cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:44/100)

Brokuły w akcji 136

proporcjach 1:1 oliwę z octem balsamicznym i dokładanie potrząsając zmieszamy) Brokuły gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cukinię, podsmażamy i dorzucamy pokrojone w grube plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy roszponkę rozkładamy warzywa z patelni i brokuła. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokruszonym serem i przed podaniem

Piekielna Kuchnia Pati
Kurczak w curry z kaszą jaglaną i cukinią 229

cukinie - 3 pomidory bez skórki - pęczek szczypiorku - sól, pieprz - po łyżeczce suszonych ziół: bazylii, oregano, curry i ziół prowansalskich - oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy pestki i kroimy na małe kawałki. Smażymy na rozgrzanej oliwie aż do miękkości. Dodajemy pokrojone na małe kawałki pomidory. Kaszę jaglaną płuczemy naprzemiennie raz w zimnej raz w ciepłej wodzie aby pozbyć

Pan i Pani Smith w kuchni
Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 333

suszonych pomidorów - oliwa z oliwek - 100 g sera typu feta - suszone zioła: bazylia,  oregano - pół płaskiej łyżeczki ostrej czerwonej papryki   Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy pestki i kroimy na małe kawałeczki. Smażymy na rozgrzanej oliwie aż do miękkości. Dodajemy pokrojone na małe kawałeczki suszone pomidory. Kaszę jaglaną płuczemy naprzemiennie raz w zimnej raz w ciepłej wodzie

Pan i Pani Smith w kuchni
Gulasz z warzywami 120

pokrojonym w dużą kostkę mięsem podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Oprószamy solą i pieprzem ,wlewamy sos sojowy. Następnie dodajemy pokrojone na talarki marchewki ,paprykę (paski) ,cukinię (kostka) ,pomidory (obrane ze skórki i pokrojone w kostkę) ,smażymy 5 min z pastą curry. Całość zalewamy gorącą wodą ,wrzucamy ziele i liść laurowy ,gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 min. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Paprykowe curry z cukinią 139

łyżeczkę kolendry Oliwa Pieprz i sól dla smaku Przygotowanie: 1.  Na początku myjemy i kroimy w 2 cm kostkę cukinię i papryki. Cukinię przyprawiamy 3 łyżeczkami curry oraz solą i pieprzem. Warzywa smażymy na rozgrzanej oliwie ok 10-15 minut, aż lekko się przyrumienią i będą miękkie.  2. W między czasie nastawiamy ryż i jeśli warzywa: kalafior, brokuły

Bananowe Pole
Mussaka 104

plastry ziemniaki i cukinię. Potem podsmażam mięso i doprawiam je do smaku solą,cynamonem i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem układamy warstwami: ziemniaki,cukinię,bakłażana i mięso(gdybyśmy używali świeżego bakłażana-przed smażeniem trzeba go posolić i odstawić na sicie ok.30 minut). Na wierzch wylewamy przesmażone pomidory. Następnie układamy plastry mozzarelli i zalewamy całość sosem beszamelowym. Pieczemy

Wielki apetyt
penne w sosie śmietanowym z kurczakiem i brokułami 396

gotować je ok. 4-6 min, aż będą al dente. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć, pod koniec doprawić pieprzem i solą. Cukinię przerobić na drobne kawałki i połączyć z filetem, całość smażyć 2-3 min. Kolejno dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i ziołami prowansalskimi. Gotować, aż sos zgęstnieje. Wszystko połączyć z brokułami. W osolonej

zabawa smakiem
Leczo z cukinii i z kurczakiem 141

żółta2 małe cukiniepomidory bez skórki w puszcesól, pieprz, słodka papryka w proszkuSposób przyrządzenia:Kurczaka kroimy w kostkę, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju oraz solimy i pieprzymy.W tym samym czasie kroimy również w kostkę 2 papryki oraz cukinię, z której wydrążamy środek.Do garnka przekładamy cukinię i zalewamy zimną wodą, tyle by cukinia się nie przypaliła, ale też

upichcic
Faszerowane kwiaty cukinii 127

jajko, bułka tarta do panierowaniaPrzygotowanie :Kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić i usmażyć. Dodać śmietanę, zagotować aż sos zgęstnieje. Posypać drobno posiekaną bazylią. Kwiaty cukinii opłukać i nadziać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
1460. Czeko-cukinia 123

tutaj: 1 kg cukinii obranej i bez miąższu 150 g cukru 50 g czekolady deserowej 2 łyżki kakao  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Cukinię zetrzeć na tarce , przełożyć do garnka lub  na patelnię. Smażyć kilka minut , następnie dodać cukier i wymieszać. Zagotować,zmniejszyć trochę ogień i gotować do momentu aż sok odparuje- będzie to trochę trwało

