cukinię itp. Jest również kalarepa w trochę innym wydaniu, bo nadziewana mięsem . Również bardzo smaczna. Może skusicie się na takie letnie danie. Polecam! Składniki 4 duże kalarepy 150 g kaszy bulgur 100 g żółtego(...)szklanki wody i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Kalarepy muszą być mięciutkie. Podawać polane sosem. faszerowana kalarepa Polecam Kalarepa zapiekana zapiekane pomidory kwiaty cukinii zapiekane w cieście bakłażan faszerowany cukinia zapiekana z mięsem
O kuchni z uczuciemjeść i smacznie i zdrowo, to dlaczego nie?! Składniki: 1 1/2 szklanki surowego ryżu 3 szklanki wrzątku 1 opakowanie suszonych grzybów mun (ja użyłam krojonych) wrzątek do zalania 2 cukinie 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 marchewki duża garść fasolki szparagowej (może być mrożona) 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony, opcjonalnie) sól, pieprz sos tamari lub sojowy(...)warzyw. Do gotującej się wody wsypujmy surowy ryż, dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu (moc 2 w 10-stopniowej skali na kuchence indukcyjnej) pod przykryciem aż będzie gotowy. Cukinię obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, a następnie wzdłuż i kroimy na cienkie plasterki. Obieramy również czosnek i cebulę; czosnek siekamy drobno, a cebulę kroimy w wiórka. W międzyczasie opłukujemy
Lamarida.plzawsze udaje mi się zmieścić w 30 minutach. Wolę gotowanie bez stresu. Jednak spaghetti z romesco to naprawdę szybki obiad! Spaghetti z romesco Składniki: 250 g spaghetti 1 mała cukinia 350 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek garść liści bazylii 200 g sosu romesco, tutaj przepis Przygotuj sos romesco według przepisu w linku(...)góry. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie, odcedź. Cukinię pokrój na cieniutkie paseczki lub użyj veggie twister. Obierz czosnek i pokrój na plasterki. Potnij piersi z kurczaka na małe kawałeczki. Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć czosnek i rozdrobnione mięso. Smaż około 5 minut w dość wysokiej temperaturze. Dodaj romesco, oliwki i bazylię, a następnie spaghetti z cukinii. Dopraw
codojedzeniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 150 g boczku wędzonego, około 200 g cukinii, łyżka masła, sól i pieprz świeżo mielony. sos: żółtka z 3 mniejszych jajek, czubata łyżka serka mascarpone, łyżka miękkiego masła, łyżka oleju lub oliwy. Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie łączę. Boczek kroję(...)małą kostkę, cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Makaron gotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie podsmażam boczek - do momentu aż się zarumieni. Następnie wrzucam cukinię z masłem, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na dużym ogniu 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Wrzucam odcedzony gorący makaron wraz z 3-4 łyżkami wody, w której się gotował, mieszam. Zmniejszam ogień
JejKuchnia