kulka mozzarelli lub żółty ser świeża bazylia i oregano 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, zioła prowansalskie, chilli 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki wody można dodać 1/4 cukinii PRZYGOTOWANIE Bakłażan umyć, pokroić w cienkie plastry, po czym podsmażyć z obu stron na patelni grillowej lub zwykłej z odrobiną oleju (z olejem nie należy przesadzać, bo bakłażan(...)pokroić w kostkę, wrzucić do głębokiej patelni (lub brytfanny), polać oliwą i smażyć 1 minutę, po czym dodać mięso mielone i smażyć całość mieszając do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę pokroić w kostkę (jeżeli macie cukinię, to również pokroić ją w kostkę) i wrzucić do mięsa. Do misy blendera wlać jedną puszkę pomidorów, dodać obrane ząbki czosnku, garść
Passions hobbies lifeformy, odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Paprykę i cukinię kroimy w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3-4 łyżki oliwy. Najpierw smażymy paprykę ok. 5 min. Po tym czasie dokładamy cukini ę i całość smażymy
La grande e la piccola cuocaCoś dla krewetkożerców Składniki ryż 1/2 szklanki krewetki mrożone 100 g łosoś wędzony plastry 50 g marchewka 1 szt cukinia 1/2 szt jajka 2 szt czosnek 3 ząbki masło … Czytaj dalej Ryż smażony z jajkiem i krewetkami
czarrna od kuchniwybić do miseczki, rozmieszać, dodać mleko i mąkę (tyle by ciasto było podobne do ciasta na racuchy) doprawić ciasto solą i pieprzem. Cukinię pokroić w plasterki o grubości ok 4 mm, maczać w cieście i smażyć na wolnym ogniu z obu stron, Posypać startym oscypkiem
Gotowanie jest łatwedodatkiem sosu sojowego. Gdy warzywa będą miękkie odstawiam do ostygnięcia (wody nie wylewam - wystarczy przyprawić i już mam bazę pod dowolną zupę). Bakłażana, cukinię i cebule obieram i kostkę w kostkę. Czosnek miażdżę i siekam. Cebulę smażę do zeszklenia na oleju, następnie dodaję czosnek i warzywa. Podsmażam do zmięknięcia warzyw. Pomidory kroję w kostkę, a gdy mają dużo miąższu wycinam
VegUlkamiski, dodajemy sól , pieprz i jajko, mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mleko. Gdy ciasto będzie mieć gładką konsystencje dodajemy startą na grubych oczkach cukinie i posiekany koperek, mieszamy. Rozgrzewamy oliwę i nakładamy dużą łyżką porcje ciasta , smażymy ok 2-3 minut na stronie do momentu zarumienienia. Gotowe! Smacznego
Cukier&Puderciast i deserów przez cały rok Składniki: 5 kg cukinii, 3 kg cukru, 5 łyżeczek kwasku cytrynowego, 1 aromat pomarańczowy do smaku. Wykonanie: Cukinię obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i odstawić na 24 godziny. Następnie smażyć bardzo powoli i w połowie smażenia dodać kwasek cytrynowy, gotować dalej. Pod koniec smażenia dodać aromat do smaku, włożyć do słoików, pasteryzować około
Tradycyjna Kuchniamała cukinia 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 spore łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 0,5 łyżeczki STEWII Sposób przygotowania: Cukinie obieramy, myjemy i trzemy na najdrobniejszej tarce dodajemy pozostałe składniki i mieszamy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni pod przykryciem, żeby było nam łatwiej odwracać na drugą stronę podajemy z jogurtem i powidłami SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprosty przepis na placuszki z cukinii. ☺ Składniki: 2 cukinie Bułka tarta 3 jajka Sól Wykonanie: Cukinię pokroić w plastry Jajka rozbełtać i posolić Cukinię obtoczyć z dwóch stron najpierw w jajku a potem w bułce tartej Smażyć z dwój stron aż się zarumienią Bon appetit ! <3Wpis zawiera lokowanie produktu
