tarce o dużych oczkach, ser również zetrzeć, dodać mąkę, jajko sól i pieprz. Boczek i cebulę pokroić podsmażyć na patelni , Ciasto z cukinią wymieszać w ostatniej chwili i równomiernie rozłożyć na cebuli i boczku. Smażyć na mniejszym ogniu na złoty kolor, ostrożnie przewrócić na drugą stronę i również przyrumienić. Podawać z sosem słodko pikantnym i pomidorkiem
Gotowanie jest łatwekotlecików z soczewicy i kaszy gryczanej (przepis znajdziecie TUTAJ ); oczywiście możecie wykorzystać inny składnik Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oleju, wrzucamy pokrojoną cukinię i łodygę selera naciowego. Podsmażamy chwilę, następnie dodajemy pokruszone kotlety i smażymy przez chwilę. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajko. Całość przykrywamy przykrywkę i smażymy prze ok 2 - 3 minuty do momentu gdy białko będzie ścięte
Taste Of My Dayolej Zetrzyj cukinię na grubych oczkach, posól i odstaw. Pora pokrój w drobniutkie pół-krążki. Wyciśnij wodę z cukinii. Dodaj jajka i mąkę. Wymieszaj. Ciasto nakładaj na gorący olej i smaż aż zrobią się rumiane
AZgotuj!kurczaka, uprzednio pokrojony i przyprawiony ziołami do drobiu. Ja przykrywam patelnię, aby soki nie wyparowały, a mięso pozostało soczyste. Filet się smaży, my zabieramy się za pokrojenie pomidorów (tych z listy dodatkowej) i cukinii na spore kawałki. Kiedy kurczak jest ładnie podsmażony, dodajemy szpinak i krojone pomidory (z kartonika), a następnie wszystko mieszamy doprawiając czarnym pieprzem. 2 minuty
Spektrum Smakujednej limonki świeży imbir (kawałek ok 3cm) 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Cebule pokroić w piórka, paprykę i marchewkę w słupki, pieczarki i cukinię w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i smażyć warzywa mieszając od czasu do czasu (ja zaczęłam od marchwi, później cebula, pieczarki i reszta). W misce lub miarce wymieszać miód, sos sojowy
Kulinarne Inspiracjepapierowym. Do miski wbić jajka, wsypać mąkę i mieszając dodawać piwo, tak aby otrzymać gęste ciasto naleśnikowe. Przyprawić. Olej porządnie rozgrzać. Kwiaty cukinii zanurzać w cieście i delikatnie odsączyć. Wkładać na dobrze rozgrzany olej. Smażyć na złoto. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać ciepłe. Smacznego
CookYourselfzaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki olej do smażenia Zalewa octowa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki soli 1 cebula ziele angielskie 6 liści laurowych pieprz Kabaczka
Jadło i czytadłotygodniowym urlopie w Grecji wróciłam natchiona nowymi pomysłami na grecką nutę ;) Kolokitholoulouda gemista to potrawa grecka. Kwiaty cukinii nadziewa się serem feta a następnie macza w cieście tempura. Ja do ciasta dodałam ketchup dzięki czemu potrawa zyskała wyrazisty smak :) Grecy robią tempurę z jajkiem, więc i ja tak zrobiłam :)Składniki:4 kwiaty cukinii100 g sera feta Składniki na grecką(...)najpierw obtaczamy w mące a następnie moczymy w tempurze. Do rozgrzanego oleju wrzucamy namoczone w tempurze kwiaty i smażymy przed chwilkę, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie usmażone kwiaty układamy na ręczniku papierowym by ociekły w nadmiaru tłuszczu. kwiaty cukinii w tempurze
Bon Appetit Małgorzatypieprz, paprykę w proszku i suszoną bazylię. Wszystko ze sobą mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1-2 godz.Bakłażana i cukinię kroimy w plastry. Przekładamy do miski i doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i bazylią suszoną. Smażymy na oliwie. Usmażone układamy na rączniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Następnie zabieramy się za usmażenie wcześniej zamarynowanych polędwiczek
kulinarnyJaniesamowicie kusi. Składniki (ok.15 placków) 1,2 kg buraków 2 duże cukinie 1 drobno posiekana cebula 3 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 jajka M 5 łyżek drobno posiekanego szczypiorku 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Łyżeczka oleju kokosowego do smażenia – może być inny, akurat taki miałam pod ręką Sól, pieprz, ewentualnie(...)odstaw na 10 minut. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody, zawijając cukinie w czystą ściereczkę. Dokładnie wykręć, im mniej wody tym lepiej. 2.Buraki obierz, (surowe) również zetrzyj na tarce. 3.Wymieszaj starte warzywa, dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. 4.Na patelni rozgrzej część oleju, następnie smaż placki na średnim ogniu. Mogą się trochę rozwalać, ale łatwo sobie
Powiedz dietom niekrojonych pomidorów 1 l bulionu drobiowego 1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki 200 g jarmużu, z usuniętymi łodygami i z grubsza posiekanego sól, pieprz i cukier do smaku 1/2 szklanki śmietanki 36% posiekana świeża bazylia do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżeczki oleju i włóż mięso. Smaż aż przestanie być surowe, przez około(...)rondla i odstaw. W tym samym garnku na średnim ogniu rozgrzej resztę oleju i włóż cebulę, czosnek, marchewkę i paprykę i smaż aż warzywa zmiękną, przez 5-6 minut. Dodaj ponownie mięso do garnka, krojone pomidory, bulion drobiowy, cukinię i jarmuż i dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj bez przykrycia przez 12-15 minut