Moje domowe kucharzenie
Waniliowe muffiny z puree z cukinii i musem malinowo-porzeczkowym 131

przez 30-40 minut) ziarenka z 1 laski wanilii 8-9 łyżek musu z malin i porzeczek (garść porzeczek i malin smażymy przez 5 minut na wolnym ogniu z dodatkiem odrobiny wody, studzimy) Masło, mus z cukinii, jajka oraz miód dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka wanilii, mąki oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Silikonowe foremki wypełniamy w 1/3 ciastem

Mango Papaja
PLACUSZKI Z CUKINII Z BIAŁĄ FASOLĄ I DIPEM JOGURTOWO-KOPERKOWYM 178

czasie odlej wodę z cukinii.Do cukinii dodaj fasolę i rozgnieć ją widelcem (nie musi być dokładnie, mogą zostać grudki).Wbij jajko, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i pieprz i dokładnie wymieszaj wszystko łyżką.Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wykładaj łyżką masę cukiniową na placki (po 1-2 łyżki na każdy placek). Smaż placuszki na lekko złoty kolor

Słodko-Słony Świat Ilony
Gruziński lawasz z adżapsandałem 209

oznacza zapewne twardy sandał :) ), ale w rzeczywistości to placek chlebowy z potrawka warzywną.Składniki:LAWASZ:2 szklanki mąki pszennej razowej2 łyżki oleju1/2 szklanki letniej wodyADŻAPSANDAŁbakłażan2 czerwone papryki2 żółte papryki1/2 cukinii 4 pomidory2 cebule4 ząbki czosnkuoliwa1/2 papryczki chilliłyżeczka kolendry1/2 łyżeczki kurkumypęczek pietruszkiłyżka posiekanej bazyliiopakowanie sera bałkańskiegopieprz i sól do smakuPrzygotowanie:Z mąki, masła, szczypty soli i wody wyrabiam ciasto. Powinno(...)mocno rozgrzanej, suchej patelni. Jak tylko na ciesie pojawią się bąble należy przewrócić go na drugą stronę. i smażyć jeszcze chwilę. Nie można smażyć zbyt długo ponieważ robią się twarde i łamliwe. Oczyszczone warzywa (bakłażan, cukinię i papryki) kroje na spore kawałki. Przesypuję na blachę, skrapiam oliwą, sole i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Papryki

Magiczna kuchnia Darii
Pikantne świderki z papryką, cukinią i cebulą 130

czasie rozgrzewamy olej na głębokiej patelni (musi być spora aby warzywa przy mieszaniu nie wysypywały się z niej). Podsmażamy cebulę, cukinię i papryki, dodajemy chilli, doprawiamy solą i pieprzem - co pewien czas mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy do smażących się warzyw. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwile podgrzewamy - ok 1 minutę. Nakładamy na talerze i podajemy. Pikantne świderki

peggiwkuchni
Nadziewane łódki cukiniowe 118

wielkości papryka czerwona 10 dużych pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na średnich oczkach 1 pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół i nadziewamy mielonym mięsem drobiowym. Pieczarki myjemy, kroimy na talarki i smażymy na łyżce oleju razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Pomidora kroimy w plasterki, paprykę w paski. Siekamy pietruszkę. Na uzupełnione

Kuchnia w czekoladzie
Curry warzywne + kasza jaglana 164

kaszę, sól oraz kurkumę; gotować przez 15 minut - Warzywa umyć i posiekać: marchewkę i pieczarki w plasterki, ziemniaka w kostkę, cukinię w paski (pozbywając się też gniazd nasiennych), czosnek jak najdrobniej - Na odrobinę rozgrzanej oliwy wrzucić czosnek i kolendrę; smażyć przez 30 sekund - Dodać pomidory i trochę wody, wsypać pozostałe przyprawy - Dodać ziemniaka i kalafiora, gotować przez 5 minut - Dodać

Wegańska kuchnia orientalna

Proponowane wyszukiwania