Bonapetit2xMsmażył je w panierce. Po tak długiej przerwie postanowiłam wrócić do smaków z dzieciństwa i patisona zrobić nieźle nadzianego :) Na początku chciałam go zrobić z tradycyjnym Ratatuj ale, że z obiadu został mi kurczak i ziemniaki więc także je wykorzystałam. Tradycyjne Ratatuj to jarska potrawa. Danie to opiera się przede wszystkim na: bakłażanach, cukinii(...)gotujemy przez godzinę w osolonym wrzątku. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu i mielonej papryki. Ziemniaki gotujemy a następnie pokrojone w kostkę podsmażamy na oliwie z dodatkiem ziół. Na drugiej patelni podsmażamy pozostałe składniki czyli: cebulę pokrojoną w piórka, cukinię w plastrach, paprykę pokrojoną w paski, por w piórka, pomidory bez skórki
Bon Appetit Małgorzatypszenna kajzerka,1 jajko,2 ząbki czosnku,1 papryczka chili,2 garści świeżego szpinaku,1 biała cebula,250 g pieczarek,1 mała cukinia,oliwki czarne,sól do smaku,pieprz czarny świeżo zmielony do smaku,olej rzepakowy do smażenia.Przygotowanie:Rolada:Mięso myjemy, kroimy w drobną kostkę i rozdrabniamy w mikserze lub mielimy (najlepiej dwa razy przepuścić przez młynek). Bułkę namaczamy(...)surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą z wody bułkę, doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy do połączenia się wszystkich składników.Na patelni rozgrzewany 2 łyżki oleju na którym smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, dodajemy 200 g pieczarek również pokrojonych w kostkę. Całość podsmażamy, dodajemy posiekanej drobno ¼ papryczki chili, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki odstawiamy do wystudzenia. Na foli
Moniki Smakołykiżółta 1 cukinia (po obraniu około 540 g) 3 świeże pomidory 1 średnia czerwona cebula 1 1/3 szklanki wody 6 czubatych łyżeczek przecieru pomidorowego 2 kiełbaski śląskie 8 małych pieczarek 2 szczypty soli ziołowej 1 łyżeczka słodkie papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki około 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu oliwa z oliwek lub olej do smażenia * ilość przypraw orientacyjne, zależy wyłącznie(...)plastry lub kostkę (dowolnie). Tak przygotowane grzyby dorzucamy do smażącej się kiełbasy. Wszystko posypujemy dwoma szczyptami soli ziołowej, mieszamy. Następnie podsmażoną kiełbasę i pieczarki dorzucamy do warzyw na głębokiej patelni. Leczo doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz czarnym mielonym pieprzem, dodajemy resztę przecieru. Mieszamy. Wszystko dusimy, aż nasza cukinia będzie miękka (należy uważa, aby jej nie rozgotować). U mnie
Słodkie okruszkiprzełożyć do czystej miski. Obrane ziemniaki zetrzeć na tej samej tarce (duże oczka). Do startych cukinii i ziemniaków dodać mąkę, skrobię ziemniaczaną, sól oraz jajka i dokładnie wymieszać łyżką. Masa będzie dość gęsta, po chwili puści trochę płynów. Najlepiej przygotowywać je kilka minut przed smażeniem, ale niezbyt długo. Na rozgrzaną patelnię włożyć ok.3 łyżek oleju kokosowego, gdy się stopi nakładamy
Smaczne Zdrowewrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Dorzucamy 2 pokrojone w piórka cebule i pokrojony w plasterki czosnek. Solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Smażymy całość przez 10 minut często mieszając. Następnie dolewamy bulion i dusimy mięso aż zmięknie.W międzyczasie obieramy cukinię, pozbawiamy ją gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę. Z papryką postępujemy podobnie. Gdy mięso będzie już miękkie wrzucamy warzywa
My simple kitchenjako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy tutaj ;) zioła prowansalskie Rybę myjemy i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem cytrynowym, tymiankiem oraz sokiem z cytryny(...)poziom wody przykrywał marchewki i dodajemy pół łyżeczki cukru. Dusimy pod przykryciem, aż marchewki będą miękkie. Na koniec zwiększamy ogień, odparowujemy wodę, jeszcze chwilę podsmażamy i zdejmujemy z gazu. Cukinię kroimy w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Kroimy do tego momentu aż pojawią się ziarenka. Pora kroimy w plasterki. Cukinię i pora podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem
Czerwona Porzeczka