cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:39/100)

Sos z cukinii i fasolki szparagowej na bazie paprykowo-pietruszkowego pesto 116

łyżki pesto paprykowo-pietruszkowego ( klik! ) - 2 szklanki przecieru pomidorowego - sól, pieprz ziołowy do smaku, szczypta cukru - np. bazylia, chili cayenne, papryka słodka - olej/oliwa do smażenia - kasza/ryż Fasolkę szparagową ugotuj i pokrój na mniejsze części. Cukinię pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej/oliwę (ok. 3 łyżki) dodaj suszone zioła, a po chwili dodaj cukinię. Podsmażaj kilka minut, aż lekko

Corner With Recipes
Tarta na cieście francuskim z cukinią i fetą 92

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 230 g 1 cukinia 1 por pól papryki żółtej pół papryki czerwonej 1 ząbek czosnku oliwa oregano, estragon, tymianek, papryka słodka sól, pieprz mały koncentrat pomidorowy około 40 g fety pokrojonej w kosteczkę starty ser żółty około(...)śmietany 18% 1 łyżeczka mąki roszponka (opcjonalnie) Pora pokroić na krążki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pora kilka minut aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodać po szczypcie oregano, estragonu i tymianku. Odłożyć. Cukinie podzielić na pół. Jedną połówkę pokroić na plasterki i podsmażyć na oliwie. Drugą część cukinii pokroić na kosteczkę. Usmażyć na oliwie, po chwili dodać przeciśnięty przez

Moja Galeria Smaku
Zapiekana cukinia z fetą pod pierzynką 134

słodkiej 6 pomidorków koktajlowych 50 gram sera fety Sól Pieprz Gałka muszkatołowa – szczypta Tarty ser ( ja wykorzystałam mozzarellę, można inny ) olej Wykonanie: Cukinię kroimy na plastry ½ cm. Podsmażamy na patelni z obu stron. Nadmiar oleju po smażeniu odsączamy na ręczniku kuchennym. Jajko, śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ser feta, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię układamy w naczyniu do zapiekania

Smaki Ewy
Jesienna sałatka z pierożkami 197

Składniki: * 400 g pierożków tortellini * 1 czerwona papryka * 1 zielona papryka * 1 żółta papryka * 1 młoda cukinia * 1 duża czerwona cebula * słoik suszonych pomidorów * oliwa do smażenia sos: * 5 łyżek zalewy z pomidorów * płaska łyżka oregano * płaska łyżka ziół prowansalskich * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz Sposób przygotowania : Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Paprykę kroimy

Pobite gary Barbary
Łazanki z Cukinią i Pieczarkami 289

grubych oczkach. Podobnie postępujemy z pieczarkami.Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Następnie wrzucamy pieczarki, a po ok. 4 minutach cukinię. Dusimy do momentu zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.Makaron "łazanki" gotujemy w osolonym wrzątku (możemy do gotującej wody dodać

Słodka Strona
Risotto mocno szparagowe 132

cukinię w kostkę, a szparagi na 2-3 części. Główki szparagów odkładamy oddzielnie. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulkę, dodajemy czosnek, cukinię, szparagi (cześć z główkami nie dodajemy) i smażymy ok 2 min. Wsypujemy ryż, chwilkę podgrzewamy ciągle mieszając, aby każde ziarenko ryżu odkładnie zostało obtoczone w oleju. Wlewamy wino i energicznym ruchem mieszamy. Następnie

Moniki Smakołyki
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 93

potrzeby zimnej wody. Formujemy kulę i odkładamy w zimne miejsce. Farsz Kroimy pora i cebulki na talarki. Wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Również wrzucamy na patelnię. Smażymy przez 5 minut. Dodajemy mrożony groszek i tuńczyka odsączonego z sosu. Kapary i czosnek siekamy i łączymy z resztą warzyw. Na sam koniec dodajemy posiekany szczypiorek

