Kokardki farfalle na al dente ugotowane, do kurczaka i warzyw smażonych w woku dodane, wszystko połączone i na ostro doprawione. Żółte i zielone, kolory świeżości, czyli makaron z dodatkami, same pyszności. Składniki: 250 g makaronu farfalle, 1 młode małe cebulki ze szczypiorkiem, 100 g świeżego kalafiora, ½ małej żółtej cukinii (ok. 150 g), garść groszku cukrowego, 1 filet z kurczaka, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka kurkumy, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska świ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.