karmelowyAromatyczny bigos z kapusty i pieczarek, o pięknym kolorze i wspaniałym smaku Składniki • 1 główka kapusty • 1 papryka czerwona • 3 pomidory • 1 mała cukinia • 25 dag pieczarek • 2 marchewki • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki kminku • 1/2 łyżeczki kurkumy • 1 łyżka czubata papryki słodkiej • szczypta chili może być kawałeczek papryczki chili • pęczek ziół lubczyk pietruszka liście selera • liść(...)woda • Uważać by nie przypalić kapusty 2. • Cebulę pokroić w kostkę • Na patelnię dać masło i kilka łyżek oliwy smażyć cebulę dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,pieczarki pokrojone w plastry, pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę • Dusić wszystko pod przykryciem do odparowania wody 3. • Pod koniec gotowania kapusty dodać pokrojone pomidory bez skórki
W królestwie smaków Beatysmaku. Jeśli ciasto jest za wolne, to należy dodać mąki.4. Na rozgrzaną patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z sosem tzatziki lub innym jogurtowym sosem.Smacznego!!!A oto inne propozycje na wykorzystanie cukinii:Obiady: Złote placuszki z cukiniiZielone placuszki z cukiniiCukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywamiLeczo z cukinią i kiełbasą
Kuchnia domowa AniJedyne czego potrzebujemy (oczywiście prócz kilku składników) to czasu do duszenia mięsa aby było kruche. Spokojnie, na pewno nie 5 godzin jak do rosołu. Oprócz udźca składniki są następujące: cukinia, pieczarki, świeży szpinak, czosnek, oliwa i masło, wytrawne czerwone wino, sól, pieprz, kmin rzymski, ostra papryka w proszku, kolendra, kmin natka pietruszki Opakowanie świeżego szpinaku wrzucam do miski z zimną(...)smak do sosu oraz posiekane pół pęczka natki pietruszki. W międzyczasie podsmażamy na oliwie pieczarki i po ok. 10 minutach dorzucam cukinię, przyprawiam odrobiną soli i świeżego pieprzu. W przypadku tego dania wybierałem jak najmniejsze pieczarki aby smażyć je w całości. Szpinak zostawiamy na ostatnie 5-7 minut całego pichcenia. Wystarczy całość wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem z odrobiną
Right Behind The Kitchenaromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry(...)sokiem z pomarańczy, resztą soku sojowego i przecierem pomidorowym warzywa kroimy w paski grzyby mun lekko podgotowujemy na 2 łyżkach oleju kolejno smażymy w woku po 2 min : mięso, cebulę, czosnek i imbir, paprykę, kiełki, pieczarki i cukinię oraz grzyby następnie wszystko dusimy razem przez 8 min. wszystko mieszamy z makaronem, posypując sezamem i kolendrą do smaku i aromatu
zobacz ich smakszklanki ryżu, 1 kg mielonego, 1 cukinia, 1 duża zielona papryka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 3 jajka, szklanka bulionu (może być z kostki), 200 ml śmietany kremówki, 2 kulki mozarelli (każda po 125 g), łyżka tymianku, łyżka oregano, sól, pieprz, tłuszcz do wysmarowania naczynia, tłuszcz do smażenia, 2 łyżki tartej bułki. Sposób przygotowania: Ryż gotujemy według przepisu(...)bułką. Wysypujemy równomiernie ryż. Mielone mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni do czasu aż mięso straci surowiznę. Mielone wykładamy równomiernie na ryż. Paprykę kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cukinię mieszamy z papryką i wykładamy na warstwę mięsa
Pobite gary Barbarysmakowych, które mi osobiście się chyba nigdy nie znudzą. Potrawka warzywna z kurczakiem SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cukinia 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku sól, pieprz papryka ostra olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz przeciśnięty przez
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiugotowanej 1 duże jabłko 4 ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula, ale może być każda inna 2 cukinie baby, małe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki gałki muszkatołowej skórka otarta z 1 cytryny olej kokosowy do smażenia sól himalajska lub morska do smaku płatki z migdałów bio Symbio około łyżki orzechy pecan bio Symbio
Z Kuchni Do Kuchnidodać mięso mielone i smażyć dopóki mięso nie zmieni koloru na szary dodać pokrojone w kostkę pomidory i smażyć dopóki pomidory uzyskają jednolitą konsystencję i odparują nadmiar wody posolić, popieprzyć przyprawić słodką oraz ostrą papryką KROK 4 nafaszerować wcześniej przygotowanym mięsem cukinię i wstawić do piekarnika, dopóki cukinia nie stanie się miękka wyjąć, obłożyć cukinię serem i ponownie wstawić
smacznieinatematchcecie. Na małej patelni z odrobiną oleju obsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Duże żaroodporne naczynie wysmarować masłem i obłożyć na przemian z cukinią i ziemniakami. Obsypać solą i oregano. Na ziemniaki rozłożyć kawałki mięsa, następnie cebulkę i pieczarki. Śmietanę wymieszać z potartym serem i natką pietruszki
Kuchnia Pokoleń