Food Square
placki z cukinii 157

miąższ z nadmiaru soku.  Dodajemy żółtka jaj, sól, pieprz, szczypior, mąkę i całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy  masę z cukinii w porcjach ( z półtorej dwóch łyżek stołowych).   Smażymy obustronne na złoty kolor a następnie podajemy z jogurtem naturalnym, posypując szczypiorkiem

Miód i pieprz
Szaszłyk z mielonego mięsa z warzywną niespodzianką 210

Jakiś czas temu publikowałam szaszłyka ukrytego w piersi z kurczaka, smażonego. Dzisiaj przedstawiam wersję w warzywnym sosie z cukinią. Może będzie dla Was inspiracją na obiad. Składniki: Dowolna ilość mięsa mielonego ( wieprzowego lub woł-wp ) Vegeta Czerwona słodka papryka Czosnek granulowany Dodatkowo: Pieczarki ( małe ) Młoda cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Pomidory w puszce krojone Sól Pieprz Patyczki do szaszłyków olej

Smaki Ewy
Pomarańczowy dżem z cukinii 180

pomarańczy- o bardzo słonecznym kolorze, dosyć słodki i baaaardzo pyszny! ;) Składniki: 5 kg cukinii 1kg cukru 4 galaretki pomarańczowe olejek pomarańczowy 5 łyżeczek kwasku cytrynowego Cukinię obieramy i wydrążamy nasiona. Ścieramy na tarce. Smażymy aż zgęstnieje. Pod koniec smażenia, gdy dżem będzie jednolity i gęsty dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i smażymy jeszcze 30 minut. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy

Czerwona Porzeczka
Tarta z boczkiem, warzywami i serem ricotta 249

siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. PRZYGOTOWANIE farszu do tarty: Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę i smażymy z odrobiną oliwy. Warzywa przesmażamy tak długo, aż znaczna część wody odparuje. Na drugiej patelni przesmażamy pokrojony w paseczki boczek.  Zrumieniony boczek przekładamy do warzyw

kulinarnyJa
Wołowina w warzywach 138

danie. Jak na wołowinę mięso  kruche i rozpływa się w ustach. Zapraszam. SKŁADNIKI: 500 g wołowej łopatki 2 marchewki pół pora , biała część 1 cukinia 1 cebula mały kawałek selera olej do smażenia sól , pieprz WYKONANIE: Wołowinę pokroic w plastry, lekko podsmażyć na oleju, podlać ok. pół litra wody. Warzywa obrać. marchewkę, pietruszkę i seler pokroic w dużą kostkę

W kuchennym oknie Ewy
Zupa jarzynowa z młodą kapustą 205

delikatnie zeszkli, dodajemy posiekaną kapustę. Doprawiamy szczyptą soli i rozmarynem. Wszystko razem dusimy ok 10 min. Następnie przekładamy do gotującego się bulionu.Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną cukinię i również dodajemy do bulionu.Na końcu smażymy na oliwie pokrojone w kostkę pomidory z dodatkiem posiekanej bazylii. Gdy pomidory całkowicie się rozpadną przecieramy je na sitku i dodajemy do bulionu.Zupę doprawiamy solą

kulinarnyJa
Pierś z kaczki z makaronem ryżowym 121

Przepyszne, proste danie, pełne zdecydowanych smaków. Bardzo aromatyczne <3 Składniki 1 filet z kaczki  100 g makaronu ryżowego 200 g cukinii 1 mała marchew 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 100 g grzybów shiitake 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chilli 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet z kaczki smażymy na suchej patelni od strony skóry (do wytopienia tłuszczu), następnie odwracamy, smażymy od strony mięsa przez 5 min, zawijamy w folię aluminiową. Makaron moczymy w zimnej wodzie. Cukinię, marchew, papryki kroimy w julenkę. Grzyby kroimy na 6 części (tzw trójkąty). Czosnek i chilli kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na wytopionym tłuszczu

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania